Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FFKgutt1

Landslagsspiller

Ble medlem: 04 mai 05
Innlegg: 3754

Lagt til: 16 aug 08, 14:00

Her er kommetaren tatt rett ut fra papirutgaven av Fredriksstad Blad, dersom det blir bråk med FB fordi jeg legger ut dette får de snakke til meg...

Er FFK-ledelsen virkelig idioter?

I går blåste FFK kaptein Kasey Wehrman til mot FFK ledelsen så det virkelig gjallet i stadionveggene: Klubbstyret er udugelige og inkompetente, de forstår ikke hva de driver med og har ikke peiling på hvordan de bør og skal drive en eliteserieklubb som kjemper om gull var omtrent budskapet fra Wehrman.

I går formiddag kom også beskjeden om at Espen Hoff ikke blir FFK spiller. Partene klarte ikke å bli enige.

Det skal være et svært høyt lønnskarv fra Lyn spilleren som klubben ikke klarte å innfri. Wehrman på sin side ønsker å reforhandle avtalen han har med FFK, hvilket i praksis betyr at han vil ha mer i lønn. FFK vil vente til etter sesongen. Wehrman selv sier at løpet er kjørt, han er ferdig i klubben.

Utblåsningen kommer på toppen av en rekke andre stikk eller mishagsytringer mot ledelsen, spesielt fra spillere som Raymond Kvisvik og Hans Erik Ramberg. På toppen av det hele drøyer forhandlingene med nye spillere til klubben.

Det er ingen overdrivelse å si at inntrykket som nå er skapt ute blant mange, er at FFK styres av en gjeng amatører. Bare hør her på noe av hva som sto i kommentarfeltet til F-B.no i går:

- Gi nå denne mannen kontrakt for pokker! Dette blir bare parodi på hvordan en klubb skal drives..

- Nå må ledelsen i Fredrikstad snart våkne, og ta steget opp i eliten sammen med laget!!!

- noen i styret vant sikkert idiotprisen når den ble delt ut.

Og slik fortsetter det i melding etter melding.

Det er lett å hoppe på enkle konklusjoner i saker som denne. På den ene siden har vi spillerne som vi har trykket til vårt bryst, som de fleste av oss er på fornavn med og som vi føler at vi kjenner. På den andre siden står det et styre og en administrasjon som få vet hvem er og som ingen har følelser for og som vi aldri har jublet for. Det er jo ikke Per Morten Haugen eller Carl Morten Gjeldnes som scorer mål og gir oss glede. Da er det ikke vanskelig å forstå hvem de fleste får sympati med.

Men fotballen er mer enn følelser, det er også en annen side som flere bør ta inn over seg: ØKONOMI

Stadig flere spillere som er under langtidskontrakter med FFK og andre klubber, ønsker å reforhandle avtalen og øke lønnen tidlig eller midt i en kontraktsperiode. Og mange klubber gir etter for presset.

Jeg forstår det; kjemper man om medalje er det viktig å ha publikum som jubler, husfred og fornøyde spillere som presterer. Samtidig har denne utviklingen vært med på å drive lønningene i været i Fotball-Norge, men verst av alt har det skapt uforutsigbarhet for klubbene: Man vet ikke i begynnelsen av sesongen hva man får av økte lønnsutgifter senere i sesongen hvis man stadig må gi etter for nye lønnskrav. Før eller siden må man si stopp og det er det FFK nå gjør.

Resultatet av det motsatte ser vi i flere klubber, nemlig stygge millionunderskudd som rike onkler og sponsorer må dekke når året er omme.

Hvis ikke truer konkurs eller tap av lisens. Også en fotballklubb som FFK må drive slik vanlige folk styrer sin husholdning: Man kan ganske enkelt ikke bruke mer penger enn man har. Selv om man tidvis har veldig lyst.

 

Det er ingen hemmelighet at likviditeten i FFK er meget svak. Regnskapet i fjor viste at den kortsiktige gjelden øker dramatisk. Kassa er nå så godt som tom, man lever fra hånd til munn. Rammene er sprengt og det er selvsagt forklaringen til at Per Morten Haugen ikke har noen mulighet til å kaste penger etter spillere. Samtidig lever FFK i en markedsstyrt fotballverden der tilbud og etterspørsel styrer lønninger og overgangssummer - og skal man henge med i toppen må man betale hva det koster. Det er et dilemma som gjør at prinsippene ofte må vike for realitetene og ønsket om å vinne noe.

Jeg er en tilhenger av å satse friskt denne sesongen, men en slik satsning må aldri bli så offensiv at den truer klubbens fremtid som eliteserielag.

Det Hoff- og Wehrman - sakene viser oss, er at FFK ganske enkelt ikke har råd til å kjempe om de beste spillerne. Det kan bety at FFK kanskje ikke vil makte å etablere seg som en toppklubb i Norge om ikke følgende skjer:

- Enten at FFK økonomien styrkes betraktelig

Eller at de andre klubbene også begynner å bremse.

Per M haugen og klubbstyret har sikkert ikke gjort alt rett i alle saker, men de gjør helt rett i å ikke drive klubben på en slik måte at utgiftene og regningene hoper seg opp til et punkt hvor man ikke makter å betale og gjelden blir uhåndterbart. For gjør man det, skaper det en skremmende utvikling som garantert sikkert vil bety adjø til FFK som topplag i Tippeligaen

---------------------------

Ett liv, ett lag - Fredrikstad FK


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340