Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 01 feb 10, 13:14

Opprinnelig postet av Morgaine

Hvilken del av AML (Arbeidsmiljøloven) er det som er brutt? Kapittel 8 omhandler Informasjon og drøfting.

§8-1: I virksomheter som jevnlig sysselsetter minst 50 arbeidstakere skal arbedisgiver informere om og drøfte spørsmål av betydning for arbedistakernes arbeidsforhold med arbeidstakernes tillitsvalgte.

Og så står det at informasjon og drøfting skal skje så tidlig som mulig. Det er jo et litt løst begrep. Ble ansettelsen av Tom Nordli diskutert med spillerne før det skjedde? Hvis de fikk gitt sine synspunkter på ansettelsen før den skjedde er AML overholdt. det står ikke der at arbeidstakerne får bestemme. De har bare rett på informasjon og drøfting.

Hvis TN bare dukka opp på en trening og sa at nå er jeg treneren deres uten at spillerne hadde hørt et ord, hadde AML vært brutt.

Grunnen til at jeg pirker litt er at det blir slått rundt seg med store ord om brudd på lover og regler og da er det greit å kunne belegge påstandene sine.

Jeg kan ikke uttale meg om hva som faktisk har skjedd eller ikke, siden jeg ikke var flue på veggen når dette skjedde. Drøfting betyr at det blir gitt informasjon og om hva som skal skje, og diskutert FØR det skjer, og ikke etter. Hvis Nordlie har blitt ansatt og at man dermed har tatt dette opp med spillergruppa, ja da snakker vi ikke om drøfting, mao at AML har blitt brutt. Hvis det har blitt diskutert treneransettelse med spillergruppa før han ble ansatt, ja da har man sitt på det tørre. Men du skal jaggu ha baller, og være sikker på at du gjør det rett som leder hvis du trosser spillergruppas samla mening om saken og ansetter en trener som ingen vil ha.

Drøfting betyr at din stemme skal bli tatt hensyn til, som vanlig arbeidstaker, ikke at du bestemmer. Når det gjelder ansettelser bestemmer ledelsen, det er de som tar endelig avgjørelse. Men de ansattes stemme skal altså bli hørt, og inngå i et beslutningsgrunnlag.

Jeg er ganske sikker på at det ble begått arbeidsmiljølovbrudd i den saken, men jeg vet jo ikke, naturligvis. 

Så vi står her med en av to mulige konklusjoner:

1) TN ble ansatt uten drøfting med de ansatte

2) Klubbstyret ansatte TN etter drøfting med de ansatte, men valgte å overse den soleklare meldinga som kom derfra.

Jeg vet faktisk ikke hvilken av de to som er verst.

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f