Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5519

Lagt til: 10 apr 08, 08:55
Opprinnelig postet av Holters
Sammenligningen er perfekt den. Bare for noen år siden var fredrikstadfotballens fremtid en meget dyster affære. Tyve år uten toppfotball i byen, intern uro, feiling gang på gang, ja, det var lite som tydet på at vi i 2008 skulle være en veletablert toppserieklubb.

Mener du da, og dette kan direkte relateres til ditt nå lite gjennomtenkte forslag, at vi på den tiden heller skulle samarbeide med Moss? At vi skulle "innse nederlaget en gang for alle", og bare overlate hele hegemoniet til Mossefotballen?

Stort sett alt her i verden opplever konjunkturer, og Sarpsborgfotballen sliter, men også den er i fremgang. Etter at Fredrikstad tok turen opp i TL har Sparta sett ringvirkningene av dette. De overtar stadig spillere som ikke lenger er gode nok for Fredrikstad, men som kanskje har etablert seg her nede, og kvier seg for å flytte på seg.

Nei, det er langt sunnere for fotballinteressen i Østfold, samt her i byen, å ha noen lokale lag vi kan stride litt med. Det er faktisk en grunn til at lokaloppgjør er de oppgjørene som trekker flest tilskuere, og kanskje kan vi oppleve å se både Fredrikstad, Moss og Sarpsborg i Tippeligaen samtidig. Det er faktisk ikke urealistisk. (Moss kan være der allerede i 2009).

Nei dette holder ikke. For det første holder Sarpsborg og Fredrikstad på å vokse sammen, og vil vel i overskuelig fremtid forhåpentligvis bli en kommune. Fredrikstad er den største av disse 2 byene, og den med mest fotballhistorie. Moss derimot har under halvparten av Fredrikstads innbyggertall.

Fotball handler mer og mer om penger. De beste klubbene kommer fra store byer. Det handler om å samle tilskuere, generell interesse og sponsorere. Hvis Moss og Sarpsborg har ambisjoner om TL så må de gjerne det. Men jeg tror det er håpløst siden FFK er den store klubben fra den største byen i fylket. En annen ting er at om en av disse 2 skulle rykke opp, så ville det ikke bare være håpløst for den klubben det gjelder, men det ville også svekke FFK. Det har vist seg de senere årene at det mulig å hente ut mye sponsor kroner til fotballen, men det har et tak. På andre siden av fjorden merket Odd det da Sandefjord rykket opp. Nå er begge i Adecco.

Hvilke byer i Norge er i nærheten av å ha 2 TL lag? Kun Oslo, som er betydelig større enn Fredrikstad og Sarpsborg til sammen.

 

En annen ting du nevner er at lokaloppgjør er de som trekker flest tilskuere. Det kan jo ha noe med at da har begge lags supportere kort vei? Lokal oppgjør i dagens toppfotball handler om at det er 2 eller flere hovedstatslag, eller ute i Europa der det kan være flere topplag fra byer med samme folketall som Norge.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340