Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Kai Roger

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 mar 10
Innlegg: 1166

Lagt til: 03 des 10, 20:00

Opprinnelig postet av Tøfflus

De tingene du peker på her, Scout, kan utmerket godt skje med 14 lag også - og har ofte gjort det.

Vi hadde 14-lagsserie i 14 sesonger (fra 1995 til 2008). I flesteparten av disse var seriemesterskapet avgjort tidlig i oktober, og i mange var sølvet også delt ut tidlig (til det ene laget som fulgte RBK til litt uti september). At ett lag har vært klart for nedrykk lenge har skjedd ofte. For eksempel i vår første sesong i TL under Eggen - da Sogndal var mer eller mindre dømt til Adeccodassen i det vi slo dem 4-2 på Fosshaugane. Start og Bryne har også hatt rimelig soleklare nedrykk.

Spenning om plassene avhenger av innbyrdes styrkeforhold mellom topplagene, og ditto i bunnen. Om det er to eller fire lag som ligger midt på uten noe å spille for mot slutten av sesongen har lite å si. Det vil alltid være noen lag med lite å spille for når vi skriver oktober.

Jeg synes det er en god ting at det faktisk hver sesong vil være et midtsjikt hvor lagene har lite å risikere. Disse lagene vil slippe å gjøre panikkjøp for å unngå nedrykk, og sjansen for kontinuitet er høyere. Jeg synes det er et gode som veier opp for at kampen mellom Stabæk og Strømsgodset midt i oktober er uinteressant.

Publikumsinteressen har nok dalt, men den har dalt fra et historisk maksimum. Det har aldri vært mer folk på seriekamper i Norge enn i årene midt på 00-tallet. Å gjøre en ny endring i serieoppsettet på grunn av den nedgangen vi har sett i to år nå, er en forhastet beslutning som ikke på noen måte garanterer resultater. Siste års snitt på 8 124 var høyere enn snittet i 2004, som var rekord. Snittet i 2011 må bli høyere. Om vi tipper at vi selv snitter 9000 og sarpingene halvparten, så trenger det ikke komme folk på Sogndals kamper i det hele tatt for at de nyopprykkede til sammen skal overgå de som rykket ned.

 

DET er rett. Husk at iår har lag som KIL,Hønefoss med tilsammen rundt 4000 i gjennomsnitt(kanskje litt høyere),hvis vi hadde vært der ,hadde ikke publikums tallene gått ned totalt sett.

 

Selv Haugesund kommer jo ikke over ca 4200,i og med at de maks kan ha 5000 på hjemmekampene.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f