Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

rollz

Knøttespiller
Ble medlem: 13 aug 07
Innlegg: 52

Lagt til: 04 nov 08, 22:35

 

 

[/quote] 

Jeg avslutter forresten diskusjonen om hva som kjennetegner en Ultras. Visse her inne mener at det kun er de som blusser, hopper og trommer som er en Ultras supporter. Og at det kun er den italiensk inspirerte Ultras kulturen som er den riktige. Blir bare for dumt da å argumentere videre mot slikt viss vass.Og da gidder jeg ikke å bruke mer energi på det. Ultras VIF er faktisk også en Ultras gruppering uansett hva enkelte sier her inne. De har ikke kalt seg det tilfeldig eller for morro skyld! Kjenner flere som er med der faktisk, så jeg vet hva jeg snakker om.

Men dere i den "nye generasjonen" har sikkert rett i dette også. Dere vet jo best!      

[/quote]

De første ultrasgruppene oppstod i Italia på 1960- og -70-tallet og bestod av fotballsupportere i alderen 15-25 år. De skilte seg klart ut fra den klassiske modellen av en voksen fotballsupporter. De samlet seg i de billigste seksjonene av arenaene og hang opp banner med gruppens navn og gjerne navnet på den delen av tribunen de stod på. Ultrasenes klesstil var preget av Doc. Martens, bombejakker og liknende.Fra starten av utmerket de seg spesielt gjennom deres nye stil å støtte laget på, og på sett og vis «delta» i kampen. Fra de brasilianske klackene kom bruken av trommer og fra England kom bruken av skjerf. På denne måten de tok mer del i kampen enn tidligere, og ble den «tolvte» spilleren. De tok i bruk forskjellige typer pyroteknikk, bengalske lys, bluss, røyk og raketter. Konseptet «tribunekoreografi» oppstod for første gang og ultrasgruppene ble mer organiserte. Koreografien, såkalt tifo, ble det som kjennetegner den italienske stilen. Store spektakulære fargerike show med visuell effekt.

Sånn Lars, har du det klart for deg nå? Her er hvertfall historikken bak orginalbegrepet. Du må gjerne argumentere for at det finnes forskjellige fraksjoner som har utviklet seg fra dette og sluttet med pyro, trommer etc, men de er da i ordet Ultras rette betydning ingen Ultras gruppering/supporter, da elementer som ovennevte er selve grunnmuren i begrepet.

Kilde: Wikipedia.

---------------------------

FCK
FFK
brigaderodhvit.com
95min med ekte kjærlighet.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f