Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 11 feb 08, 20:10
Endret: 11 feb 08, 20:21

BRH sine ord om saken

Opprinnelig postet av www.brigaderodhvit.com

Som kjent startet den mye omtalte rettsaken mot Morgan Andersen idag. Brigade RødHvit har tidligere valgt å ikke skrive om denne saken, da vi er en uoffisiell supportergruppe for klubben FFK og ikke lønnede enkeltpersoner ansatt i den. Men etter at en gruppe Plankehaugen-medlemmer idag stilte seg utenfor Oslo Tingrett med et nytt støttebanner til Morgan, ser vi oss nødt til å gjøre det likevel.

Morgan Andersen er tiltalt i en alvorlig sak, der han ifølge aktor skal ha forfalsket en kontrakt og en avtale vedrørende John Obi Mikel og hans overgang til Chelsea fra Lyn Oslo, da han var sportslig direktør i sistnevnte klubb. Han skal også ha lagt inn en falsk anmeldelse mot John Obi Mikels agent John Shittu. Saken har fått stor pressedekning, og selve rettsaken startet 09:00 i dag.

Etter at det ble kjent at de blir reist tiltale mot Morgan Andersen i 2007, laget Plankehaugen et stort banner med påskriften "Morgan er en av oss", samt Plankehaugens logo. Dette ble reist på FFKs kamp mot Vålerenga IF hjemme den 26. mai 2007. I ettertid skapte dette reaksjoner og debatter da mange mente det var feil av Plankehaugen å ta del i et skyldspørsmål i en straffesak. Plankehaugen burde lært av dette, og ikke gått foran sine medlemmer, da ikke alle delte meningene til Plankehaugenstyret angående Morgan Andersen.
Men i FFKs kamp borte mot Vålerenga 24. septeber 2007 ble det samme banneret dratt opp over FFK-supporterne igjen. Ikke nok med at dette strider mot grunnleggende TIFO-prinsipper, men Plankehaugenstyret gikk igjen foran sine medlemmer ved å støtte en enkeltperson ansatt i klubben i en straffesak. Det skal også nevnes at Klanen hadde et banner med påskriften; "Morgan, du er en av dem", og bilde av en bak lås og slå. Dette ble tatt ille opp av FFKs sportslige direktør, og NFF bekreftet å ha mottatt en hendvendelse i forbindelse med Klanens banner.

Og ved rettsakens start idag 11/02/08 var 12 personer på plass med et rød-hvitt banner og følgende påskrift; "Vi støtter deg Morgan". Denne gangen greide supporterne å presisere i media at de ikke var der som representanter for Plankehaugen, men som enkeltpersoner og supportere av FFK (ikke Morgan). Dog kommer det tydelig fram av bildet i artikkelen at banneret er laget med utstyr fra, og i Plankehaugens egne TIFO-lokaler. Dette gir oss en liten assosiasjon til Plankehaugenstyrets tidligere meninger om skyldspørsmålet i straffesaken mot Morgan Andersen.

Brigade RødHvit vil presisere at vi ikke tar parti i rettsaken mot Morgan Andersen, men samtidig påpeker vi at ingen er skyldig i noe som helst inntil det motsatte er bevist.


Dette er også et viktig standpunkt for oss fordi flere av de fire utestengte ble uskyldig "dømt" av Plankehaugen, FFK, og medier rundt om i landet.

---------------------------

Den unge generasjonen...

http://www.brigaderodhvit.com


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340