Husk meg
Brukernavn
Passord

Postnord avd 1 2020

Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 6 5

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 18 okt 20, 16:57

Uavgjort i Alta og Skeid-seier i Ulsteinvik betyr at Skeid, med en kamp til gode, nå har overtaket i kampen om andreplassen! I neste kamp møter de Kvik hjemme, samtidig som Hødd har en vrien bortekamp i Tromsø. Det er Alta som har spillefri neste helg.

Og vi møter et Brattvåg som sto over denne helga og således er uthvilte, men samtidig uten noe å spille for. Annet enn at de, som Tromsdalen, selvsagt er revansjesugne etter at vi slo dem på bortebane.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2222

Lagt til: 18 okt 20, 19:16

Opprinnelig postet av Tøfflus

Uavgjort i Alta og Skeid-seier i Ulsteinvik betyr at Skeid, med en kamp til gode, nå har overtaket i kampen om andreplassen! 

Tja, strengt tatt skal de vel vinne den kampen de har til gode, før de har overtaket. De har muligheten til å sikre grep om kvalikplassen, men de er ikke der ennå. 

 

Hva gjelder Skeids mulighet til å stjele opprykket fra FFK, så skal Skeid vinne alle sine gjenstående kamper, samtidig som FFK skal tape alle - eller med en enkelt uavgjort, miste en målforskjell på +19 til Skeid. Hvilket ganske enkelt ikke skjer på så få kamper. 

Jeg ser ikke at opprykket er mer å spekulere i. Rent bortsett fra at FFK ikke kommer til å tape alle gjenstående kamper herfra, så er de andre lagene ganske enkelt for jevne til at ett av dem plutselig skal vinne alt som gjenstår. 

Etter min mening kan spillere og trenerteam nå like godt sprette sjampisen for denne sesongen, og heretter møte til såvel trening som kamp med den innstilling at kampen for opprykk fra OBOS allerede er i gang. 

For FFK hører hjemme i Eliteserien, og opprykk til OBOS er bare et skritt på veien dit. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 19 okt 20, 14:30

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Tja, strengt tatt skal de vel vinne den kampen de har til gode, før de har overtaket. De har muligheten til å sikre grep om kvalikplassen, men de er ikke der ennå. 

Sant nok. Nå la jeg riktignok litt mer tanker i dette enn hva jeg skrev, for jeg holder Skeid som favoritt til 2. plassen av flere grunner enn en kamp til gode på Hødd(Alta(Kvik.

Dette er at de er ferdige med den vanskeligste innbyrdes-kampen blant disse lagene, borte mot Hødd. De har riktignok også Alta borte, men jeg holder dem faktisk som knapp favoritt til den også. Hødd har vært sterke i det siste, og når Skeid tar dem så gir jeg dem gode sjanser også mot Alta. Så kan man innvende at Hødd jo er ferdige med de to vanskeligste kampene (oss borte og Skeid hjemme) ...

Men uansett ... tenk så deilig å kunne spekulere i hvem som skal ta andreplass, vel vitende om at sannsynligheten for at vi tar førsteplassen nå er på nivå med sannsynligheten for at det vil snø i Tromsø i desember!

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 24 okt 20, 19:23

Hødd var visst ikke ferdig med de vanskeligste kampene.  I dag tapte de 3-2 i Tromsdalen. Dermed er Skeid oppe på andreplass etter 3-1 over Kvik. Neste helg skal Skeid møte Alta borte. Vinner Skeid den tror jeg de har det i lomma. Vinner Alta er det vidåpent igjen.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3490

Lagt til: 24 okt 20, 21:03

Jeg tenker ut fra spill at Skeid fortjener kvallik. Hvis jeg tenker på hva jeg selv vil er det også å møte Skeid neste år. Hvis koronaen er "borte" kommer jeg til å være tilstede 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 24 okt 20, 22:16

For min del har jeg ingen særlige ønsker om hvem som skal kapre 2. plassen, men Skeid byr på kortere reisevei ved et evt opprykk til OBOS, noe som vil gi lavere reisekostnader for klubben, samt kortere reisevei for bortefans. Det vipper det i retning i at jeg håper på Skeid-opprykk. Kult lag også, veldig morsomt spill på sitt beste. 


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 25 okt 20, 08:51

Jeg håper på Skeid. Tradisjonsrik klubb og en viktig instutisjon i den bydelen jeg selv bor i. Så kort vei for både meg og klubben vår. Nordre Åsen må vel være i stand til neste år? De har jo praktisk talt nesten bare spilt bortekamper i et par sesonger nå. I tillegg får vi analysene og den litt spesielle statistikken til han Skeid fyren på Vgd. De spiller jo også en offensiv og positiv fotball som oss selv og trener fra Fredrikstad har de også. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2222

Lagt til: 25 okt 20, 19:34

Jeg ønsker meg i utgangspunktet mange Østfoldlag i Eliteserien. Dels fordi faktorer som befolkningstetthet og klima gjør Østfold til et naturlig fotballdistrikt. Dels fordi det er mye tradisjoner og entusiasme her. Og dels fordi lokalderbyer, på øverste nivå vel og merke, er noe særskilt. 

Men Kvik spilte i 3. divisjon for to år siden, og har en lortebane. De kan godt få lov til å bruke et par sesonger mer på å bygge klubb og fasiliteter innen de skal springe videre oppover i divisjonene. 

Håper ellers litt på Alta. Dels er det et hyggelig sted, dels er det godt at de helt nordre landsdeler er representert på høyt nivå. Og dels fortjener de litt fremganger. Det kommenteres at det er gunstig for FFK å ha kort vei til bortekamper. Det får Alta aldri på de i alle fall tre øverste nivåer. Så de fortjener litt fremganger. 

Har ingenting i mot Skeid, for all del. Hvis det blir Alta eller Skeid som følger med opp vil det være helt ok med meg. 

For ordens skyld, jeg har heller ikke noe i mot vestlandskysten, men jeg synes vel med all respekt at kysten mellem Stavanger og Trondheim er godt nok representert som det er i de øvre divisjoner for tiden. 

På litt sikt drømmer jeg om å se fire Østfoldlag i Eliteserien, med FFK som flaggskipet. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5393

Lagt til: 25 okt 20, 19:58

Jeg også ønsker Skeid opp, nettopp på grunn av reisevei. Bryne går opp fra andre avdelingen mens Asker, Vard og Egersund slåss om andreplassen. Er vel bare Skeid som frister av disse lagene også. Ingen av de tre andre fenger. Kvalikplassen i OBOS ser også ut til å gå til et "lokalt" lag, så da er det greit å slippe å erstatte det med en langtur

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

På litt sikt drømmer jeg om å se fire Østfoldlag i Eliteserien, med FFK som flaggskipet. 

Akkurat det ser jeg på som totalt urealistisk av flere grunner. Det blir er rett og slett for mange som vil slåss om de lokale talentene. Østfold er ikke så stort.

I tillegg er det ikke økonomi nok i Østfold til å ha fire lag oppe. Det er veldig få store lokale bedrifter som har vist seg villig til å støtte klubbene. Det så vi også da FFK rykket opp i 2003. Selv på den medgangsbølgen vi hadde da slet vi med å få hovedsponsor. I 2005 måtte den deles mellom Brynild, Værste og Fredrikstad Energi. I 2006 slet vi også men fikk Carnegie rett før sesongstart (fordi en av de ansatte var fra Fredriktad og var FFK-supporter). Stabburet var forsåvidt en stor sponsor med lokal forankring men det virker som om Orkla mer og mer faser ut varemerket Stabburet, så jeg tror nok ikke de heller er aktuelle som noen stor sponsor lengre. Hvis vi skal ha fire klubber fra Østfold i Eliteserien er det rett og slett for lite næringsliv til å støtte oppom

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 25 okt 20, 22:20

Tror nok at Rey har rett, og at  FFK og 08 tilsammen spiser opp det meste av både sponsorpotensiale og talenter i Østfold (og Follo). Fire lag i øverste divisjon er nok en drøm. Tør ikke håpe på noe mer enn FFK og 08 i øverste divisjon og at Kvik/Moss kan være på et nivå a la Tromsdalen/Alta, lag som pendler mellom 1. og 2. divisjon.

Men før vi snakker om hvor mange Østfold-lag som kan sameksistere på høyt nivå må vi faktisk vise over noen sesonger at vi kan forvalte ressursene våre godt nok til at vi kan bygge på dette og bli en opprykkskandidat i OBOS, om ikke i 2021 så i hvert fall i 2022.

Nå på kort sikt håper jeg Skeid blir med oss opp. Hødd og Alta er jo klubber med godt med 1. divisjonshistorie, så det er ikke noe "feil" med at noen av dem rykker opp heller, og personlig synes jeg jo faktisk det ville vært gøy om Kvik klarte det - kall dem mitt andrevalg for kvaliken. Men nå skal jo vi ødelegge for Kvik allerede om en uke, så det blir ikke aktuelt Cool

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 26 okt 20, 09:36
Endret: 26 okt 20, 09:36
Endret av: Asgeir

Jeg er noe usikker på om det nedslagsfelt stort nok for to eliteserieklubber.

Det er nok mulig å få det til, men det fordrer struktur og disiplin fra begge klubber. På sikt vil to eliteklubber i Nedre Glomma gjøre at det vil blomstre av talenter i området, men det betinger en viss sportslig suksess over lang tid. Vi snakker altså om 10 - 15 års perspektiv før talentene dukker opp og ting begynner å gå litt mer av seg sjøl.

Norsk fotball er jo merkelig. Det er mange lag svært høyt i systemet som kommer fra knøttsmå bygder, men presumptivt svært svake konkurransefordeler... I DET lyset er det kanskje rom for to eller 3 Østfoldlag i elitediv. Samtidig tror jeg FFKs identitet innebærer en type fotball som krever atskillig mer talent og ballferdigheter enn mange av laga på samme nivå, siden norsk fotballs ryggrad er "Vi ødelegger for motstandern, og så ser vi hva som skjer". Til dette trengs kun trening, ikke ferdigheter.

Jeg tror derfor den fotballen som FFK er knytta opp mot krever et større nedslagsfelt for å skape et godt lag enn mange av de andre bygdelagene i Elite, 1. og 2. divisjon.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5393

Lagt til: 26 okt 20, 11:34

Opprinnelig postet av Asgeir

Jeg er noe usikker på om det nedslagsfelt stort nok for to eliteserieklubber.

Det er nok mulig å få det til, men det fordrer struktur og disiplin fra begge klubber

Viktig poeng det der, men jeg tror nok ikke det kommer til å funke. Har vel vært flere tilfeller av småkrangling om lokale talenter mellom oss og Særp. Mest var det vel om Leo Getz da han gikk til Særp og Bakken fyra seg opp i avisa.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 31 okt 20, 16:49

Sitter og ser Alta-Skeid. Bortelaget har mulighet til å få luke i kampen om andreplass.

Vegard Braaten med alle sjansers mor like før pause. Blir spilt fri med en forsvarer halsende etter, keeper kommer ut, Braaten finter ham ned og skal sette ballen i tomt mål fra 16 meter - men skyter over. Like etter går Skeid i angrep og er svært nær å ta ledelsen. Morsom kamp og rart at det står 0-0 til pause.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 31 okt 20, 17:59

Og til slutt ble det 1-0 til Skeid og dermed sitter de godt fastspent i førersetet med fem poeng ned til Hødd, Alta og Kvik. Haldenserne har bare to kamper igjen (de andre har tre), så de er i praksis sjanseløse nå.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 31 okt 20, 18:30
Endret: 31 okt 20, 18:40
Endret av: Marthe

Det er fort gjort at vår bortekamp mot Skeid kan være avgjørende for hvem som stikker av med 2. plassen.

Hødd har jo allerede tatt tre poeng fra oss, og både Hødd og Skeid har lag de burde slå neste helg (Brattvåg og Tromsdalen). Selv om jeg nok strengt tatt tror at Skeid ror dette greit i land. Alle tre konkurrentene Hødd, Kvik og Alta har nå gitt fra seg 3 poeng hver til Skeid.

Så blir interessant hva slags effekt Tromsdalen og Brattvåg får til der nede i ingenmannsland - Tromsdalen slo jo Hødd 3-2, men ellers skal vel i teorien disse to laga slås hver gang.


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 162

Lagt til: 01 nov 20, 13:48

Sånn som det har blitt, er det jo like greit at det er vi som står over i den siste runden. Det er mest rettferdig for de lagene som slåss om andreplassen, med lik kampstart. (Selv om det jo kan tenkes at Skeid har avgjort det hele før den tid.)

Men dette er jo bare en tilfeldighet. Tipper at vi hadde blitt ganske sure dersom det var et lag som kunne gå forbi oss med uavgjort i siste runde, mens vi selv ikke spilte. Her har ikke NFF tenkt veldig langt. Ingen lag bør stå over runder i et slikt sluttspill.

Hva de skulle ha gjort? Selvsagt delt avdelingen 8-6 i stedet for 7-7. Da hadde det blitt fulle runder hele veien. Ikke ville det tatt lengre tid å avvikle serien heller, for uansett blir det jo sju runder i "sluttspillet". (Dessuten ville en sluttabell med 20 kamper se penere ut enn en med 19. OK - det er en rent estetisk vurdering.)

Hvorfor er det aldri noen som spør meg først når noe skal ordnesCool?

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 07 nov 20, 18:00

Bare hyggelig, Skeid Cool

Oslo-klubben er nok godt fornøyd med FFK-seier mot Alta og uavgjort mellom Hødd og Brattvåg.

Nå kan de sikre andreplassen mot Tromsdalen i morgen og da blir vår kamp mot dem for en ren treningskamp å regne.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 08 nov 20, 19:25

Skeid slo Tromsdalen 1-0 og har sikret andreplassen. Dermed blir det treningskamp i Vallhall om en uke.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5393

Lagt til: 08 nov 20, 20:58

Treningskamper er strengt tatt det eneste den hallen passer til også. Og vi har ikke trena i Østfoldhallen på en stund... vi må nok opp der å trene på å unngå baller i taket.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4682

Lagt til: 08 nov 20, 22:21

Opprinnelig postet av Rey

Treningskamper er strengt tatt det eneste den hallen passer til også. Og vi har ikke trena i Østfoldhallen på en stund... vi må nok opp der å trene på å unngå baller i taket.

Den er også utmerket til bedriftsfotball Cool har tilbrakt mange mandagskvelder der. Tror det er høyere under taket enn i Østfoldhallen også.

Men Skeid-fansen er vel ikke videre fornøyd med at de fortsatt må spille der. Kommunen har somla heftig med å få ferdig arbeidene på Nordre Åsen.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"



Flat Trådet Nøstet
Side 5 av 6 5

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f