Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2222

Lagt til: 22 aug 08, 21:36

Opprinnelig postet av denialsander

Tja. For hundre år siden jobbet barn og voksne 12-13 timers arbeidsdager - også i Norge. Det er en utviklings- og modningsprosess som man skal igjennom - nær sagt uansett bransje.  Du skal heller ikke gå langt tilbake i tid før du finner alldeles groteske overgrep fra arbeidstakere (du finner stadig vekk eksempler på utnyttelse og tilnærmede slavekontrakter - i dagens Norge er disse først og fremst knyttet til arbeidsinnvandring av den mer illegale sorten).  

Jeg vet ikke helt om jeg vil si at idrettsutøvere generelt er en svak part og har få rettigheter sammenliknet med arbeidslivet. Det som er helt klart er derimot at det finnes en voldsomt synlig lønnsadel innenfor idretten, mens den såkalte breddeidretten og halvproffe utøvere sliter mer enn andre.

Hvilke rettigheter er det du mener en idrettsutøver mangler sammenliknet med andre arbeidstakere?

 

Selv jobber jeg stort sett 11,5 timer lange sjauevakter, dels ute, i mye trafikk og veldig mye støv og støy. Jeg har ikke en krone ekstra for ulempen. Jotakk, jeg vet hvordan det er. Det er ingen som vil ha min jobb. Og hvertfall ikke til den minstelønna jeg har. Mange polakker i Norge tjener bedre enn jeg gjør.

Men når det gjelder idrettsutøvere, så blir debatten veldig ofte skjev, ford det settes for mye lys på den snevre lønnsadelen.

Det siste spørsmålet ditt inviterer til en lengre debatt. Den hiver jeg meg gjerne med på, men er det greit om vi tar den en annen gang, i en annen tråd?  

---------------------------

Har man sagt a
har man sagt a.
- Jan Erik Vold


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f