Husk meg
Brukernavn
Passord

Overgangsvinduet sesongen 2019

Flat Trådet Nøstet
Totalt 8 sider Alle

ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 13 nov 18, 13:13
Endret: 23 jul 19, 00:12
Endret av: Rey

Ser debatten allerede er godt i gang på forrige kamptråd, så jeg tenkte det kanskje er like greit å samle det her.

For første gang siden Håkon WL (...) går vi nå inn i et overgangsvindu med samme trener som forrige vintervindu. Det er vel en slags uskreven regel at en trener trenger tre overgangsvinduer før troppen bør være spikret. Nå startet PMH litt i oppoverbakke forrige vintervindu, men allikevel bør det vel forventes at troppen bør begynne å sitte ordentlig etter dette vinduet. 

Ut ifra kamptråden virker det som at de fleste er enig om at troppen pr i dag utgjør et godt fundament som kan bygges videre på. Vi har allikevel så mange som 12 spillere på utgående kontrakt. Tror og håper de fleste av disse får fornyet kontrakt. Men noen må sannsynligvis ut, og jeg tenker det i den forbindelse kan være hensiktsmessig å ta en oppsummering av sesongen for å diskutere hvem som bør satses videre på. Etter sesongen står jeg med disse terningkastene på spillerne som har spilt mest, uthevede spillere på utgående kontrakt.

6: Jenssen.

5: Veteli, Nielsen.

4: Leko, Westgaard, Nilsen, Åsheim.

3: Rekdal, Begby, Farah, Mæland, Aalbu, Sellin.

2: Lekaj, Chaib, (F. Larsen).

Jeg er nok likevel for å beholde flesteparten av disse, hovedsakelig fordi de fleste holder et akseptabelt nivå, og for å forhindre en haug med utskiftninger.

Hvis f eks Rekdal og Mattila derimot skulle forsvinne, er det plutselig ledig plass sentralt på midtbanen. Der bør vi vel få på en løps- og duellsterk spiller. Jeg synes vi har hatt et svakt punkt ved at midtbanen vår har blitt litt for statisk med Mæland og Rekdal som egentlig har mange av de samme egenskapene. Vi burde få på plass en litt annerledes sentral midtbanespiller. Sivert Strangstad har vært på prøvespill, synes han ser veldig lovende ut i en litt mer arbeidende rolle. Kan utfylle Mælands egenskaper langt bedre enn f eks Rekdal eller Mattila. 

Mange har dessuten etterlyst større fart i troppen. Kanskje kan dette vinduet være en mulighet til å få på plass nettopp det? Ønsker vi en ny stopper med større fart som kan utfylle Nielsens egenskaper litt bedre i midtforsvaret? Bør vi fornye med toppscorer Tim Nilsen? Mener personlig komplimentering av ferdigheter vil være den desidert viktigste faktoren ved overgangsvinduet, både når vi ser fremover på banen, på midten og i forsvar.

Det er en haug med spørsmål. Kom med nye spørsmål, svar og fyr løs.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 nov 18, 14:56

Fredriksstad Blad kjører en ganske tabloid overskrift: 

- Må signere minst 10 spillere

Leser man mer enn overskriften ser man jo fort at dette inkluderer fornyelse av utgående kontrakt med spillere i dagens tropp.

Ellers tviler jeg på at Rekdal blir, dessverre. Han spilte mye i år, allerede neste år bør han ha mulighet for like mye spilletid ett nivå lenger opp. Tror nok ikke vi skal forvente tålmodighet av en så lovende ikke-lokal spiller. Hadde vi rykket opp hadde han nok blitt med videre.

Det ble vel nevnt i kvaliktråden at det kunne være lurt å få inn en hurtigere midtstopper, som da vil erstatte Leko. Det kan nok være lurt, Leko og Nielsen blir veldig like spillertyper og Nielsen har levert på høyere nivå i år (vår suverent beste forsvarsspiller, vil jeg si).

Offensivt ønsker jeg meg minst mulig utskiftninger. Tim Nilsen er jeg godt fornøyd med, Veteli likeså, og jeg er ganske sikker på at Aalbu og Sellin har mer inne enn de har fått vist i høst.

 

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 14 nov 18, 15:29

Leko og Lekaj kommer ikke til å bli tilbudt ny kontrakt iht f-b.no

Jeg er enig med klubben fordi Lekaj ikke har fått det til slik vi håpet og Leko er for lik Nielsen og bør erstattes med rask midstopper.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 14 nov 18, 16:25

Synes det virker som en riktig avgjørelse. Til tross for at han virker som en veldig fin type, passer han vel ikke godt nok inn i laget som spillertype akkurat nå. Håper de kan benytte muligheten til å få inn en mer temposterk og kanskje hakket mer teknisk stopper som kan utfylle Nielsen bedre enn Leko har gjort. Ser også for meg at Leko muligens har hatt nokså høy lønn (utelukkende basert på antakelser siden han ble hentet som folkets spiller og hentet utenfra). Håper vi kan bruke disse kostnadene bedre til neste år. 

Synes også det er helt greit at Lekaj ikke satses på videre. Er sikkert ikke den hardtarbeidende og lagspillende typen Høgmo ønsker i troppen, samtidig som han vel er avhengig av å få et lag bygget mer rundt seg for å lykkes ordentlig, noe som ikke helt har funket her. Er vel heller ikke så ung lenger at laget kan bygges rundt ham basert på en langsiktig plan. Kan også tenke meg at han tar opp litt av budsjettet, tror vi kan finne en like god spiller og også en type som passer enda bedre inn i troppen. 

Godt at de allerede nå er i gang med å avklare slike ting. Håper vi slipper å gå inn i januar med så veldig mange usikre kort.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 14 nov 18, 17:11

Må vel også si meg greit enig i det valget av klubben.

Leko virker som en bra fyr, men jeg syns ikke han var god nok i fjor og var klar på at jeg ville ha ham benket til sesongstarten i år til fordel for Viitikko. Nå spilte han forsåvidt bra i våres, men i høst var han tilbake til der han var i fjorårssesongen med konsentrasjonssvikt og dårlig ballbehandling. Håper de satser på noen med mer fart inn. Backup på den plassen har vi i Tomas Lopez. Viitikko er jeg mer spent på hva som skjer med. Han fikk ingen sjanser i høst etter skaden og jeg blir egentlig ikke overrasket om han forsvinner hjem til Finland.

Lekaj har heller ikke levd opp til forventningene, så det er greit nok det.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 16 nov 18, 08:46

Jeg synes Leko har vært en av våre beste denne sesongen, og har bundet forsvaret sammen med autoritet og rutine. Men det er mulig han har ønsker lenger kontrakt eller høyere lønn enn klubben har vært villig til å gi.

Det er jo også mulig at man har en ny forsvars sjef på blokka som kan fylle plassen bedre. En ting er sikkert, og det er at vi trenger en med pondus og rutine. Lopez kan sikkert bli en bra stopper, men for å fylle denne rollen trenger han 6-7 år. Viitikko har jeg sett for lite til, så han kan jeg ikke mene noe om. Mads Nilsen har, sammen med Westgaard, vært involvert i alt for mange baklengsmål. Men han er fortsatt relativt ung og kan nok utvikle seg som stopper.

Lekaj har vært så mye skadet at han har vært et usikkert kort.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 26 nov 18, 14:15

Tim Nilsen har signert en 1+1 kontrakt i dag.

Greit det. Han er tross alt toppscoreren vår i år og innsatsen i kampene er det stort sett ingenting å klage på. Burde bli enda kaldere foran mål dog. Brenner litt for mange 100% sjanser.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 26 nov 18, 14:28
Endret: 26 nov 18, 14:35
Endret av: ey1984

Enig. En nokså god spiss på dette nivået. Virker også veldig motivert, gjort det godt på trening osv. Tror han også bidrar mye i garderoben, og betydningen av det skal ikke undervurderes. Når det gjelder et lag som konsekvent sliter i pressituasjoner og i motgang er det livsviktig med noen spillere som kjenner klubben som kan holde moralen oppe og kanskje skape en viss trygghet.

Edit: ser for øvrig at Aleksander Karstensen også har signert ny avtale. Han virker veldig lovende, så da har vi plutselig to gode nyheter på en kald mandag ettermiddag.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 26 nov 18, 15:40

En ting er at nye kommer inn etterhvert, men er også spennede å se hvem som blir med videre av "de gamle".

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 27 nov 18, 00:04

Håper og trur at Åsheim og Westgård forlenger. Håper selvfølgelig også på Rekdal og Farah, men de trur jeg desverre har bedre alternativer.

Chaib har ikke fått vist seg frem skikkelig, men det er noe med han som jeg liker. Han er uredd og flink til å gå forbi motstandere. Kan bli litt mye innimellom, men hvis han finner balansen mellom å prøve selv og slippe ballen videre til andre så trur jeg han kan bli god. Han har også et godt skuddbein og er ikke redd for å prøve. Han er fortsatt bare 22 år så jeg mener at det er verdt å la han få prøve en sesong til. 

Borgersen, Olsen og Armstrong har jeg ikke sett nok til å mene noe om. Kanskje noen andre kan si sine meninger om disse.

Hadde også likt å se at de forlenger med de spillerne med mest potensial som har utgående kontrakt neste år. Da tenker jeg spesielt på Veteli, Jenssen og Nielsen. Kan forstå hvis de ikke vil signere før eventuelt opprykk, men hadde jeg vært sjef der nede så hadde jeg lagt en kontrakt på bordet så fort som mulig. Vi må prøve å unngå at viktige spillere går inn i en ny sesong med utgående kontrakter.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 27 nov 18, 11:51

Aalbu legger opp(!) og starter som markedssjef i Ull/Kisa. 

Overraskende!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 27 nov 18, 13:03

Overraskende, men jeg er egentlig greit fornøyd med det. Det åpner opp for at vi kan hente en annen spiss.

Jeg var positiv til Aalbu da han ble hentet jeg, men etter en god start så var det bare elendighet igjen. Og sånn var det forrige gang han var her også og jeg har inntrykk av det samme i Ull/Kisa. Flott fyr, men jeg tror nok vi kan få tak i bedre spisser som leverer mer stabilt

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 27 nov 18, 15:49
Endret: 27 nov 18, 15:55
Endret av: Rey

Nå skjer det ting...

Viitikko drar hjem til Finland, noe som strengt tatt er helt som forventet. Dessverre ødela skader sjansene hans i klubben.

Men vi har en spiller inn også. Årets kaptein i Asker, Stian Stray Molde tar plass ved siden av Nielsen i midtforsvaret. Stray Molde har vært kaptein for Asker i to sesonger og har spilt totalt 137 kamper og scoret 16 mål . Det er slettes ikke så ille når han ikke har rundet 22 enda. Positiv signering.

Ser Jørgen Tjernås beskriver han som følgende "Bra venstrebein, klok og moden i spillestilen. Bunnsolid stopper på dette nivået og med potensial for å nå lengre. Smart signering!"

Spent på om det er snakk om noen overgangssum for han

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 27 nov 18, 16:05

Jøss, her skjer det ting.

Blir det en enda yngre stall neste år? Og, er det bra?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 27 nov 18, 16:12

Spennende, ser ut som han har sterk mentalitet (kaptein i tidlig alder). Får håpe han har relativt grei hurtighet også, som det nevnes så ofte at vi mangler. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 27 nov 18, 17:09

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Jøss, her skjer det ting.

Blir det en enda yngre stall neste år? Og, er det bra?

Alder er bare et tall Wink

Men nei, tror nok ikke vi skal satse på så veldig mye yngre stall enn i år. Dagens signering derimot virker å være voksen for alderen (derav alder er bare et tall) så håper det går bra

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 28 nov 18, 16:04

Ser klubben snuser på Mehnert, noen som vet noe om type spiller? Bra vi "spiser av" Asker som muligens også ville vært en konkurrent i neste sesong (om oppsettet er det samme da).

Ser forøvrig 2.plassen toppscorer i ligaen, Kristoffer Hoven som også er ung, neppe har lyst til å bli med Hønefoss ned. Så kunne vel også vært noe.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 29 nov 18, 11:16

Jeg tenker på Stian Stray Molde. Er han rask? Er han tiltenkt å være "fast" på laget?


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 29 nov 18, 11:25
Endret: 29 nov 18, 11:37
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av arildoaim

Ser forøvrig 2.plassen toppscorer i ligaen, Kristoffer Hoven som også er ung, neppe har lyst til å bli med Hønefoss ned. Så kunne vel også vært noe.

Hoven var nevnt på Twitter, men han er visst også ønsket av klubber i både OBOS og Eliteserien, så det kan fort vært at konkurransen blir for hard.

Opprinnelig postet av Erikk

Jeg tenker på Stian Stray Molde. Er han rask? Er han tiltenkt å være "fast" på laget?

Han skal ikke være så hurtig at han matcher de raskeste spissene i PostNord. Han er heller ikke treg, raskere enn f eks Leko om jeg har forstått rett. Han er visstnok veldig god med ball i beina og innehar god spilleforståelse, noe som sånn sett utfyller Mads Nielsen veldig godt. Synes for øvrig det høres lovende ut med en sentral forsvarsspiller som kan bidra i banespill, jeg synes vi blant annet alt for ofte sliter med å etablere offensivt spill fordi vi bruker alt for lang tid på å føre ballen gjennom ledd. Forhåpentligvis kan han hjelpe oss å bli bedre på det punktet, og da er det plutselig mye lettere å angripe før motstanderen har rukket å etablere seg 100%.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 29 nov 18, 12:17

Jeg tenker den vei at jeg håper han blir fast og det Lopez blir 3. valg og en ny kanskje fra egen jr-avdeling blir 4. valg som stopper. Dermed sparer vi mye penger i forhold til denne sesongen, forhåpentligvis uten at det går ut over kvaliteten.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 29 nov 18, 12:27

Enig i det, synes han virker som et ganske klart førstevalg sammen med Nielsen i midtforsvaret. At han har to år som kaptein i Asker som 21-åring synes jeg for øvrig vitner om en vinnermentalitet og lederegenskaper som jeg må si meg veldig svak for. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 04 des 18, 13:24
Endret: 04 des 18, 13:32
Endret av: Erikk

Andreas Hagen fra Jerv, rutinert 32 år og visekaptein. Fast på Jerv de siste årene. Han er 186 høy og tar trenerutdannelse. Jeg håper virkelig dette er en spiller med lederegenskaper som vi har savnet.

Jeg ser for meg han som defensiv midtbanespiller og at han er ulik Mærland på en måte som gjør at de vil passe sammen på den sentrale midtbanen. Hvis dette stemmer løser vi et av problemene vi hadde denne sesongen.


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 04 des 18, 16:15

Har i følge Jerv sine nettsider bestått den medisinske testen. De beskriver han som en klubblegende. Enormt viktig som bidragsyter både på og utenfor banen. Har hatt en viktig rolle i Jerv sine fremganger.En ledertype. Også spilt for Viborg.

Vi fortsetter å styrke sentrallinja. Det er bra. Kan vi håpe på en stor, rask, hodesterk spiss som makker til Nilsen?


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 04 des 18, 18:02
Endret: 04 des 18, 18:03
Endret av: Rey

Jeg aner ikke hvilken spillertype han er, men registrerer at han har spilt indreløper i 4-3-3 de siste årene. Nå spiller vi 4-4-2 og har vel ikke planer om å legge om... Henter vi nå en spiller fordi han er god, eller fordi han passer inn i spillestilen? Det første har vi vel brent oss på tidligere. Håper ikke det samme stemmer her.

 Som spiller så ser han uten tvil ut som en bra forsterkning, med det lille forbeholdet over

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 04 des 18, 21:59

Opprinnelig postet av Rey

 Henter vi nå en spiller fordi han er god, eller fordi han passer inn i spillestilen? 

Sikkert et godt spørsmål, men jeg ser at Andreas Hagen beskrives som en som kan spille i flere posisjoner. Hvis han var helt feil type for Høgmo vil jeg tro man hadde lett videre. 

Synes det ser bra ut at man signerer spillere med masser av erfaring og som er fullt ferdig utviklet. Det gir en annen stabilitet enn man får med unge talenter, om aldri så lovende. Det sagt, Stian Stray Molde virker også erfaren for alderen. Virker som om man går inn for ledertyper. Ser lovende ut dette. 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 05 des 18, 11:19

Med påstått løpskapasitet og offensive ferdigheter med ball som fremhevede ferdigheter, høres Hagen ut som en type som kan utfylle Mælands egenskaper på en veldig god måte. Spent på å se ham i aksjon. 

I god gammel Football Manager-stil har jeg satt opp en startellever basert på de spillerne som per nå er under kontrakt. Håvard Åsheim signerte ny kontrakt i dag. Det virker som en type som matcher veldig godt med hvordan Høgmo jobber, noe som kom til syne i siste del av forrige sesong. Han går dermed rett inn på laget, som er satt opp i en smal 4-3-1-2 formasjon med Veteli som sentral offensiv midtbanespiller. 

Den åpenbare mangelen i laget er nok Getz som HB som tross ikke har prøvd seg så mye for førstelaget. Dette er nok en plass som kommer til å fylles opp av enten Filip eller eventuelt en ny back. 

                       Jenssen

Getz -Stray Molde - Nielsen - Begby

       Hagen - Mæland - Åsheim

                        Veteli

                  Nilsen - Sellin

Nå tviler jeg for så vidt på at det er slik Høgmo kommer til å sette opp laget, men tanken er spennende, både på grunn av mangel på vinger, men også fordi vi har mange spillere som spiller best sentralt i banen. Synes Veteli har vært litt malplassert både som spiss og som ving, og sentralt i midtbanen er det ikke plass til ham per nå. Håper han kan brukes i en lavere rolle sentralt bak spissen denne sesongen. En ny spiss bør også på plass, Nilsen og Sellin er for like. Vi har jo heller ikke vinger pr i dag, så om Høgmo skal spille 442 så bør vel dette inn så fort som mulig. Skulle han derimot gå for en smalere variant, som her, så må vi nok få på plass en midtbanespiller til, for Hagen-Mæland-Åsheim er ikke helt Xavi-Iniesta-Busquets. 


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 05 des 18, 18:49

Er indreløper i 433 så forskjellig fra 442? Et dynamisk arbeidshjern som makker til Mæland var etterspurt, og det ser det ut til vi har får. Litt usikker på hvor Sakari er inne i bildet, men han er vel ute en stund så godt med alternativer.

 


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 06 des 18, 12:05

Opprinnelig postet av arildoaim

Er indreløper i 433 så forskjellig fra 442?

Ja, det vil jeg påstå. Det er flere spillere som fungerer godt i 4-3-3 som ikke fungerer i 4-4-2. Dette er min - i likhet med Rey - største bekymring rundt denne signeringen. I år så vi også flere ganger at Mæland ikke fungerte spesielt godt i den dypliggende rollen, men presterte bedre et hakk oppover i banen.

Har man nok en gang hentet en spiller fordi det er et solid navn? Eller har man hentet inn en spiller som passer inn i systemet man ønsker å spille? Jeg tviler på at man har planer om å gå bort ifra 4-4-2, selv om Hagen høres ut som om han ville ha passet bedre i 4-3-3 (eller til nød 4-2-3-1). 

I tillegg er det en viss bekymring at han visstnok har vært skadeforfulgt i det siste?

Håper FFK har en klar plan og hentet spillere som passer inn i klart definerte roller og dekker et behov man har fremfor å gå etter spillere "bare fordi de er gode spillere".

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 06 des 18, 12:59

Vi trenger sårt en god spiller i den dyptliggende rollen, men har mange alternativer hakket framover. Jeg blir helt skremt hvis Høgmo, Johansen; Heier og Lunde ikke ser den. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 06 des 18, 14:51

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av arildoaim

Er indreløper i 433 så forskjellig fra 442?

Ja, det vil jeg påstå. Det er flere spillere som fungerer godt i 4-3-3 som ikke fungerer i 4-4-2. Dette er min - i likhet med Rey - største bekymring rundt denne signeringen.

Det kan sikkert vises til mange eksempler på slike spillere, som kun kan fungere i en bestemt rolle i et bestemt system. Men det er vel ikke dermed sagt at dette gjelder alle? Andreas Hagen har hatt en lang karriere, spilt for flere klubber, og beskrives som en spiller som kan bekle flere roller. Er det noen grunn til å tro at han er en av dem som kun kan spille indreløper i 4-3-3, bare fordi det er hva han han gjort de seneste år? 

Har ellers hørt store trenernavn understreke at formasjoner ikke er så viktig som mediene ofte vil ha det til. Det kan jeg godt følge. Arbeidskapasitet, pasningspresisjon, overblikk, evne til å ta de riktige beslutninger i enhver situasjon, er da alt sammen også vesentlig. For ikke å glemme evne til samhandling, kunne finne sin rolle i dat laget man spiller for, og kunne tilpasse seg den spillestil treneren legger opp til - dette er da også viktig. Rent taktisk handler det vel også om å finne den rette balansen mellom høyt press og defensiv kontroll, i forhold til motstander og kampbildet til enhver tid. Ingenting av dette handler vel primært om formasjoner? 

Som sagt, jeg kan godt se at det går an å stille spørsmålet, for det er helt klart at det går an å feil på dette punkt, men jeg deler ikke bekymringen her. Jeg tror det er noe unødvendig å bekymre seg over at FFK under Høgmo fortsetter å gjøre de feil man har gjort tidligere. Hvis Andreas Hagen var en spiller som kun kan fungere i en spillestil Høgmo ikke bryr seg om, så tviler jeg på at Høgmo ville gått god for signeringen. 


foyn

A-lagspiller
Ble medlem: 20 sep 07
Innlegg: 424

Lagt til: 13 des 18, 00:34

Og alt er som det pleier å være i plankebyen; farah og rekdal er ute og shopper klubber i europa til tross for at de ikke blir lagt merke til i prestisje-junior kamp mot en under middels 08 lag..

Høgmo jabber vei om kultur; verdier, overgangsvinduer bla bla - samtidig som det hentes spillere som ikke passer inn og det stilles spm tegn med hvor hardt det egentlig trenes..

La Jon Hermansen trene den gjengen der og gi ha 30 % av budsjettet til Høgmo, så hadde opprykket vært sikrere enn at friberg ropte på offside på lisleby stadion..

Og et lite råd til slutt; ta med tillitsvalgte, sponsorer, ansatte, bloggere, journalister - som er mer glad i klubben enn sitt eget tryne - og la de styre, så går alt så meget bedre..

Vi prekæs; når det røret til pølsemakeren får fast spalte i FB så er det vel på tide at jeg slipper til snart også, men jeg lar godbitene komme hit først..

Si ifra hvis det blir noe debatt om publikumstall eller fredrikstad energi, eller om fotballens vugge har åndenød


Ellis

Knøttespiller
Ble medlem: 24 aug 06
Innlegg: 48

Lagt til: 13 des 18, 16:27

Jeg tror nok ikke du får spalteplass i noen avis. Strengt tatt burde kanskje innlegget være mer passende på eget lags supportersider. Hva du ønsker å oppnå med å poste her kan man jo lure på... Jeg kan sikkert velge å svare med mange usakligheter men velger selvfølgelig å la være. Gled deg over eget lags gode valg og resultater og tenk heller over hvorfor du får så stort behov for å heve deg opp ved å trykke andre ned. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 13 des 18, 18:06

Opprinnelig postet av foyn

Høgmo jabber vei om kultur; verdier, overgangsvinduer bla bla - samtidig som det hentes spillere som ikke passer inn og det stilles spm tegn med hvor hardt det egentlig trenes..

Er det ikke litt tidilg å konkludere at spillere som ennå ikke har begynt å trene med klubben ikke passer inn? Hva med å la de nye spillere få lov til å komme til klubben, og kanskje spille en treningskamp om ikke annet, før vi begynner å ha meninger om hvor godt de passer inn ? 

En av de feil som har vært gjort i FFK i alt for lang tid, er at man konkluderer for fort. Derunder om nye spillere, som helst skal være en suksess fra første dag. Men nå er ikke det fort nok heller, synes du? Nå skal de vrakes straks de har signert kontrakt...?  

Det siste utspill jeg fanget opp fra Høgmo handlet forøvrig nettopp om å videreføre en kultur med hard trening. Jeg vet ikke hva han ellers "jabber i vei om", eller hvem som stiller spørsmål om treningsintensiteten. Høres mest ut som pølsesnakk i mine ører. 

Jeg vil ellers gi deg rett i at vi har nok pølsesnakk som vi har i Fredrikstad. Hva jeg ikke forstår er hvorfor du tror det finnes en etterspørsel etter mer. 


hasse33

Landslagsspiller

Ble medlem: 18 jul 07
Innlegg: 1672

Lagt til: 13 des 18, 19:08

Opprinnelig postet av foyn

Og alt er som det pleier å være i plankebyen; farah og rekdal er ute og shopper klubber i europa til tross for at de ikke blir lagt merke til i prestisje-junior kamp mot en under middels 08 lag..

Høgmo jabber vei om kultur; verdier, overgangsvinduer bla bla - samtidig som det hentes spillere som ikke passer inn og det stilles spm tegn med hvor hardt det egentlig trenes..

La Jon Hermansen trene den gjengen der og gi ha 30 % av budsjettet til Høgmo, så hadde opprykket vært sikrere enn at friberg ropte på offside på lisleby stadion..

Og et lite råd til slutt; ta med tillitsvalgte, sponsorer, ansatte, bloggere, journalister - som er mer glad i klubben enn sitt eget tryne - og la de styre, så går alt så meget bedre..

Vi prekæs; når det røret til pølsemakeren får fast spalte i FB så er det vel på tide at jeg slipper til snart også, men jeg lar godbitene komme hit først..

Si ifra hvis det blir noe debatt om publikumstall eller fredrikstad energi, eller om fotballens vugge har åndenød

 

Jeg usikker på om dette innlegget skal taes på alvor eller er det sarksme, forsøk på humor eller kun reinspikka vrøvl fra noen som er litt for høye på seg selv. 

En forutsetning  for å få din egen spalte er bl.a at man skriver bra norsk, noe du ikke gjør i dette innlegget.

 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 des 18, 19:38

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Jeg vil ellers gi deg rett i at vi har nok pølsesnakk som vi har i Fredrikstad. Hva jeg ikke forstår er hvorfor du tror det finnes en etterspørsel etter mer. 

Knegg Laughing

Du vet, nå når det går bra med Særp så er de så sjenerøse at de gir oss ekstra pølsevev uten at vi ber om det!

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 13 des 18, 20:19

Særpingene hærjer jo med Genk i dag


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 13 des 18, 20:33
Endret: 13 des 18, 20:35
Endret av: Tøfflus

Jaja. Nok om dem.

Oscar Lopez Borgersen forlenger.

Når det står i artikkelen at FFKs stall for 2019 nå teller 16 spillere, inkluderer dette spillere som man forventer vil fortsette, eller bare de som er under kontrakt neste år?

 EDIT: Skjerp deg, Tøfflus, det står jo liste nederst. De 16 er de som har kontrakt. Fem man har utgående kontrakt, men er ikke bekreftet hverken "leave" eller "remain".

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 14 des 18, 17:18

Hva med svensken som har fått kontraktsforslag? Ut i fra meritter kan jeg ikke si at jeg er veldig overbevist og ei heller når han sier at han passer best i 4-3-3.

Men FFK har jo sett han i kamp noen ganger og på video i tillegg, så håper de vet hva de gjør

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 14 des 18, 22:22

Skrytevideoen viser i alle fall en en løpsvillig spiller med god fremdrift, god teknikk og godt overblikk. Ser ut til å fungere fint ute på kant, på begge sider av banen. Han sier selv at han heller ikke har problemer med andre formasjoner enn 4-3-3. 

Men det må jo være en grunn til at har vært utlånt fra Brommapojkarna, som med all respekt ikke er noen toppklubb. Og at han nå ikke er tilbudt ny kontrakt i Sverige. 

Hvis den ti minutter lange videoen gir et nogelunde representativt inntrykk kan jeg godt forstå at FFK er interessert. Men jeg blir ikke umiddelbart overbevist om at nivået Reuterswärd møter når han viser seg godt frem er særlig høyt. 

Jeg deler i alle fall alle forhåpninger om at FFK gjør grundig research før de tilbyr spillere kontrakt. Skjønt jeg tillater meg å tro at Høgmo er bevisst på hva slags spillertyper han ønsker seg. Og ellers spekulerer jeg nok fritt i at det kan ha vært andre ting enn skifte av formasjoner som har gjort at gode spillere har hatt vanskelig for å finne seg til rette i FFK tidligere. For eksempel forventninger om å skulle lykkes umiddelbart. Noen spillere fungerer nok best i en bestemt formasjon, jeg tviler ikke på det. Men noen spillere trenger også litt tid på å finne sin rolle i et nytt miljø, og FFK har kanskje ikke vært den enkleste klubben å finne seg til rette i. Forhåpentligvis sorterer det under klubbkultur, og er noe av det Høgmo jobber med å forbedre. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 17 des 18, 14:11

Da er Love Reuterswärd klar for klubben de to neste sesongene. Skeptisk, men får stole på at klubben vet hva dem gjør.

Om ikke annet så får media en fin mulighet til artige overskrifter. "All you need is Love" etter hans første hat-trick for eksempel?

Plankehaugen og Supras burde jo også ha masse sangtekster som kan brukes uten den minste form for bearbeiding

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 17 des 18, 15:24

Tror dette blir bra. En kantspiller som, tilsynelatende, evner å passere folk.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 17 des 18, 15:54

En liten bombe slapp vel akkurat nå i det det ble  kjent at Høgmo gir seg som trener i FFK, men fortsetter som sportslig leder i en mindre stilling. Bummen tar over som hovedtrener.

Hvordan var det han ville at Finnsnes skulle spille? Kanskje spillerne som er hentet passer bedre enn i hans filosofi enn det de ville gjort under Høgmo og dette egentlig har vært planlagt lenge? Ikke at det nødvendigvis står veldig langt fra hverandre, men noen forskjeller er det sikkert.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 17 des 18, 16:01

Iom at opprykket ikke ble noe av og Bummen Skulle ta over dem dagen Høgmo trakk seg tilbake i denne rolle uansett, så er det naturlig at det skjer nå. Nå kan Bulmen bygge sitt lag, og Høgmo faktisk bruke tiden sim på det han er best på. Utvikle klubben. Spennende utvikling. Og tror heller ikke Bummen er noen dårligere trener en Høgmo på feltet uansett. Som sportselig leder kan han nå ha fult fokus på at klubben skal ta nye steg på flere arenaer.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 17 des 18, 16:08

Da erstatter vi Lekaj og Leko med to yngre spillere uten at jeg kan si for mye om hvor gode de er. Jeg håper dette betyr at vi har gjort store undersøkelser på forhånd og at disse vil passe i forhold til klubbens planer. Jeg frykter at dette er fordi vi må spare penger og jeg må si jeg fikk kaffen i halsen av at Høgmo går av som hovedtrener og inn i en 50% stilling.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 17 des 18, 16:43

Opprinnelig postet av Erikk

Da erstatter vi Lekaj og Leko med to yngre spillere uten at jeg kan si for mye om hvor gode de er.

Er ikke så bekymret for stopperplassen. Tror Strand Molde er bedre enn Leko. Stopperplassen skal være av de enkleste å fylle. Kantrollen er jeg mer usikker på, selv om Lekaj ikke akkurat storspilte for oss

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 17 des 18, 16:58

Problemet vi har hatt lenge er at vi over hodet ikke lykkes når vi henter spillere. Hvis dette betyr at det gjøres mer jobb før vi bestemmer oss hadde det vært glimrende. En annen sak er at vi har fått tre spillere FØR nyttår noe som er mye bedre enn hva vi har gjort mange ganger før.


scheien

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 nov 06
Innlegg: 1123

Lagt til: 17 des 18, 21:10

Forventet at Høgmo skulle gå over i en annen stilling etterhvert, men jeg trudde ikke det skulle skje så tidlig. Så for meg at det skulle skje om 1 eller 2 år når vi hadde kommet oss litt opp og stabilisert oss på et godkjent nivå.  


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 19 des 18, 00:15

Liker at Koko skal trene med A-laget. Så et par kamper med juniorlaget på slutten av sesongen og han var strålende mot Skeid blant annet. Har ikke peiling på om han vil ta nivået men en spennende spiller. Sentral midtbane, kvikke føtter og taklingssterk. Mener jeg leste et sted at han hadde problemer med disiplinen,holdninger. Men det kan rettes på.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 19 des 18, 16:55

Liker det jeg hører av han og håper han lærte litt av oppholdet i Nybergsund også. Som du sier, så kan holdninger korrigeres, spesielt hvis motivasjonen er på plass

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 20 des 18, 17:45

...og der røk Mehnert også. Klar for Brann. Blir vel til at vi må klare oss med de spissene vi har

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 20 des 18, 23:04

Opprinnelig postet av Rey

...og der røk Mehnert også. Klar for Brann. Blir vel til at vi må klare oss med de spissene vi har

De har da meldt ut at de leter etter en erstatter for Aalbu. Hvis de ser etter spillere som er gode nok for Brann er problemet i alle fall ikke at de legger listen for lavt. Håper de leter videre.

Synes ellers det ser godt ut så langt. Håper svenske Love er på høyde med nivået og leverer den vare som skrytevideoen viser.  

 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 21 des 18, 09:58

De sa for en stund siden spiss og ving før jul. Jeg håper de hadde noen flere i tankene enn kun Mehnert når de sa det.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 21 des 18, 11:52

Opprinnelig postet av FlightOfTheRat

Opprinnelig postet av Rey

...og der røk Mehnert også. Klar for Brann. Blir vel til at vi må klare oss med de spissene vi har

De har da meldt ut at de leter etter en erstatter for Aalbu. Hvis de ser etter spillere som er gode nok for Brann er problemet i alle fall ikke at de legger listen for lavt. Håper de leter videre.

Mehnert er en helt annen spillertype en Aalbu. Ligner mer på Selin og Nilsen, noe som er litt overraskende, selv om han kanskje er en bedre målscorer.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 21 des 18, 15:00
Endret: 21 des 18, 15:01
Endret av: Erikk

Jeg er også overasket slik jeg ser det trenger vi en stor spiss som tar mye plass og er god i boksen. Gjerne en som har samme styrkene som Henrik Kjeldsrud Johansen. 


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 21 des 18, 15:19

Ja, kanskje det åpner seg en mulighet for HKJ nå som Brann har fått Mehnert, samt jakter en spiss til. Han har vel ikke fått all verden spilletid heller.

Men han har vel ikke hurtighet som sin styrke, mulig vi har stort fokus på å få inn gjennombruddshissige spillere nå.


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 04 jan 19, 15:55

Marius Hagen har signert. Nok en defensiv midtbanespiller, men uansett bra å kapre konkurrentens beste spiller fra i fjor. Skal visst ha lederegenskaper denne karen også, så ser ut til at klubben har en rød tråd der.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 04 jan 19, 16:43

Men som du sier... nok en defensiv midtbanespiller. Jeg skjønner ikke helt hvordan dem tenker at vi skal spille.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 04 jan 19, 17:31
Endret: 05 jan 19, 14:54
Endret av: Erikk

Kan det være 4-5-1 ? Jeg skulle veldig gjerne vist hvordan de tenker og hva som er planen vedr han. Hvis det er 4-5-1 vil vel ikke hverken Sellin eller Nilsen passe noe særlig?


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 164

Lagt til: 05 jan 19, 21:01

Jeg kan liksom ikke helt mobilisere den vanlige nyttårsoptimismen. Virker ikke dette - både trenerskifte og (manglende) innkjøp  - litt rotete?

Uansett: FFKs geriatriske supportere, avdeling Ski, satser på sesongbilletter også i 2019. Vi setter oss i bilen for å kjøre 2x70 km med våre gamle skrotter, vansiret av kreft- og hjerteoperasjoner, med tvilsomme rygger samt et og annet brokk, og klemmer oss ned på de vonde plastsetene. 

Oppfordringen blir også i år til dere som er yngre/har kortere vei: Gjør likeså!

 

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 06 jan 19, 15:45

Da er spissen i boks og det ble Maikel Nieves. Dette må vel bety at vi er ferdige med førsteelleveren vel jeg anta. 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 06 jan 19, 16:30

Opprinnelig postet av Anders Strand

Jeg kan liksom ikke helt mobilisere den vanlige nyttårsoptimismen. Virker ikke dette - både trenerskifte og (manglende) innkjøp  - litt rotete?

Uansett: FFKs geriatriske supportere, avdeling Ski, satser på sesongbilletter også i 2019. Vi setter oss i bilen for å kjøre 2x70 km med våre gamle skrotter, vansiret av kreft- og hjerteoperasjoner, med tvilsomme rygger samt et og annet brokk, og klemmer oss ned på de vonde plastsetene. 

Oppfordringen blir også i år til dere som er yngre/har kortere vei: Gjør likeså!

Siden lengre kjørevei er min eneste unnskyldning så skal jeg nok fornye jeg også Cool

 

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 06 jan 19, 17:29

Opprinnelig postet av Erikk

Da er spissen i boks og det ble Maikel Nieves. Dette må vel bety at vi er ferdige med førsteelleveren vel jeg anta. 

Maikel er mer offensiv midtbanespiller en ren spiss. Blir spennende å se hvordan Bummen har tenkt til å komponere laget.

Ser for meg Maikel liggende i mellomrommet og skal tre gjennom Tim Nilsen som hugger til på offsidegrensen. Det jeg også bekymrer meg over er om Maikel egentlig hentes som erstatter for Veteli. Er vel ikke helt ulike. I tillegg skal det jo bli plass til 2x Hagen og Mæland på midten. Blir heller ikke sjokkert om sistnevnte er på vei bort, men her sliter jeg med å se klubber som vil overta kontrakten mtp. alder o.l.


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 07 jan 19, 10:13

Ut ifra dette overgangsvinduet så kan det se ut som Bummen ønsker å prøve en Liverpool-lignende 433/451? Tre hardtarbeidende og trygge midtbanespillere, og den kreative kraften i den fremste treeren. Mon tro om Nieves kan passe inn i en sånn 3-er på topp. Det eneste jeg ikke ser er hvor Veteli skal plasseres inn i et slikt system. Umiddelbart så jeg for meg en slags brytende spiss-rolle, som med kreativ kraft blir en del av det offensive kollektivet. La oss kalle det en Mané-rolle. Etter signeringen av Nieves, virket dette imidlertid ikke fullt så sannsynlig, Nieves og Reutersward kommer vel til å spille, og da hadde det vel vært merkelig om Bummen tenker å benke både Nilsen og Sellin? 

Alternativet blir jo da at Veteli spiller i en mer offensiv rolle fra sentralt på midtbanen. Men da må jo også Hagen, Hagen eller Mæland benkes, noe som også høres litt rart ut at klubben baserer seg på.


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 07 jan 19, 13:29

Ser mange er opptatt av hvilke spillere som passer i hvilke roller, og hvilken spisskompetanse som trengs i gitte systemer, stiler og formasjoner. Personlig tror jeg det betyr mindre på nivå 3 i Norge. Tror lag som har spillere med fysikk, individuelle ferdigheter og fart, og er villige ti å gå i krigen i hver eneste duell har størst mulighet. Jeg tror at jo mer bundet til system og stil laget blir, jo vanskeligere blir det å vinne nok kamper på dette nivået. Nøkkelen ligger i gode spillere som sloss som gale i 90 minutter sesongen gjennom. Post Nor er krig, ikke systemfotball.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 07 jan 19, 15:49

Jeg tenker at dødballer begge veier er svært viktig på dette nivået. Her var vi vel bedre forrige sesong siden Leko og Aalbu er borte? 


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 07 jan 19, 15:51

Får ikke sitert deg kjo. Vi bør og skal Være det laget som lø per og kriger mest. Det ser ut som om de har fokus på løpskapasitet, fart og karakter med de nye signeringene. Men fotball er et kollektivt spill. Vi må fungere som en enhet, som et lag, både framover og defensivt. Det hjelper ikke å fly rundt som ville høns. Men kriginga må alltid ligge i bunn. Formasjon og stil handler vel da om å få det kollektivet til å fungere mest mulig optimalt.

 


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 08 jan 19, 11:34

Nå så ikke jeg noen Skeid-kamp i fjor, men opptredenen til de to andre lagene som rykket opp, Raufoss og KFUM, trekker vel i motsatt retning her, kjo. Veldig tydelig definert spillestil, særlig KFUM veldig tekniske og gode med ball, Raufoss med stor. Lite "det er bare å ville"-mentalitet mao.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 11 jan 19, 17:56

Drage eller Solberg, avgjørelse tas over helga. Jeg tenker at Solberg vil være en "garantist" for en god del målpoeng og han har gjort sakene sine godt for Ull Kisa. Drage har hatt en mye mer "fancy" karriere men jeg er skikelig usikker på hvor han er i dag. 


FlightOfTheRat

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 sep 06
Innlegg: 2223

Lagt til: 12 jan 19, 02:22

Opprinnelig postet av kjo

Ser mange er opptatt av hvilke spillere som passer i hvilke roller, og hvilken spisskompetanse som trengs i gitte systemer, stiler og formasjoner. Personlig tror jeg det betyr mindre på nivå 3 i Norge. Tror lag som har spillere med fysikk, individuelle ferdigheter og fart, og er villige ti å gå i krigen i hver eneste duell har størst mulighet. Jeg tror at jo mer bundet til system og stil laget blir, jo vanskeligere blir det å vinne nok kamper på dette nivået. Nøkkelen ligger i gode spillere som sloss som gale i 90 minutter sesongen gjennom. Post Nor er krig, ikke systemfotball.

Opprinnelig postet av Sandaker

Vi bør og skal Være det laget som lø per og kriger mest. Det ser ut som om de har fokus på løpskapasitet, fart og karakter med de nye signeringene. Men fotball er et kollektivt spill. Vi må fungere som en enhet, som et lag, både framover og defensivt. Det hjelper ikke å fly rundt som ville høns. Men kriginga må alltid ligge i bunn. Formasjon og stil handler vel da om å få det kollektivet til å fungere mest mulig optimalt.

 Synes også det er mye fokus på hva slags system/formasjon/spillestil nye spillere passer til. Ikke for å si imot de interessante innspill som er sitert her, men for å heller bare spørre; er det virkelig sånn at de fleste spillere bare passer til å spille i et bestemt system?

Jeg ville i utgangspunktet tro at en god fotballspiller har en viss fleksibilitet på dette området, og har evnen til å tilpasse seg den spillestil som treneren legger opp til, derunder å tilpasse seg endringer i spillestilen underveis i kamp. Mens en dyktig trener har evnen til å legge opp til en spillestil hvor han i størst mulig grad utnytter styrkene til de spillerne han har. 

Generelt vil jeg tro det handler mer om at laget (trener + spillere) bør være i stand til å tilpasse seg situasjonen (ferdighetene til de egne spillere som er kampklare, og den motstander man møter) snarere enn at man er opptatt av å hugge i stein at her i klubben gjøres tingene alltid på én bestemt måte og aldri anderledes. Hva har man egentlig å vinne på å binde seg selv til statiske prinsipper?  

Uansett spillestil og formasjoner vil jeg mene at trenerens viktigste oppgave i denne sammenheng er å få spillerne til å jobbe godt sammen, at de vet hvor de har hverandre og kan forutse hverandres bevegelser. Samhandling, som det vel heter på fagspråket. Så kan det godt tenkes at det å holde fast ved én bestemt spillestil og én bestemt formasjon kan være en metode treneren kan bruke for å styrke samhandlingen på banen. Men jeg tror på å la dette være et redskap for treneren, ikke et mål i seg selv. 


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 12 jan 19, 19:54

Jeg synes klubben har Vært dyktige på overgangsmarkedet hittil. Solberg kan bli bra. Scorer en 10-12 mål hver sesong. Men Thomas Drage er jeg mer skeptisk til. Karrieren hans har hatt en dalende kurve etter 2011-12. Venstresving, ok fart og finteferdigheter. Men lenge siden han var assistkonge i tippeligaen. Det må vel Være mulig å hoste opp en noe mer spennende venstrekant.

Ellers blir det spennende å se hvordan laget blir komponert. Og om det blir endringer i formasjon. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 14 jan 19, 14:07

Da ble det Solberg (men Drage er ikke helt ute). Jeg har tro på Solberg og håper virkelig at han vil lykkes. 


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 14 jan 19, 23:06

Lenge siden jeg har fått med meg noe om Philip Westgaard - noen som kan oppdatere på status? Er har på vei ut? Synes det i så fall er betenkelig. Vi har ikke flust med alternativer bakerst.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 15 jan 19, 21:23

Han hverken trener med klubben eller har kontakt med klubben. Syns det er rart at dem prioriterer Åsheim, som knapt har spilt høyreback, på den plassen foran ham og med kun Leo Olsen som backup

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 15 jan 19, 23:50

Opprinnelig postet av Rey

Han hverken trener med klubben eller har kontakt med klubben. Syns det er rart at dem prioriterer Åsheim, som knapt har spilt høyreback, på den plassen foran ham og med kun Leo Olsen som backup

Enig. Hadde ikke forventet at han skulle ut nå, særlig 3. nivå tatt i betraktning. Synes han har vært solid, gjort jobben sin, og vi har ikke akkurat flust med forsvarsspillere. Dessuten lokal og har framstått som lojal.


rød og hvit

A-lagspiller
Ble medlem: 13 sep 07
Innlegg: 354

Lagt til: 15 jan 19, 23:57

Han var vel også tydelig på at han ikke ønsket en avtale med FFK og heller prøve lykken andre steder, (og slik jeg tolket det evt. vurdere FFK om det ikke gikk).
En som signaliserer at han ikke ønsker å være med videre viker automatisk plassen til andre som vil være med videre. Dette er primært ikke laget for lokale spiller som bare er sånn passe motivert.
Enig med klubben.


kjo

A-lagspiller
Ble medlem: 04 apr 03
Innlegg: 367

Lagt til: 16 jan 19, 00:47

Opprinnelig postet av rød og hvit
Han var vel også tydelig på at han ikke ønsket en avtale med FFK og heller prøve lykken andre steder, (og slik jeg tolket det evt. vurdere FFK om det ikke gikk). 

En som signaliserer at han ikke ønsker å være med videre viker automatisk plassen til andre som vil være med videre. Dette er primært ikke laget for lokale spiller som bare er sånn passe motivert.
Enig med klubben.

Er det slik forklarer det jo det meste. Uten lyst og motivasjon til å spille for klubben er det over og ut.


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 29 jan 19, 16:30

Opprinnelig postet av rød og hvit

Han var vel også tydelig på at han ikke ønsket en avtale med FFK og heller prøve lykken andre steder, (og slik jeg tolket det evt. vurdere FFK om det ikke gikk).
En som signaliserer at han ikke ønsker å være med videre viker automatisk plassen til andre som vil være med videre. Dette er primært ikke laget for lokale spiller som bare er sånn passe motivert.
Enig med klubben.

Høna eller egget situasjon? Dersom FFK først informerte om at Åsheim ville bli satset på som førstevalg, så skjønner jeg godt at Westgaard vilprøve seg andre steder... Dersom Westgaard signaliserer at han vil bort, så skjønner jeg godt at andre blir satset på. Wink

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 30 jan 19, 10:41

Uavhengig av hvem som "slo opp" først så kan det fint ha vært en riktig avgjørelse av klubben. Westgaard var god i fjor, men tok vel ikke det steget opp som han burde gjort, i motsetning til Åsheim som hevet seg betraktelig. Virker for øvrig som Bummen/Høgmo er veldig begeistret for Åsheim og at de har god kjemi. Med det i bakhodet kan det være best både for klubb og spiller at Westgaard får anledning til å finne seg en ny klubb. Han er tross alt en veldig god spiller, som kanskje bare trenger et lite miljøskifte.


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 31 jan 19, 11:30

Ikke misforstå, men mener valget av å ikke satse på Filip som back er ett smart valg.

manglene er rett og slett for store slik han presterer nå. Ha. Slipper ofte raske spillere igjennom på innsiden av seg. 

Han har på tross av en del målpoeng i fjor ett relativt dårlig innlegg. Somnoftest kommer de høyt og sakte, han er alt for dårlig på harde presise innlegg. 

Jeg mener han er bedre som midtbanespiller, men er vel ikke god nok, sammenlignet med andre som er der.

Ellers mener jeg han er en bra mann for stallen, men er ingen posisjon han er best i, eller som han naturlig bekler.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 31 jan 19, 20:33

Han har vært hos oss lenge og vært med på den ene nedturen etter den andre. Jeg tror det kan være bra for han å komme til en annen klubb og oppleve noe nytt. Kanskje han kommer tilbake om noen år?


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 11 feb 19, 14:35

1-1 mot Sogdiana på lørdag, startet med dette mannskapet: 

                          Karstensen

        Åsheim, Nielsen, Stray Molde, Begby

                   L. Borgersen - Veteli,

                  Solberg - Nieves - Love

                               Nilsen

Det ble satt opp som en 451 på hjemmesiden til klubben, og virker som en ganske naturlig 4-2-3-1 med Veteli muligens i en playmakerrolle? Synes dette for øvrig virker som en sannsynlig start11er også når sesongen starter, med unntak av Jenssen for Karstensen og kanskje Hagen/Mæland inn for Borgersen når de er tilbake fra start. For en konkurranse det blir om de to sentrale midtbaneplassene i år, hvem kan egentlig benkes av Hagen, Mæland eller Veteli. Håper Veteli kan få en de Bruyne-lignende rolle lavt på midtbanen som playmaker. Kan gå fint sammen med et arbeidsjern, a la Hagen på midten. Da blir det imidlertid stor kamp om plassen for Mæland.. Spennende tider vi går i møte. 
 
Jenssen for øvrig skrevet ny kontrakt ut 2022. Deilig å få det på plass, han kan bli viktig i jakten på opprykk, både nå og forhåpentligvis et nytt opprykk de neste 3-4 årene. 

Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 11 feb 19, 19:31

Nå har vi jo faktisk 2 X Hagen også... Det blir et rotterace om de sentrale midtbaneplassene. Nesten sånn at man hadde forventet at Veteli eller Mæland var på vei ut.

Fint med lengre kontrakt til Jenssen.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 21 feb 19, 17:55

Chaib og Westgaard til Kvik. Må si jeg ikke ønsket det.


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 21 feb 19, 19:20

Opprinnelig postet av Erikk

Chaib og Westgaard til Kvik. Må si jeg ikke ønsket det.

Når Filip ønsket seg bort trodde jeg han hadde forhåpninger om 1. divisjon ... at han i stedet tar steget ned til et nyopprykket lag i samme divisjon som FFK overrasker meg. Chaib spilte jo ikke fast i fjor, så med ham er det mer forståelig - i Kvik vil han få mer spilletid.

 

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 22 feb 19, 10:30

Ønsket mitt var at disse to skulle spille i Obos eller den andre avdelingen (eller kanskje i utlandet)

Jeg er stygt redd for hva som vil skje i kampene mot Kvik. Hvis vår målsetting er opprykk må vi vinne kamp etter kamp og vi kan rett og slett ikke rote bort poeng mot lag som Kvik


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 20 mar 19, 17:55

Liker mindre og mindre at Westgaard forsvant. Åsheim var vel også i fjor litt småskadet i oppkjøringen og kom ikke ordentlig i gang før etter sommeren. Ser han også er skadet nå uten at jeg vet hva det går i annet enn at han er meldt snart tilbake. Når jeg i tillegg er usikker på hvordan han vil klare jobben på høyreback er det jo ganske fornuftig med Ahmed El-Amrani på prøvespill, men personlig hadde jeg nok foretrukket Westgaard.

Så er det jo den evige sagaen om Farah... Fra prøvespill i Italia og Belgia, via prøvespill i Florø(!) til kamp for FFK2 for ikke mange dagene sidene og tilbake på trening med A-laget i dag, uten at man er noe nærere en avklaring på hvor han skal spille denne sesongen. Merker jeg begynner å bli litt lei...

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 20 mar 19, 20:51

Vi er sårbare bakover og samtidig er det et ønske om at Begby og Aasheim får spille mye. Jeg ser for meg at El-Armani kommer til å spille ving istden hvis han får kontrakt, og således blir brukt isteden for vår svenske venn. (som jeg synes har vært vår beste i treningskampene). Jeg heller litt mot å si at det kan være bedre at en av midtbanespillerne får prøve seg som back hvis det blir krise, eller Getz som sletts ikke er dårlig. 

En annen sak er kampen mot Strømmen hvor det ble sagt gang etter gang at de er i Obos og vi er i dass. De er kanskje det aller svakeste laget i Obos og skal få hendene fulle med å unngå nedrykk. Vi har en klubbledelse som snakkere om opprykk og i tillegg hjemmebane. Ut fra dette mener jeg at vi var favoritter før kampen og at det var helt pinlig å slippe inn 4 mål og tape kampen.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 21 mar 19, 10:33

Nå har jeg ikke sett noen av treningskampene, men sitter med en følelse av at dete r på midtstopperplass vi er svakest. Ikke bare i førtse elveren, men også stallen.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 21 mar 19, 11:46

De har jo sagt de har stor tro på Stray-Molde og Nielsen med Lopez i backup. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 22 mar 19, 14:19

Jeg er tilbøylig til å være litt enig. Jeg følte meg mye mer sikker på forsvaret i fjor enn det jeg gjør etter treningskampene så langt. Vi var tross alt det laget som slapp inn færrest mål i fjor.

Syns det har lugget litt bakover så langt selv om vi ikke har sluppet inn så mange mål mot før mot S08 og nå sist mot Strømmen. Men er egentlig mer bekymret for forsvaret som helhet enn stopperplassene spesielt. Ingen reell backup på høyreback for en som spilte på midtbanen fram til i vi avslutta forrige sesong.

På stopperplass har vi på papiret et godt stopperpar, hvis kjemien stemmer. Kan ikke forvente at vi skal ha så mange stoppere i backup bak de og Borgersen var slettes ikke gæli i fjor.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 22 mar 19, 18:02

Personlig har jeg tro på at det er rett avgjørelse å drille inn en 4er bak og få de mest mulig samsplite. Ved skader og suspensasjoner er vi tynne, men Lopez er ikke dårlig. Det er også viktig at midtbanespillerne bidrar i forsvar. I PostNord kan man egentlig utvide dette til å si at man kan komme langt med en første-ellever hvis man er heldige og unngår de verste skadene. Vi har gjort det motsatte framover på banen og det betyr at det er flere spillere som ser for seg mye mer spilletid enn de vil få. Egentlig kunne jeg tenkt meg at de hadde brukt ressursene på en måte at vi fikk en best mulig førsteellever selv om det vil gå ut over konkuransen om plassene og gjøre oss mer utsatte ved skader. Imildertid er det ikke enkelt å lokke de beste spillerne noe jeg forstår.


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 25 mar 19, 11:32

om Anas skulle komme tilbake, kunne det vært en tanke å brukt han som høyre back. Han har jo mange av egenskapene til en moderne back, driblesterk, passe bra tempo men seff svak i forsvar men det kan jo utvikles.

---------------------------

Innerst inne er vi røde alle mannn

There's only one United. Leeds United

Jeg er ikke fra Norge, jeg er fra Fredrikstad ;)


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 25 mar 19, 20:43

...og utrulig veik. Hvis han ikke har bygd veldig mye muskler i vinter er det jo bare et lett puff så er han halvveis oppe på tribunen.

Tror nok ikke Anas vil komme hvis han får beskjed om at han blir satset på som back heller :-)

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 26 mar 19, 20:14

Trenger vi egentlig Anas nå siden vi har mange offensive spillere?


rød og hvit

A-lagspiller
Ble medlem: 13 sep 07
Innlegg: 354

Lagt til: 27 mar 19, 00:35

Opprinnelig postet av Erikk

Trenger vi egentlig Anas nå siden vi har mange offensive spillere?

Svaret er NEI - for det første er det vel ikke den offensive delen vi bør forsterke. For det andre bør ikke FFK være en nødløsning for en spiller som egentlig vil være et annet sted. 
For det tredje er det viktigere å fortsette arbeidet med å samhandlet de som allerede er på plass i steden for å tape tid ved å jobbe med en ny spiller som vi ikke trenger og som sansynligvis ikke er motivert.

Ønsker de å ta han med må han få beskjed om at det er en lang vei å gå for å spille seg inn på laget

 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 27 mar 19, 08:59

Han ga klar beskjed om at han ikke ville være med videre og klubben hentet nye spillere som ikke ville blitt hentet hvis han hadde signert i høst. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 27 mar 19, 18:58

Der gikk det troll i ord

 

https://www.f-b.no/ffk/fotball/anas-farah/anas-signerte-toarskontrakt-med-ffk/s/5-59-1438331

 

 


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 28 mar 19, 13:49

Opprinnelig postet av Erikk

Der gikk det troll i ord

 

https://www.f-b.no/ffk/fotball/anas-farah/anas-signerte-toarskontrakt-med-ffk/s/5-59-1438331

 

 

Og Drage i tillegg frem til sommeren!

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


arildoaim

A-lagspiller

Ble medlem: 23 nov 06
Innlegg: 293

Lagt til: 28 mar 19, 14:21

Ja, det skal ikke stå på backupen på de offensive plassene ihvertfall!


ey1984

A-lagspiller
Ble medlem: 05 apr 10
Innlegg: 260

Lagt til: 28 mar 19, 17:37

Både Farah og Drage inn er jo svært overraskende. 

Farah: virker som om det er en langsiktig signering med tanke på at klubben allerede i pressemeldingen snakker om muligheten for utlån nå med en gang. Høres ikke dumt ut med tanke på spillerkjøp og hvordan laget nå er bygget opp for denne sesongen. Når ting er som det er er jeg likevel veldig glad for at de får Farah på toårskontrakt- det gir muligheten for han kan bidra de neste to årene (muligens etter et lite låneopphold), og dessuten er det mulig at han vil ta steg slik at klubben kanskje kan tjene litt penger. Alt i alt en god løsning. 

Drage: dette bruker nok klubben lite penger på, samtidig som man får inn en forholdsvis rutinert spiller fra et høyt nivå. Veldig høyt potensiale både ferdighetsmessig og i garderoben. Hvis det slår til så er det gull, hvis ikke har man heller ikke tapt så veldig mye. Kontrakten varer kun frem til sommeren, så får man ta en ny vurdering på det da. 

Flere enn meg som har litt troen nå?


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 652

Lagt til: 29 mar 19, 13:59

Har alltid trua,før sesongen starter. Nei det ser bra ut i år. Kanskje litt tynt bakover,som flere sier men spennende offensivt. Vi får bare håpe at vi klarer å spille ut motstanderne mere , og trenge igjennom oftere når motstanderne parkerer bussen. Det er nok en ting vi vil se ofte, lag som ligger bakpå og satser på kontringer.


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 29 mar 19, 14:32

Utfordringen denne sesongen, som de foregående, er at vi må være relativit mye bedre enn de nste beste. Ganske enkelt fordi vi i mange av kampene møter større motstand. I Egersund og i Stjørdal, og sikkert ikke bare der, snakker de bare om kampene mot oss. Det er sesongens høydepunkter.

Disse 2 kampene vil også for mange av spillerne definere deres karriere. Kampene mot FFK som de kan fortelle om resten av livet. De vil gi alt, være så forberedt de kan være, og selge seg dyrt.

Avdelingsvinnerne i fjor slet ikke akkurat med dette.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 01 apr 19, 15:54

Da reiste Anas til Grorud og jeg håper virkelig at han får slippe skader og får vist seg fram på best mulig måte.


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 13 jun 19, 22:16

Getz og Leo Olsen forlater FFK, to forsvarsspillere som ikke har fått tillit og hvor den ene har vært mye skadet. Hvor vil folket at vi bør styrkes? I og med at Åsheim er mye skadet mener jeg vi må prioritere å få inn en klassespiller på høyreback. Men som også kan brukes som backup i midten bak ved skader/suspensjon. Økt konkurranse i forvarsleddet og Hagen frem som sentral midtbanespiller. 


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 13 jun 19, 23:19

Har ikke Heier sagt det ikke er penger til forsterkninger? Getz og Olsen har som nevnt ikke fått tillit og er to unge spillere som mest har spilt på FFK2. Kanskje man skal ta opp to fra Jr-lag slik at nevnte spillere erstattes?

Hvis penger likevel finnes ønsker jeg en "target man"


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 13 jun 19, 23:47

En spiss som er mye bedre enn de vi har vil bli kostbart. Jeg tenker de vi har er bra nok, selv om de er for like til å være på banen samtidig. Å finne en bra høyreback burde være kurant. At vi har spilt med Hagen på høyreback har ikke vært bra. Han dekker store rom på midten, noe han andre Hagen ikke gjør. Tror dette har kostet oss noen poeng. 


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 14 jun 19, 00:39

Opprinnelig postet av Sandaker

Hvor vil folket at vi bør styrkes?

Midtspiss - uten tvil.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 14 jun 19, 11:43

Jeg har sett i krystallkula. Komboen Nilsen/Drage/Begby kommer til å eksplodere utover i sesongen. Får vi igang den andre siden også, blir vi vanskelige å hanskes med. Synes det var fine tendenser mellom Love og Åsheim i den første kampen på stadion. Jeg går for en back/midtstopper. Benett i Wolves type spiller. 

 


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 652

Lagt til: 14 jun 19, 23:38

Jeg trodde Drage har kontrakt kun til sommeren,men mulige de kan forlenge den ut sessongen. Ellers vil jeg vel helst forsterke forsvaret hvis mulig.  Kanskje også en hodesterk spiss,men det er vel og håpe på for mye. Det gikk noen rykter om at en gammel favoritt var på vei tilbake i sommer, men hvis kassa er tom blir vel det vanskelig.


Kvam

Juniorspiller
Ble medlem: 21 aug 06
Innlegg: 214

Lagt til: 16 jul 19, 12:24

Noen ønsker om nye spillere inn ila sommeren? Evt til vinteren – hva kan være realistisk?

---------------------------

Norgesmestere 2006!!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 16 jul 19, 12:55

I føge denne er det ikke penger til å forsterke

https://www.f-b.no/ffk/sport/joacim-heier/haper-folkekampen-skal-gi-rom-til-forsterkninger-i-sommer/s/5-59-1553448

Imidlertid kan det bli penger likvel hvis det kommer inn mange penger i forbindelse med kamp 11. august. 

 


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 16 jul 19, 15:28

Jeg kunne ønske meg at noen raidet Ranheim for gode spillere slik at de ble nødt til å hente tilbake utlånsspillerne sine fra Stjørdals-Blink Cool

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 16 jul 19, 15:39

De spillerne komer tibake til Ranheim etter seongen og til neste år møter de Blink I Obos


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 22 jul 19, 21:57

Jocke har skrevet at vi burde prioritere en ny spiss og bruke alle tilgjengelige midler på han. Dermed kan vi ikke gjøre noe med at vi er tynne bak og heller løse problemer med skader og suspensasjoner med de spilerne vi har. Synes dere han har rett?

En annen sak er at han foreslår Henrik Kjelsrud Johansen som denne spissen. Etter hva jeg kan forstå ville det helt fantastisk hvis han kom, noe jeg ikke aner om er realistik. 

https://www.f-b.no/sport/fotball/ffk/joacim-jonsson-mener-ffk-bor-hente-ny-spiss/o/5-59-1556135


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 23 jul 19, 00:12

Vi har vel prøvd på Kjelsrud i omtrent hvert eneste overgangsvindu siden han forlot oss sist, så han virker ikke veldig interessert i å komme til oss. 

En Kjelsrud som er motivert til å spille for oss hadde jeg tatt i mot med åpne armer, men veldig usikker på om han hadde vært det.

Ser også at Høgmo har vært i Sverige for å snakke med Djurgaarden. Regner med at det samarbeidet det er snakk om er eventuelt lån av talentfulle svenske spillere som trenger spilletid. Det kan jo være en fin kortsiktig løsning, men aller helst burde vi jo utvikle spillere selv.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 23 jul 19, 10:55

Jeg ville hatt my mer tro på laget hvis vi hadde hatt en "svær jækel" på topp som gjorde oss mye mer farlige på dødballer,


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 24 jul 19, 13:30

Ny spiller i dag klokken 1500. Ettersom dem har kalt inn til pressekonferanse regner jeg med det er en relativt stor fisk. Blir ikke presekonferanse hvis det er en backup på backen dem signerer

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 24 jul 19, 14:04
Endret: 24 jul 19, 14:07
Endret av: Erikk

FB erfarer: Henrik Kjelsrud Johansen klar for FFK!

Hvis dette er rett er det helt fantastisk


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 24 jul 19, 16:01

Steike. Det var ingen dårlig nyhet. Velkommen tilbake Kjelsrud!

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 24 jul 19, 16:48

Flott, men er det dette vi trenger?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 24 jul 19, 18:18

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Flott, men er det dette vi trenger?

Helt klart. Selin er ikke god nok. Bomsignering.

Om Kjelsrud holder minimum samme standard som forrige gang han var i FFK, så skyter han oss til opprykk. 

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 24 jul 19, 19:32

Men spørsmålet er jo nå, skal noen ut når Kjelsrud Johansen kommer inn? Hverken  Nilsen eller Sellin vil vel være altfor glade for å få enda mer konkurranse om plassen, så det ligger kanskje i kortene at en av dem drar?

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 24 jul 19, 21:58

Er det umulig at en av de får spille sammen med Kjelsrud Johansen? 


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 24 jul 19, 23:43

Opprinnelig postet av Erikk

Er det umulig at en av de får spille sammen med Kjelsrud Johansen? 

Med mindre vi legger om til to på topp, så tror jeg det er utenkelig, selv om Selin kanskje til nød kan brukes i tierrollen til Andreas Hagen/Maikel.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 24 jul 19, 23:56

Jo men er det ikke vanlig at trener prøver å få mest mulig ut av troppen han har? En del av dette er spillesystem. Dagen nyhet er at Kjelsrud Johansen har kommet hjem, altså må han tenke nytt vedr hvordan han kan få mest mulig ut av troppen. Kjelsrud Johansen vil "ta masse plass" og binde opp forsvarere noe som vil skape rom for andre som har målteft, f.eks Nilsen. Burde ikke dette gi flere alternativer?


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 25 jul 19, 09:44

Opprinnelig postet av Holters

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Flott, men er det dette vi trenger?

Helt klart. Selin er ikke god nok. Bomsignering.

Om Kjelsrud holder minimum samme standard som forrige gang han var i FFK, så skyter han oss til opprykk. 

Hjelper lite hvis det renner inn i andre enden 

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 25 jul 19, 10:50

Det er vel uansett ingen ulempe å ha flere strenger å spille på. Variere kampbilde feks.

ser for meg at både Sellin og Nilsen kan bekle roller på kant om man ønsker å bevare formasjon mtp forsvar og heller ha enten mer duellstyrke eller bakromsstyrke for kontringer. 

Samtidig som konkurransen blir hardere, så regner jeg med at de andre hever spillet sitt også. Vinn vinn for FFK


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 25 jul 19, 12:01

Jeg er ikke noen stor fan av Kjelsrud. Ekstremt viktig at vi har et variert angrepsspill. Dobling på kant og innlegg, fylle på i box. Men også stikkere i bakrom mer sentralt. 

Jeg synes Tim har vært bra. Sellin har ikke levd opp til mine forventninger. Redd for at vi blir mer statiske med Kjell. At mye skal innom han. Ikke er han rask. Forutsigbar. Og taper overraskende mange dueller. Men håper han motbeviser meg og øser inn mål. 


Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 164

Lagt til: 25 jul 19, 14:51

Jeg er nok også temmelig skeptisk. Vi har to spisser som begge har vist at de ikke er gode nok for Eliteserien, men som postnordbud leverer de pakkene, ikke helt til tida kanskje, men noenlunde regelmessig. Så henter vi en til som, eh, har vist at han ikke er god nok for eliteserien. Det er jo da bare å håpe at leveransene blir litt hyppigere.

En grunn til skepsisen er følelsen av dejà-vu: Ulrik Flo f eks. En annen og kanskje viktigere er tanken på forsvaret: Vi har bare 4-5 brukbare forsvarsspillere. Hva da hvis - nei, NÅR - skader og gule kort kommer hyppig utover høsten? Skal vi omskolere Sellin til midtstopper over natta?

OK. Jeg håper jo selvfølgelig at jeg tar skammelig feil. Og det kan komme forsvarsspillere også i sommer, med mindre budsjettet er sprengt da.

 

 

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 25 jul 19, 15:35

I PostNord og Obos er dødballsituasjoner veldig viktige. For oss har det vært en svakhet hvor egentlig Nielsen er den eneste gode som kan gå i duell i lufta. Med Kjelsrud Johansen vil vi bli veldig mye bedre i disse viktige situasjonene.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 26 jul 19, 19:38

Er spent på svensken som er på prøve nå. Rapportene fra trening så langt er gode og så skadeutsatt som Åsheim er må noe gjøres. Fint med lån ut sesongen i tilfelle.

Med Matland inn i tillegg på venstrebacken på korttidskontrakt ser jeg positivt på siste halvdel av sesongen. Blir bra det her.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 31 jul 19, 20:24

Jo Nymo Matland kommer desverre ikke og vi har fått tilbake den forrige prøvespilleren William Danquah som skal spille venstre back i treningskamp mot Ørn på søndag. Etter hva jeg forsto kan han også spille stopper og vi trenger backup spesiellt på venstre back siden vi kun har Ludde som er småskadd.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 02 aug 19, 13:27
Endret: 02 aug 19, 13:34
Endret av: Rey

Da gikk det som det måtte gå. En spiss inn og da måtte en ut og det ble Sellin. Hadde troa på han da han kom, men det funka dessverre ikke helt selv om det ble noen mål av han. Han gjorde det kanskje litt vanskelig for seg selv med å love 20+ i fjor også.

Men han virket som en sympatisk spiller som absolutt ga det han hadde for klubben mens han var her. Lykke til videre

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 02 aug 19, 13:36

En spiller som ga alt for laget og som ikke sutret i avisa når det gikk han mot. Jeg kommer til å savne han. Desverre har begge backene som spilte for oss mot Odd også skrevet under for andre klubber.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 02 aug 19, 18:03

Matland havna faktisk i Ham Kam... Det var litt overraskende

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 08 aug 19, 08:57

Når stenger dette vinduet?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 08 aug 19, 21:53

31. august

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 14 aug 19, 13:50

Noen som har noen ide om hvem denne backen som glapp var?

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Ebenfalk2

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 feb 04
Innlegg: 2291

Lagt til: 14 aug 19, 13:56

Sikkert Ruben Kristiansen


Sandaker

Juniorspiller
Ble medlem: 10 mar 17
Innlegg: 201

Lagt til: 20 aug 19, 15:02

Spent på hvem som blir signert. 

Ellers brenner det på dass der oppe i den andre byen. Det virker nesten umulig for dem å bikke jevne kamper i sin egen favør. Hadde jo blitt et morsomt lokalderby uten at jeg tror vi ville kommet så bra ut av det. 

Skulle opprykket vårt gå til helvete igjen, er jeg glad det ikke er jeg som må gå på tiggerferd etter penger i nok en sesong på nivå 3.


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 20 aug 19, 17:06

Ser ut som høyrebacken til Fram Larvik. Syns jo det er litt spesielt å hente en 20 åring fra en divisjonskollega når man har gått ut og sagt man skal ha noen som går rett inn på laget. Nå kjenner ikke jeg noe til Philip Aukland eller nivået hans. Det kan være gull, men jeg finner det jo litt rart...

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 20 aug 19, 18:28

Jeg er enig og det virker jo rart sammenlignet med Islendigen som har vært på prøvespill


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 20 aug 19, 21:58
Endret: 20 aug 19, 22:02
Endret av: Marthe

Skjønner ikke en meter av denne signeringen.

Spilleren har stort sett vært fast på laget i Larvik. Så går han til Fredrikstad, hvor vi har Håvard, og to solide stoppere. Hvorfor går han fra en klubb i 2. divisjon som fortsatt har cup, og muligheter til å rykke opp, til en annen klubb i 2. divisjon, hvor han har betraktelig større sjans for å ende opp på benken?

At vi signerer litt mer bredde bak kan jeg jo være med på, selv om det jo var uttalt at ny signering ville være en forsterkning, men at spilleren velger dette forstår jeg ikke. Asså, klart, det er sikkert artigere å spille for FFK enn Fram-Larvik, ikke det, men det høres ikke ut som et taktisk godt valg.

Med mindre han faktisk er betraktelig bedre på høyre enn Håvard, og at sistnevnte ikke har infridd forventningene ved omskoleringen, og ønskes erstattet.... kan selvsagt være. Det har jo vært signert 2.divisjonsspillere før som har fungert fantastisk, så for alt jeg vet er dette en god signering. Han får nå i alle fall skryt.

Kanskje Håvard skal fram på midtbane igjen, med Mæland ute i lengre tid?

-M


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 652

Lagt til: 21 aug 19, 07:56

jeg syns det ser ut som en glimrende signering. Hurtig,offensiv og ganske målfarlig beck. Tipper(håper ) at han og Love kan lage mye morro på høyresiden mens Begby og Drage herjer på venstresiden. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 21 aug 19, 14:05

En ting som nå virker rimelig klart er at prosjekt Åsheim på back nå er rimelig dødt.

Høyrebackposisjonen har i det hele tatt blitt behandlet på en meget merkelig måte de siste årene.

Men Aukland virker jo bra. 

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


Marthe

Knøttespiller
Ble medlem: 27 sep 14
Innlegg: 60

Lagt til: 21 aug 19, 23:29

Opprinnelig postet av Rey

En ting som nå virker rimelig klart er at prosjekt Åsheim på back nå er rimelig dødt.

Høyrebackposisjonen har i det hele tatt blitt behandlet på en meget merkelig måte de siste årene.

Men Aukland virker jo bra. 

Helt klart, blir interessant å se hva han kommer til å spille videre.

Skal jo også si at vi vel ikke har hatt en ordentlig høyreback siden.. Rafn? Husker ikke helt om det var noen i mellom.

-M


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 21 aug 19, 23:42

Vi hadde jo Brice Wembangomo som gjorde en glimrende jobb


Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 22 aug 19, 09:20

Opprinnelig postet av Rey

En ting som nå virker rimelig klart er at prosjekt Åsheim på back nå er rimelig dødt.

Høyrebackposisjonen har i det hele tatt blitt behandlet på en meget merkelig måte de siste årene.

Men Aukland virker jo bra. 

Det er jo et framskritt bare å få på plass en høyreback som faktisk har høyreback som sin foretrukne posisjon. Åsheim har vel aldri trivdes voldsomt i akkurat den posisjonen.

Hvis det i tillegg er en av de bedre høyrebackene i 2. divisjon vi har fått kloa i så er det bra.

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 22 aug 19, 10:02

Opprinnelig postet av Tøfflus

Det er jo et framskritt bare å få på plass en høyreback som faktisk har høyreback som sin foretrukne posisjon. Åsheim har vel aldri trivdes voldsomt i akkurat den posisjonen.

Hvis det i tillegg er en av de bedre høyrebackene i 2. divisjon vi har fått kloa i så er det bra.

Nå har vel ikke Aukland noe lenger erfaring som høyreback enn Åsheim har, da han har spilt midtstopper i Start og Arendal frem til han gikk til Fram Larvik denne sesongen. Men for all del, jeg er positiv, mye som tyder på at dette kan være en smart signering. At han står bokført med 4 mål på 19 kamper i 2019 er også særdeles lovende tall for en spiller som har bekledd backposisjon. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 26 aug 19, 17:04

Og der ser det ut som vi er ferdige med overganger for denne sesongen. Ny venstreback på plass som backup for Begby, noe som absolutt trengtes. Islendingen fra prøvespillet for en uke eller to siden er tilbake. Ser jo lovende ut han, bare vi husker på at han er 18 år og kanskje ikke er helt klar for fast førstelagsfotball

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


tynter

A-lagspiller

Ble medlem: 02 apr 03
Innlegg: 652

Lagt til: 26 aug 19, 20:38

Synd det bare er ut sesongen da. 


Rey

Moderator
Ble medlem: 22 okt 04
Innlegg: 5414

Lagt til: 26 aug 19, 20:47

" I første omgang ut 2019, men med en intensjon om et lengre samarbeid."

Tyder vel på at begge parter kanskje er litt usikre og da vil se hvordan ting funker? Ser positivt på det uansett jeg.

---------------------------

The colour of her eyes
Were the colour of insanity


kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5527

Lagt til: 30 aug 19, 10:37
Endret: 30 aug 19, 10:40
Endret av: kanogvetalt

Riki Alba? Scoret mot oss for Bærum i 2015.

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 30 aug 19, 10:51

Helt ut av det blå kom Alba. Skal vi fortestte med to spisser og trenger derfor en tredje?


Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10063

Lagt til: 30 aug 19, 19:28

Riki Alba faktisk... Han har jo vært linket til FFK helt siden 2009 (?). Ble den gang beskrevet som en spiller med enorm fysikk og lignet på Carew. ;) Joacim Jonsson har vel også snakket i store ord om Alba senere. Mener å huske at FFK undersøkte høyden på foreldre, bestreforeldre, osv for å se hvor stor han kom til å bli. Wink

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Erikk

Landslagsspiller
Ble medlem: 20 jul 04
Innlegg: 3492

Lagt til: 30 aug 19, 22:23
Endret: 30 aug 19, 22:35
Endret av: Erikk


Flat Trådet Nøstet
Totalt 8 sider Alle

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340