Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Gooner

Bedriftsspiller

Ble medlem: 26 jan 08
Innlegg: 16

Lagt til: 26 jan 08, 02:43

Hei!
Jeg er ny her inne, og skal prøve meg på mitt første innlegg.

Jeg personlig synes det er dumt for FFK om Shaaban forsvinner fra klubben, for det er tross alt en av de bedre keeperene i tippeligaen. Skal FFK øke i nivået, og komme nærmere (stabilisere seg blandt de 5-6 beste) så må FFK beholde slike profiler. Ikke bare en profil, men også en kvalitetskeeper i dette nivået.
Kan selvfølgelig forstå han om det er nye utfordringer han søker, eller at han rett og slett ønsker å avslutte sin karriere i hjemlandet. Men krev en pris, for en slik kvalitet.

FFK har to svært lovende keepere i stallen fra før, men i en slik posisjon er det normalt at rutine og stabilitet har ofte en viss sammenheng. For all del, jeg ønsker at norske klubber skal tørre å satse mer på sine talenter tidligere, enn det som kanskje ofte blir gjort. Vi snakker i Norge om at talentene på 20, eller 22 år snart må lykkes, men i storklubber rundt omkring i Europa er dette en alder de burde allerede ha bevisst sine kvaliteter. (med b-spill, eller innhopp i ny og ne) Der er det nok en mer systematisk oppbygging av talentene fra 14,15, eller 16 års alderen, inn i det spillesystemet som a-laget spiller.
Har ikke talentene hatt en viss progresjon i sin utvikling på denne posisjonen, og nærmer seg tempoet og kvaliteten tippeliga standard  kreves i slutten av tenårene.....ja, da er ofte dette talentet ikke godt nok for et slikt nivå som kreves av denne klubben. Men det er så mye enklere for et lag, å kjøre inn en ving, eller evt en spiss i ung alder for å "gi spilleren erfaring", enn å kaste inn en i bakerste ledd.

Tilbake til diskusjonen: Den plassen som er vanskeligst å slå igjennom på banen, er nok keeperplassen. Det finnes mange store talenter i en slik posisjon som ofte blir sittende på benk, pga en meget god og rutinert keeper som er foran vedkommende i køen for spilletid. Klubbene har her et vanskelig valg, for dette er også en posisjon på laget som krever mye.
Jeg tror ikke FFK vil tjene på at Shaaban forlater klubben, og at disse to talentene endelig får prøve seg. (håper jeg tar feil) Vil nå Shaaban fortsette, så må disse to talentene tenke på seg selv. (en av de må komme seg til en klubb han kan få spille, og få erfaring som 1.lagspiller)
Hvordan FFK vil stå frem med et talent uten rutine i det bakerste ledd, blir jo synsing. Jeg håper det vil gå bra, men jeg tror ikke dette vil øke klubbens defensive trygghet som er et must for en klubb som ønsker (og jobber) for å komme seg nærmere toppsjiktet.
For nivået og kvaliteten i FFK, så må Shaaban være 1.keeper også neste sesong. Han er slik jeg ser det blandt de fire beste keeperene i tippeligaen, og det er ikke lett å erstatte noe slikt.

 

Dette er min mening, så det er lov å være uenig :)

                                                         



 

---------------------------

Victoria Concordia Crescit


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340