Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 16 mai 10, 21:25
Endret: 16 mai 10, 21:38
Endret av: Costanza

Arne Sandstø før kampen:

- De har fått en del pepper i pressen, samtidig som de har vært kritiske til seg selv etter kampene. Likevel har de halt i land 1-målsseire, noe som er typisk for et opprykkslag.

Han har de ordene i behold. Riktignok leverer vi tidvis veldig god fotball de første 20 minuttene, men etter hvert mister vi balltempoet og presisjonen i pasningsspillet. Det er vi helt avhengig av å ha hele tiden mot en motstander som ligger så lavt og kompakt som Løv-Ham i dag. Det var i de periodene vi klarte å holde høyt tempo med få touch per spiller de største mulighetene ble skapt. Når vi mistet tempoet, mistet vi også vår sjanseskapende offensive kraft. Vi fikk igjen noe av dette mot slutten, men det var heller ikke uventet at scoringen måtte komme på en dødball.

Ellers har jeg lyst til å fremheve to ting fra dagens kamp med ulike fortegn:

+ Celso Borges. Legger ned en vanvittig innsats for dagen. Løper på absolutt alt av baller, kjemper i duellene og er teknisk god med ball. Beveger seg mye hele tiden, og har en vilje som er smittende på lagkameratene og oppildner publikum. Veldig viktig symboleffekt. Når Borges utfyller sine herlige basisferdigheter med denne innsatsen, blir det også veldig tydelig at han befinner seg på et helt annet nivå enn alle andre på banen. Soleklart banens beste. Så kan man (kanskje litt stygt) spørre seg hvorfor Borges plutselig går fra å fremstå direkte umotivert i tidligere kamper, og er helt lysende i dag med 110 prosent innsats hele veien. La oss håpe det ikke er fordi noen har visket ham i øret at det sitter talentspeidere på tribunen med et overgangsvindu rett rundt hjørnet - men at han på profesjonelt vis gjort en selvransakelse, tatt seg selv i nakken og vil vise seg frem fra en bedre side.

- Publikum. Godt fremmøte og strålende stemningen i begynnelsen. Men etter hvert tar negativiteten overhånd, og de minst fotballkyndige og de med dårligst impulskontroll overtar styringen. Det bues og skrikes mot enkeltspillere, ofte totalt usaklige kommentarer som avslører en fraværende fotballforståelse. I dag fikk spesielt Agim Shabani gjennomgå. Hva er forresten greia med stadionpublikum som ikke tåler å se støttepasninger? Misnøyen sprer seg jo som ild i tørt gress hver gang en FFK-spiller slår ballen bakover til en medspiller. Skjønner virkelig ikke folk at støttepasninger ofte er en fornuftig løsning? Agim Shabani kan selvsagt velge å slå en lang ball opp i angrep uten adresse når det på grunn av elendig bevegelse ikke er andre tydelige alternativer i lengderetningen. Men i motsetning til andre forsvarspillere, så besitter Shabani en ro og spilleforståelse som gjør han i stand til å ta andre valg enn å måke ballen opp og håpe på det beste (slik Ophaug gjør 20 ganger i løpet av en kamp). Ved å slå ballen tilbake til medspiller som kan vri spillet eller finne en annen midtbanespiller i annet rom, kan vi beholde ballen i laget og bygge opp et angrep via en omvei. Selvsagt kan enkelte støttepasninger unngås, men det irriterer grenseløst at publikum er så til de grader på hugget hver gang ballen sendes bakover i banen. Publikum fremstår jo som fundamentalister verre enn Drillo når det gjelder at ballen alltid skal slås i lengderetning. Tøv, sier jeg.

Måtte bare få det ut.

Jo, et minustegn deles også ut til en veldig vinglete hoveddommer. Lite konsekvent og overser noen soleklare forseelser i form av stygge taklinger og håndbruk. Av enkeltspillere setter jeg også minustegn ved Wallace som stadig ligger for høyt i banen og etterlater store rom for Løv/Ham på høyresiden. Mot bedre motstand ville vi blitt straffet hardt i dag. I tillegg slår han systematisk dårlige dødballer. Mitt ønsker er at Wallace tar seg av frispark i skuddsektor, mens andre cornere og frispark overlates til Valencia og Thomassen. Begge slo gode cornere i dag når Wallace fikk en velfortjent pause. I tillegg synes jeg Hans Erik Ramberg igjen avslører at han ikke lenger har tilstrekkelig tempo i kroppen. Blir joggende veldig mye mellom spillet, og det går for sakte når han vinner ball. Et siste minustegn settes ved Alex Valencia som gjør et provoserende slapt innhopp. Vi vet han har en god pasningsfot, men han er åpenbart blitt smittet av Kvisvik-syndromet som lat og stillestående ute på kanten. Svak innsats.

Konklusjon: En varierende fotballkamp med fint resultat. Celso Borges i særklasse best, mens Raio Piiroja også er knakende god og viktig (matchvinner). Ganske mange i publikum bør revurdere sin oppførsel på Stadion.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340