Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

MadMax

A-lagspiller

Ble medlem: 11 nov 05
Innlegg: 338

Lagt til: 19 aug 07, 22:15

Selvsagt er fotballen i Norge på et høyt nivå, ut i fra norsk standard. Men sammeligner du den ligaen med f.eks Premier League eller Serie A, så er fort Tippeligaen ikke fullt så bra lenger. Derfor blir det også feil å sammenligne den norske hockeyligaen med f.eks Elitserien eller NHL (som jeg vet mange gjør).

Norsk hockey har etter min mening forbedret seg mye de siste årene. Spillet har blitt bedre, hardere og raskere - noe flere av de utenlandske spillerne kommenterer. Ja, de blir faktisk overrasket over nivået i Get-ligaen. Til og med 1.divisjon har jo hevet seg en del hakk, det er ikke automatisk lenger at lagene som rykker opp blir slaktoffer, se bare på Furuset f.eks. Det bygges nye og flere haller rundt omkring i landet (f.eks Sarpsborg, Stavanger og Trondheim). Man får flere utenlandske profiler til klubbene. Esa Tikkanen og Martin Karyia som jeg allerede har nevnt, men også flere og flere spillere fra både SM-Liiga, Elitserien og Extraliga....ja, noen av importene har også NHL-erfaring. Man har vel aldri hatt flere utenlandsproffer rundt om i verden som man har nå. Tollefsen og Thoresen er fast på hvert sitt NHL-lag samt andre spillere som Anders Bastiansen i Sverige, Tore Vikingstad i Tyskland og Tommy Jakobsen i Østerrike. Dessuten finnes det flust av gode, norske hockeyspillere i ligaen - både etablerte og unge, fremadstormende. Så kvaliteten kan alltids forbedres, men at den er dårlig, det går jeg ikke med på.

At dommerne er dårlige er uten tvil, selvsagt. De må profesjonaliseres og ha denne jobben på heltid. Men det blir også et tynt argument etter min mening. Det er ikke lenge siden du ga den samme karakteristikken om stort sett alle fotballdommere i Norge også.

Klubbene er i ferd med å satse på unge talenter allerede da. Sparta og Vålerenga med sine ungdomshaller, Stjernen med Wang Toppidrett og Frisk og Lillehammer med sine talenter fra NTG. Utlendingskvoten er på vei ned, og det er lenge siden man har sett såpass mange norske spillere på lagene som nå, da må man nesten helt tilbake til 80-tallet tror jeg. Hvorfor må man ha flere gode utenlandske spillere for at man skal få flere gode norske spillere? Få heller inn skikkelige fagfolk på trenersiden er mer riktig spør du meg. Vi må få færre utlendinger på lagene, for å få frem enda flere norske spillere. Det holder med kanskje 4 eller 5 utenlandsimporter på hvert lag.

Mange av klubbene har også sine bidragsytere, noen klubbers økonomi får seg en knekk fra tid til annen, men det er ikke symptomatisk for hockeyen, slikt ser man i andre idretter også. Stjernen har også sine faste sponsorer som bidrar til å hente spillere og trenere. Man kunne f.eks fort ha latt være å satse på FFK også, når Høili gikk inn med penger i klubben i 2.divisjon så var det også en risiko. Men her kommer også publikum inn, jo mer publikum Stjernen får på sine kamper, jo mer velvillige er sponsorene også. Andre klubber har sponsorer som ikke er redd for å spytte inn penger, f.eks Vålerenga, Storhamar og Stavanger.

De fleste klubbene i norsk hockey har også godt med publikum. Sparta og Stavanger blant annet er kjempeflinke til å lage liv, og har gjerne fulle haller på sine kamper. Så noe problem med publikum generelt, finnes ikke eller er relativt lite. Som sagt, så er man jo nummer 2 av lagidretter, etter fotballen, hva publikum angår.

Og ja, jeg kjenner deg, du blir ofte med på kamp du. Men det synes jeg resten av Fredrikstad burde gjort også, fylle Stjernehallen til randen og støtte gutta. Vise at hele byen også støtter hockeylaget! Som stjernengutt nevner her, da FFK spilte i nedrykksstriden på gamle stadion, så var den likevel full. Og selv om Stjernen kanskje ikke får en toppsesong i år, så bør folk møte opp og støtte også her synes jeg. Jo flere mennesker, jo mer liv, jo mer penger til klubben og jo flere sponsorer vil fatte interesse. Man bør samarbeide litt, og vips så har man toppidrett og to gode lag året rundt man kan heie frem. Jeg tror og håper flere har forståelse for dette.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340