Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 23 jan 09, 00:08
Endret: 23 jan 09, 00:10
Endret av: Asgeir

Opprinnelig postet av Shadar

Hvem er det som begynte med dette farmerlag-tullpratet? Tror dere virkelig at TKK ville gjøre FFK dårligere? Selv om jeg helst vil vinne allerede neste sesong, så foretrekker jeg langsiktig fremfor kortsiktig av prinsipp. For å gi et eksempel på hvor bra et såkalt "farmerlag" kan bli her til lands så kan man like gjerne trekke RBK opp av hatten med en gang. Da RBK var på sitt beste så var de et fantastisk farmerlag.Lyn som mange har trukket inn kom på andreplass (2004-2005?) med et mannskap på gj.snittelig 21.5 år. At det ikke har gått bedre med lyn i ettertid skyldes at de ikke har det samme engasjementet eller midlene som FFK.

Det er overhodet ikke snakk om å velge "kortsiktig/Grönhagen" eller "langsiktig/TKK". Det finnes virkelig ingen motsetning mellom de to perspektivene; hvis det er sprik mellom langsiktig og kortsiktig er det fordi man ikke har definert det ene eller det andre, og enkeltpersoner fyller et sett med oppgaver med tiltak som vedkommende føler er rett.

Hvis man ansetter folk som skal samarbeide med hvert sitt perspektiv (kort-/langsiktig) er det helt avgjørende at de deler den samme fotballfilosofien, de samme fotballverdiene og de samme visjonene. Det eneste problemet med TKK/Grönhagen har vært akkurat dette, de har ikke delt filosofi/verdier/visjoner.

I FFK har vi faktisk en fotballfilosofi. Den er sågar sterk, mye sterkere enn i de aller, aller fleste andre norske lag. Den er ikke definert noe sted, og den eksisterer som en spøkelse i systemet, som kicker inn med jevne mellomrom. Dette vil den fortsette å gjøre, INNTIL vi definerer den, begynner å lage korte og lange planer etter den, og ansette folk med den som premiss.

I FFK vil vi ikke ha leiesoldater som kommer og går fra kamp til kamp. Vi vil gjerne ha lokale spillere på laget. Vi skal spille offensivt, vi skal spille hurtig med ballen på bakken. Vi skal spille fair og rent, ha høy grad av sportsmanship osv. Alt dette er det mulig å nedfelle i en visjon som ligger i bånn av alle årsplaner, langtidsplaner, tiltaksplaner, budsjett osv osv. Men det er ikke opp til en trener å gjøre dette, ei heller en sportssjef med stort (muligens med god grunn) stort ego. Dette arbeidet er det klubben som må gjøre som helhet ved hjelp av alle gode krefter. Personlig mener jeg at klubbens medlemmer og tilskuere  er de helt naturlige stedene å begynne, for det er tross alt denne gruppa som legger det finansielle grunnlaget for en klubb som FFK.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340