Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 19 feb 07, 11:35
Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

En annen ting som de bør lære seg, er kosthold. Det er ikke få ganger gutta har endt opp på Mets og tatt en pizza  og Coca Cola ;)  Etter en eliteseriekamp. Bra kosthold!!  Det er ett av de viktgste måltidene, de etter trening og kamp. ;)
De skal selvsagt få kose seg de og, men alt til sin tid.



Jeg synes det er helt merkelig at ikke gutta har kostholdsregimer å forholde seg til, kanskje spesielt i grunntreningsperioden, men også i sesongen. Kosthold før og etter kamp og presstrening er noe som er helt avgjørende for restitusjon og effekt av treninga. Hvis en ikke har kontroll på denne biten har en heller ikke kontroll på prestasjonen, for å si det sånn.

Man har kommet fram til at kosthold spiller en helt avgjørende rolle i styrketrening, jeg mener å ha lest eksperter som mener at kosthold er like viktig som sjølve treninga. Nå kjenner jeg ikke styrketreningsopplegget til guttane, men jeg synes ikke det høres ut som om de har vært gjennom et styrkeprogram i vinter, for å si det sånn.

Jeg tror det blir synda mye mot styrketreninga i lagidrettene. Det er i styrketreninga en forebygger skader, det er i styrketreninga du får spenst, hurtighet osv osv.

Det jeg generelt har hørt om norske lagidretter og fysisk trening er at man først og fremst trenger mye mindre enn absolutt alle andre idretter, og det er kanskje aller verst i fotball, hvor man jo kan kompensere mye med innstilling og attityd. Det blir trent lite, ineffektivt og svært tradisjonelt.

Norske fotballspillere tror de er "utrolig" gode, og ikke behøver å bygge seg opp fysisk, og dette reflekteres inn i treningsstudioet trur jeg.

Det hjelper heller ikke at fotballsesongen nå er på 10 måneder... For seriøse styrketreningsprogram bruker man 2 måneder på, fra start til slutt. Det kommer blant annet en ganske lang restitusjonsperiode etter programmet hvor man stort sett bare tenker kosthold fra ende til annen.

Hele laget skulle vært pressa gjennom et styrkeprogram i november/desember og kun drevet restitusjonstrening fram til slutten av januar. Da ville vi fått sett et nytt lag, for å si det sånn. Og mange færre skader.

Sånn sett tror jeg det blir synda minst like mye mot styrketrening som kondis, siden man i vanlig fotballtrening får en god del kondistrening, og mindre styrketrening, siden mye trening bryter ned like mye som det bygger opp i muskulatur. Det vil ikke overraske meg hvis spillerene har mindre styrke på slutten av sesongen enn på begynnelsen. Restitusjon er utrolig viktig i et tett kamprogram...

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340