Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Radoslaw

Landslagsspiller

Ble medlem: 31 okt 03
Innlegg: 912

Lagt til: 31 aug 07, 23:46
Opprinnelig postet av FlightOfTheRat
Jeg håper heller ikke at FFK begynner å legge seg til den kyniske måten å drøyetid på som vi så i går. Men man har ikke fulgt mye med på internasjonal fotball hvis man ikke har fått med seg at dette er veldig vanlig. Poenget er ikke bare å drøye tid men å ødelegge rytmen i spillet for motstander. Jeg tror nok, etter å ha lest de innleggene i denen tråden, at vi FFK supportere er like uvante med europacup som spillerne våre. Vi glemmer ting vi har hørt tusen ganger og levd med som fotballfans i årevis. Vi roter kanskje litt mye rundt i vår egen sandkasse.

Er det forskjell på borte- og hjemmekamper i TL? Nei nei nei og atter nei!!! Fredrikstad er så og si akkurat like bra borte som hjemme, og det er samtlige lag i TL, når man sammenligner TL med internasjonale kamper. Det er bare det at vi sammenligner ikke med internasjonale kamper vi, for det er ikke vi vant til. Vi er derimot vant til å studere den hjemlige ligaen med lupe og forstørrelsesglass, og derfor tror vi at der er så stor forskjell på hjemme- og bortebane i TL. Den forskjellen er bare en nyanse. Den store forskjellen på hjemme og borte fikk vi oppleve nå. Hammarby var klart best hjemme, men de kommer til Fredrikstad som et bortelag og spiller som om de spilte i motvind med alle odds mot seg.

Selvfølgelig var FFK best og fortjente å vinne kampen. Hammarbys oppgave var ikke å være best utpå der. Et erfarent lag prøver ikke på det på bortebane. Hammarbys oppgave var å hindre FFK i å vinne. Det er dét man gjør borte når man spiller internasjonalt. Ingen lag spiller sånn i sin hjemlige serie (i alle fall svært få, for der lønner det seg ikke på samme måte), men dette var ikke hjemlig serie. Dette var en kamp hvor Hammarby hadde til oppgave å hindre FFK i å vinne. Enkelt og greit. Absolutt alt de gjorde utpå banen handlet om det. Og de greide det.

Dette handler ikke om hva slags fotball man liker. Det handler om hva som skal til for å lykkes internasjonalt. Da er regler til for å tøyes lengst mulig i egen favør til enhver tid. Man må utnytte dommerens mennesklige svakheter til egen fordel, og prøve å hindre motstanderen i å gjøre det samme. Det er en stor kunst å falle på rette måten innen for 16-meteren, og hvorvidt man falle riktig eller ikke kan ofte avgjøre en kamp. Det scores svært sjelden mye mål i slike kamper, og de langt fleste mål kommer på dødball. Man må kjempe for alle små og store fordeler som en jødisk skotte gnier om småmynt. Man kan ikke være raus og romslig, da spises man levende!

Om FFK (spillere som fans) får mer erfaring i dette med tiden så har vi mye å hente i europa. Ingen tvil om det. Det er heller inge fare for at fotballkulturen i FFK skal ødelegges av den grunn. Vi skal ikke legge om spillestilen. Når vi skal ut i Europa for første gang i denne generasjonen så har vi mye å lære. Det er ingen som gjør det enkelt for oss. Ingen som ønsker oss velkommen med å utvise sportsånd eller fair play. Alle er bare ute etter å konkurrere om å gå videre, akkurat som vi.  

Hadde FFK lyktes i å gå videre med 1-0 i går, hadde noen her inne ment at det var ufortjent, begge kampene sett under ett? 

Dessuten er det alltid en uting når kommentatorer er klart partiske. Selv FFK-tv bør klare en viss standard, tross alt.

Fint at du tok deg tid til å skrive dette.

---------------------------

"If you think competence costs - try incompetence..."
- Johan Staël von Holstein

FFK and Wisla Kraków forever...


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340