Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 03 mar 08, 21:41
Endret: 03 mar 08, 21:43
Opprinnelig postet av Lemmy

Herregud, for et uttak.. Hva er vitsen med treningskamper hvis man ikke skal prøve noe nytt?


Sterkt uenig. For å snu på det: hva er vitsen med treningskamper hvis det ikke er for å se og drille sammen en kjerne av spillere som skal spille viktige kamper fremover for landslaget?

Det nytter ikke å bytte ut halve troppen fra privatlandskamp til privatlandskamp. Og nå har Hareide faktisk "vraket" hele seks spillere fra Wales-troppen, og blant annet tatt opp en meget spennende U21-landslagsspiller i Tore Reginiussen. Samtidig beholder han stammen i troppen og har funnet en fin mix av unge og etablerte spillere. Skjønner ikke hva som er så hårreisende med dette uttaket.

Eneste jeg stusser litt over er kanskje at Petter Vaagan Moen ikke er med. Tarik Elyouniussi har sikkert også vært med i vurderingen.

Men ellers er uttaket logisk og fornuftig fra en landslagstrener som ser viktigheten av kontinuitet, men som samtidig ikke er redd for å gjøre enkelte forandringer, slik som inntaket av Reginiussen illustrerer. Det er veldig mye bedre å hente inn 1-3 nye spillere per samling og la de få sjansen sammen med etablerte landslagsspillere, enn å bytte ut halve troppen og slippe innpå 5-6 nye talenter hver gang. Hvilke svar får man av det, og hvilken verdi får da en privatlandskamp som tross alt er en av veldig få landslagssamlinger for et landslag som sårt trenger å bruke tiden på å forbedre samhandling?

Da får man heller sette av tid på vinteren til egne samlinger for talenter og de som ligger i sjiktet bak landslaget, sånn som er gjort tidligere med mindre vellykkede turer til f.eks. USA, Asia og Australia. De få privatlandskampene vi har per år som er ment som trening til viktig kvalik-kamper kan ikke brukes til eksperimentering.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f