Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 16 feb 07, 13:18
Opprinnelig postet av denialsander

Opprinnelig postet av Asgeir

Jeg er vel også tilhenger av 30 sekunders kollektiv eksplosjon og 3 scoringer, framfor maratonfotball hvor alle springer hele kampen fra ende til annen og man klarer å kjipe inn en 1-0...



Jeg har tatt to lag/land som er typiske for det du sier:

30 sekunders kollektiv eksplosjon og tre mål = Brasil
Maratonfotball = England 

Etter å ha sett en del landskamper med Brasil og England (ikke nødvendigvis mot hverandre, nei) og også en del (vel... ganske mange) kamper fra PL og en del fra Brasiliansk toppfotball, mener jeg bestemt at de kampene som gir høyest underholdning er kampene fra PL.

Hvorfor?  Fordi det er sykt høyt tempo hele kampen igjennom, mange sjanser og tøft, fysisk spill.

Brasiliansk fotball derimot - det kan føles som å se maling tørke... Stillestående, mengder av pasninger på små flater og lite fart. Før det sier klikk-klakk i 10 sekunder og en vanvittig flott avslutning. 

Jeg er ikke i tvil om hva jeg foretrekker hvis jeg skal se en hel kamp. Men hvis jeg får 1 1/2 minutt sammendrag i sportsrevyen blir det litt annerledes...



Jeg mente ikke å si noe om hva slags fotball som skal spilles, jeg sa bare noe om hva slags trening jeg mener gir de beste resultater.

Jeg synes Brasil er minst like kjedelig som du, for der er det ikke engang snakk om kollektiv eksplosjon, det er snakk om individuell eksplosjon, kombinert med en uendelig tåmodighet, og skikkelig kjip defensivt opplegg. Noe av det mer kjedelige man kan betrakte på en fotballbane.

Det er selvfølgelig umulig å analysere seg fram til den type trening som har den beste effekten for resultat, jeg bare bemerker at det er artigere å betrakte atleter enn maratonløpere, spesielt i et estetisk spill som fotball. Hurtighet har med eksplosjon å gjøre, ikke O2-opptak.

Hva bruker vi O2-opptak til? Jo, til å løpe langt. Og jeg tør påstå at hvor langt du løper i en kamp har lite med hva scoringstavla viser til slutt. At hele laget har gode tider på 40-meter, derimot, vil slå heldigere ut for resultat. Men jeg har naturligvis intet belegg for det jeg sier, men det har heller ingen andre, siden vi her står overfor en uendelig lang liste over de tinga som påvirker et resultat i en fotballkamp.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340