Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

aaleby

Knøttespiller
Ble medlem: 28 okt 05
Innlegg: 29

Lagt til: 23 sep 09, 14:32

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Sunde leverte en gratis Stadion +++. Bla vurderer den samme Sunde å bidra med ett tosifret antall millioner for at ikke Lyn skal gå konk, som vil frata Aafk 6 poeng.

 

Dette stemmer selvsagt ikke.  Sunde betalte en stor andel av stadion, men lån og andre investorer stod også for en solid andel (AaFK spyttet inn 15 mill av egne penger).  I bytte for å være majoritetseier vil stadion hete Color Line Stadion til evig tid.  Påstanden om at Sunde vurderer å bidra med x antall millioner kroner er... en påstand! Sannsynligvis plantet av Lyn for å skape økt optimisme.  Sunde bruker vanligvis å spre relativt villig rundt seg med penger til lag rundt om i Ålesund og ulike prosjekt som er bygd på dugnadsarbeid, men er mindre opptatt av elitesatsingen.  Det er andre pengesterke folk i Ålesund som har vært aktiv i ulike spillerpooler.

Hva økonomien til AaFK angår.  I fjor høst gjorde klubben noen svært smarte grep.  Man kuttet mest mulig daukjøtt både i det administrative og på det rent sportslige.  Klubbens speider fikk ikke fornyet engasjement, man hentet ikke inn ny ass-trener utenfra når Rekdal kom til klubben og man kuttet i trenerstaben forøvrig.  Dernest kuttet man antallet i spillerstallen ned til et minimum.  Alt dette for å få mest mulig kontroll på økonomien.  Til sist fikk man inn 20 millioner i en emisjon.

AaFK er lånetaker, men også eier av stadion.  Man eier 15%, men står ikke ansvarlig for utgiftene i en slik grad som FFK.  Meget smart sett i nåtid.  Med eiere som vil klubbens beste, slipper man økonomiske bekymringer, samtidig som man har en toppmoderne stadion tilgjengelig.  Aberet er selvsagt at man hvert år må betale ca 10 mill i leie.   Dette er uansett sannsynligvis langt lavere enn hva det koster FFK, Sandefjord etc å stå som eiere.  Hva økonomi og AaFK angår - vi kan nok takke den sunnmørske ånden for at klubben pdd sannsynligvis er den klubb i Norge med best kontroll på egen økonomi.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f