Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 09 sep 07, 19:21
Det er kanskje rett og slett på tide med litt mer ensrettning og tiltak hvis man skal fortsette den positive utviklingen PH har hatt imot å bli en av landets beste syngende supportergrupper. Pr. nå fremstår PH som ekstremt avhengig av en enkeltperson (Klokan), som i stor grad har æren for nettopp den kulturen vi har fått, på tvers av de voksesmertene det har medført (Bla. utviklingen av diskuterte BRH). Det er bare å se på de triste Stabæk-supporterne på Nadderud, og man vil få et klart bilde av hva vi kan ende opp med i stedet.

PH vedtekt nr 1.

Plankehaugens mål er å støtte FFK visuelt og verbalt under kamp, samt å være en konstruktiv og kritisk diskusjons- og samarbeidspartner for FFK utenom kamp. Plankehaugen skal tilstrebe å skape et godt og inkluderende sosialt miljø for sine medlemmer, særlig i forbindelse med FFKs kamper. (Fra Plankehaugen.no).


Støtte opp visuelt og verbalt. Den visuelle kulturen er framifrå, den verbale under utvikling, og den verbale er den delen som er vanskeligst å framelske samt holde i live. Samtidig skal man søke å ha et godt og inkluderende fellesskap.

Fellesskapet er godt og inkluderende, men til dels en hemsko for utviklingen av syngende støtte, da det er mange som muligens er på PHfeltet bare for å få litt redusert billettpris. Andre liker å støtte laget gjennom å være der, men ikke å synge.

Forsanger for PH er ikke en institusjonalisert stilling så vidt jeg kan se, men en rolle Klokan mer eller mindre har glidd inn i gjennom sin erfaring fra BBB og sitt store engasjement. Klokan har fyllt rollen med den naturlige autoritet han har opparbeidet seg som forsanger gjennom årene, og skulle han nå falle fra er det ingen som står igjen med den naturlige autoritet til å ta opp arven.

En potensiell løsning for å tilføre forsanger mer autoritet og legitimitet på PHfeltet er å institusjonalisere stillingen. Dette kan gjøres ved at Forsanger PH blir en styrestilling, og  må opp til valg på lik linje med de andre i styret, samt får stemmerett og påvirkningskraft, potensielt kan man også ha varaforsanger med møterett og talerett. Når personen har akseptert autoritet som PHforsanger til å mase på folk for å få dem til å synge vil det sannsynligvis være mer akseptabelt å få litt pepper.

Spørsmålet om å skape en syngende kjerne er noe mer problematisk, men jeg liker å dille med organisering, så jeg prøver meg på et forslag.

Opprette en underseksjon av PH, dedikert til medlemmer som vil synge, men som ikke nødvendigvis føler BRH er alternativet. Så vidt jeg vet er det fra tid til annen sangøvelse i PH. Si at man krever av medlemmer i underseksjonen at de har oppmøteplikt, og bare kan gå glipp av et visst antall sangmøter feks. Mangel på forventet oppmøte vil medføre ekskludering fra undergruppen, men ikke fra selve PH. En stor gruppe som øver sammen på dette viset vil nødvendigvis bli sammensveiset. Gullroten er at medlemmene av PH sang får enerett til selv å velge et område på PHfeltet hvor man kan samle kjernen uten at indianerne får lov til å ta oppstilling midt inni denne dedikerte gruppen. folk som ikke vil synge bestandig men har lyst til å være med i blant kan stå ved siden av å delta som de lyster. På denne måten kan det kansje bli litt ekstra status å bli medlem av PH`s sanggruppe, samt at folk som er lettere sjenert sannsynligvis vil føle det lettere å melde seg inn i en slik gruppe og bli med, en bare å tasse rett inn i kjernen i PH av i dag for å stå og gaule med en masse fremmede tryner.




---------------------------

Go tell the Spartans, passerby,
That here, by Spartan law, we lie


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f