Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5519

Lagt til: 23 des 09, 09:18

Opprinnelig postet av Asgeir

Aksjekapitalen går tapt ved konkurs. Klubben har mange aksjer hvis verdi vil gå tapt ved konkurs. Men disse aksjene er B-aksjer, hvis jeg ikke har forstått helt feil, og dette innebærer at aksjene ikke gir avkastning sånn som A-aksjene gjør. Investorene likeså. De har naturligvis bare A-aksjer. Det er derfor et betydelig press på investorene å spytte inn det tross alt lille beløpet som skal til for at vi kommer over kneika for å berge tidligere investeringer.

Ellers vil alle verdier i boet fordeles mellom kreditorer etter en eller annen fordelingsnøkkel. Etter en konkurs vil altså alt måtte bygges opp på nytt. Og hvis ingen går inn og kjøper konkursboet kan vi risikere at alt forsvinner ut, inklusive kontormøbler, og ikke minst stadion i seg sjøl. Det er vel lite trolig at noen vil kaste ut FFK fra stadion, for FFK på stadion er noe av den eneste salgsverdien stadion har, tross alt.

Men vi kan risikere at FFK ender opp med en avtale om leie av stadion som ikke resulterer i eierskap etterhvert som gjelda blir nedbetalt, og i tillegg også en betydelig dyrere avtale enn vi har idag...

FFK Eiendom, som er 100 % eid av klubben har 21,63 % av aksjene i Sport AS. FFK har 18,7 %. kan ikke finne noe sted at dette er B-aksjer, men det er mulig. Verdiene går tapt ved en konkurs, men på den annen side er de ikke mye verdt i dag. Det er klubben som har inngått Stadion avtalen med Værste AS, men Sport AS som har betjent lånet. Dvs skulle betjent lånet. Alt er lagt opp slik at klubben skal kunne drive videre ved en eventuell konkurs i Sport AS, men smertefritt vil det ikke være og neppe ett scenario noen ønsker seg. Klubben har som sådan ingen verdier å tilføre ett nytt driftsselskap. Vil de da få tildelt eierandel? Vil de få medbestemmelsesrett? Så da er vi liksom igang igjen.

---------------------------

Failure has a name - Tom Nordlie


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340