Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 22 des 06, 10:19
Opprinnelig postet av bjervell
Opprinnelig postet av kanogvetalt

Som Karlsen skriver så er fotballtreneryrket ikke noe du velger om du vil ha en sikker jobb i mage år. Trenere kommer og går som aldri før i norsk fotball. Da er det kanskje viktig at det er andre med mer stabile posisjoner som kan videreføre kontinuiteten i det sportslige arbeidet.


Det er jeg slett ikke uenig i. Men personen, eller det organisatoriske elementet, som skal ivareta en sportslig langsiktighet må ha rett kompetanse! Nå kan det jo fortsatt dukke opp en manager eller lignende i FFK, men inntil det skjer har vi nærmest ingen med den nødvendige kompetanse i klubben. IMHO, selvsagt.


Det er vel ikke enorm tvil om akkurat det siste du sier der, for vi så jo hva som skjedde når Eggen var alene ved det sportslige roret, og måtte håndtere trening, kamper, speiding og innkjøp. Spesielt innkjøp og speiding gikk jo for lut og kaldt vann, og det er da heller ikke dette vi "kritiere" vil tilbake til.

Hvis det skal være sånn at en trener skal kunne sies opp på dagen pga ansvaret han har og at han ikke innfrir, ja da må den samme treneren ha det verktøyet som trengs for at han skal kunne sies å være "ansvarlig". Han må ha fullmakter! Å sitte i et sportsutvalg sammen med adm.dir og to fra investorgruppa som utgjør flertall i organet er IKKE det jeg kaller "det verktøyet som trengs", for å si det mildt.

Problemet er at organisasjonsmodellen som nå foreligger favner om det aller beste og det aller verste: Hvis det sitter fornuftige folk i sentrale posisjoner (adm.dir, investorgruppa, styret) som samarbeider 100% med trenern på A-laget, så kan modellen fungere som en drøm. Motsatt kan inkompetente personer i sentrale verv totalt ødelegge et elitelag, og det vha flertallsavgjørelser som pulveriserer ansvaret totalt.

Jeg er av den formening at vi i FFK er NØDT til å sikre oss mot inkompetente personer i styre og stell, for de kommer, før eller siden, sånn som vi har tradisjon for i FFK. Sånn sett burde en organisasjonsmodell ta større høyde for inkompetanse i ledelse enn inkompetanse i det sportslige apparatet.

Sannsynligheten for at inkompetansen befinner seg innen ledelsen er enormt mye høyere enn i det sportslige apparatet.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340