Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 15 aug 10, 21:24
Endret: 15 aug 10, 21:29
Endret av: Costanza

Stiller store spørsmålstegn ved Aunes laguttak og coaching i dag. Hva var spilleplanen som lå til grunn for å bruke Amin Askar og Alex Valencia som spisspar? Askar har levert svake kamper som midtspiss i 5-6 kamper på rad nå, og Alex Valencia har en tydelig spisskompetanse i innleggsfot. Ingen av dem er midtspissmateriale, og på benken har vi 4 stk (?) sittende i Andersson, Mulac, Odi og Tegström (riktignok kamprusten). Og vår beste offensive spiller, som endelig har begynt i finne formen som midtspiss, blir plassert som et defensivt midtbaneanker i en hjemmekamp vi skal ut og styre! Ja, Celso Borges er i utgangspunktet en midtbanespiller, men han får absolutt ikke brukt sine beste kvaliteter når han hele tiden skal ned og hente ball fra midtstopperne, og ligge i midtbanesirkelen når vi er i angrepsfasen. Jeg ble sjokkert over å se de taktiske valgene tatt foran og underveis i denne kampen. Innsatsen var til stede hos de fleste, og i dag våger jeg å påstå at vi taper 2 poeng på grunn av et totalt feilslått laguttak og sviktende coaching underveis for å rette på det.

Dommeren i dag var også en katastrofe. Man så fra de første minuttene at han hadde tydelige problemer med å finne en fornuftig linje, og var aldri konsekvent. Dette får til slutt også avgjørende utfall. Sarpsborg får et billig frispark på egen banehalvdel, og mens FFK-spillerne protesterer så tar Sarpsborg frisparket ca. 10 meter fra der forseelsen fant sted. Sarpsborg går rett i angrep og scorer. Dette blir ekstra feil fordi den samme dommeren tidlig i kampen pirker veldig på det samme når Masalin ikke får lov å ta et frispark 5-10 meter fra der forseelsen fant sted. Forstår veldig godt FFK-spillernes vrede og frustrasjon over dommeren, som også viser gjennomgående dårlig fotballforståelse og har en serie av merkelige avgjørelser (som går utover begge lag).

Jeg velger også langt på vei å frikjenne Celso Borges for utvisningen. Det er to minutter igjen av kampen, det er et lokalderby og vi går mot et ufortjent og bittert tap, og på toppen av det hele føler han seg urettferdig behandlet av dommeren (med rette!). Med et sydlandsk temperament og ekstrem vinnervilje, forstår jeg da at Borges reagerer på den måten han gjør. På mange måter er denne reaksjonen langt bedre enn likegyldighet over at vi taper mot erkefienden. Synes både Borges og Wallace skal ha kred for sin herlige innsats og innstilling i dag, selv om førstnevnte ikke akkurat hadde sin beste kamp for året.

Men én ting er klart; vi må aldri mer stille med Askar og Valencia som spisspar.

Og uansett hvor vaklende Gilmak har vært for reservelaget og på trening. Jeg VIL se han på a-laget i 1. divisjon. Mange spillere sliter med å blomstre på trening og i reservelagsfotball, men høyner nivået og viser seg frem når tribunene fylles og nivået er høyere. Gilmak KAN være en slik type all den tid han har basisferdighetene i orden. Den sjansen bør Aune ta, i hvert fall én gang! (og det burde vært i dag).

Håper også virkelig det stemmer at Gamboa ble tatt av banen fordi han selv ba om det... Pipekonserten var absolutt på sin plass.

 

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340