Husk meg
Brukernavn
Passord

Blussing foran PH-tribunen etter kampen

Flat Trådet Nøstet
Side 6 av 8 6

Solheim

A-lagspiller

Ble medlem: 21 apr 07
Innlegg: 649

Lagt til: 07 nov 08, 20:38

Om du ser på reaksjonene andre supportergrupper gir når deres folk blusser, så kan ikke det på liv og død sammenlignes med den reaksjonen blussing av BRH for av alla tyttebæra her inne. Så uti fra det så tror jeg det er mange "vanlige" supportere også som ler av dere. ja vil faktisk si dere. Og nei jeg er ikke med i BRH og er heller ikke BRH hangaround, så det finnes faktisk "vanlige" supportere som støtter ultrasene. For min smak blir det litt vel sydlandsk, men stau nu pau!


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 08 nov 08, 08:58

Sikkert mange som ler av "tyttebæra" som du kaller folk. Men det er jævlig mange som ler av BRH også.........


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 12 nov 08, 19:33

Opprinnelig postet av Scout
Jeg prøver igjen: Hva med å tenke tanken om å snakke med de rette personer i PH og/eller FFK for å faktisk få et egnet sted til å fyre av et bluss med tilhørende hopping og feiring. Jeg foreslår dette 100% seriøst!


Trodde jeg hadde svart deg på dette tidligere, men hadde tydeligvis ikke det oppdaget jeg... NSA sendte for en stund siden, et par måneder før supporterseminaret, et langt skriv til NFF med forslag til forskjellige løsninger rundt dette. NFF har ikke en gang giddet å besvare skrivet.

Referatet fra styremøtet der dette ble diskutert finner du her.

Opprinnelig postet av fotballsupporter.no
Bluss på tribunen - pyroteknikk framover?
NFF har varslet at de ønsker å sette ned et sikkerhets- og arrangementsutvalg. Vi har signalisert at vi ønsker to personer. Én representant fra styret og en fra tomannsgruppa som har lagt fram forslag om endringer av reglementet for pyroteknikk slik at blussene kommer opp på tribunen i kontrollerte former selvsagt...



Dette var sent i 07...

---------------------------

http://www.brigaderodhvit.com


brutobrutalis

Bedriftsspiller
Ble medlem: 10 jun 08
Innlegg: 6

Lagt til: 12 nov 08, 20:11

Må bare få si: Den generelle oppfatningen av tribunekultur i Fredrikstad, er latterlig og bisarr. Nå er det faktisk slik, at den ”normale” sinnsfriske Ola Dunk rent statistisk gjentatte ganger vil bryte en norsk lov i løpet av en uke. Du kjører for fort, snakker i mobil i bilen, går på rød mann, drikker på offentlig plass osv. I tilknytning til norsk supporterkultur generelt, så har majoriteten av menneskemassen bestått av unge norske menn (som da også bryter lover hyppigst). Stereotypien av en supporter, har da heller aldri vært ”koseklumpen” av en bestefar, eller morra di. Tribunen skal være et sted for gallskap og spontanitet. Mor må gjerne delta på moroa, men da bør hun da også innlemmes i et fellesskap, ikke forme det etter eget hjerte. Når folk klager på at enkelte hopper, slik at barn kan dyttes: Ja, da bør du kanskje gi f i å ta med barna på kamp? Kanskje bør du heller ikke ta plass der selv? JA, lover bendes på norske tribuner. Jeg håper for GUDS SKYLD at alle evner å gjøre nettopp dette, om NFF skulle iverksette sine planer om sittepåbud. Norsk supporter allianse har fremmet forslag om å få lov til å blusse på oppmerkede områder på tribunen. Dette blir høyst sannsynligvis ikke vedtatt, men gis vi ikke lov, så er det faktisk helt greit at man en gang i mellom, tar seg lov.. At enkelte på dette forumet i det hele tatt tør å leve, er for meg et mysterium….


hedvalen

A-lagspiller

Ble medlem: 10 mai 05
Innlegg: 612

Lagt til: 12 nov 08, 20:43

ille nervøs av meg jeg Embarassedmasse bluss å greier ;)

---------------------------

FFK, stjernen og liverpool for altid:)


Husgutt

Landslagsspiller

Ble medlem: 08 aug 04
Innlegg: 4381

Lagt til: 12 nov 08, 23:10

Det er faktisk ikke ulovlig å gå på rød mann i NorgeCool Eneste landet i Europa..

---------------------------

Rødhvitelite-ultrasmentalitet


hedvalen

A-lagspiller

Ble medlem: 10 mai 05
Innlegg: 612

Lagt til: 15 nov 08, 00:07

men en ting som er litt relevant ... det er så forbudt med bluss sier dere,   men blussing blir brukt flittig som endel av propagandan til tv2 ...... hva sier kritikerne til det?

 

nå sier ikke jeg at jeg er for eller imot,, men bare sender inn en brann fakkel i diskusjonen :p eller bluss?:P

---------------------------

FFK, stjernen og liverpool for altid:)


Markus

Juniorspiller
Ble medlem: 15 mar 04
Innlegg: 106

Lagt til: 15 nov 08, 08:31

Det var jo ingen brannfakkel.... Bare et helt uinteressant innspill.... Det at Tv2 viser det på skjermen gjør det ikke lovlig!!


keiko99

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 jul 04
Innlegg: 11332

Lagt til: 15 nov 08, 09:34

Det at tv2 viser slikt er som om dem viser dommer tabber det

---------------------------

Eu iubesc fredrikstad

Imi este dor de Dagfinn


Liraren

A-lagspiller

Ble medlem: 20 mai 05
Innlegg: 769

Lagt til: 15 nov 08, 09:43

Opprinnelig postet av keiko99

Det at tv2 viser slikt er som om dem viser dommer tabber det

Bra sammenligning keiko, viser at du virkelig forstår tv2s markedsføring. Hipp hurra for deg

---------------------------

Jeg snakker aldri på vegne av noen, kun for meg selv!


Slettet
Slettet av bruker eller moderator

mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 06 nov 08, 09:57

Opprinnelig postet av Snæbbis

det kommer mystiske eksempler om kultur hvor det å fyre av et bluss nærmest sidestilles med å brenne av en AK opp i lufta, Keiko er kvalm (og kommer ellers med forbausende få bidrag),

Der fikk vi svar på det. Du er for forskjellsbehandling av kulturer


rollz

Knøttespiller
Ble medlem: 13 aug 07
Innlegg: 52

Lagt til: 06 nov 08, 10:48

Opprinnelig postet av mysthical

Opprinnelig postet av Snæbbis

det kommer mystiske eksempler om kultur hvor det å fyre av et bluss nærmest sidestilles med å brenne av en AK opp i lufta, Keiko er kvalm (og kommer ellers med forbausende få bidrag),

Der fikk vi svar på det. Du er for forskjellsbehandling av kulturer

Og du er for å sidestille bruken av høykalibrete automatvåpen og tenning av nødbluss?

---------------------------

FCK
FFK
brigaderodhvit.com
95min med ekte kjærlighet.


Snæbbis

Landslagsspiller

Ble medlem: 27 nov 05
Innlegg: 1555

Lagt til: 06 nov 08, 10:49
Endret: 06 nov 08, 10:49
Endret av: Snæbbis

Til Mystichal

Det skal jeg gi deg helt rett i, jeg er ingen naiv kulturrelativist.

Hvor du vil med det mystiske eksempelet ditt med bluss og AK-47 i forsøket på å fastslå en eller annen dogmatisk sannhet  er jeg ikke sikker på. imidlertid kan jeg si at det er forskjell på kultur og ukultur, og både blussing og det å fyre av et magasin kan godt plasseres under ukultur for min del, men det er en ganske stor forskjell på det å blusse og det å skyte opp i himmelen i gledesrus blant offentlig forsamling. Ergo, blussing er mindre ukultur en ditt eksempel, og det gjør at utsagnet ditt blir ganske tåpelig for min del.

For å komme helt ned til sakens kjerne: Du står i en offentlig forsamling, og plutselig fyrer en gruppe av noen bluss og synger fotballsanger. En annen gruppe trekker AK'ene sin fram fra innerlomma og begynner å perforere himmelen til ekstatisk jubelrus. Hvilken gruppe føler du deg tryggest i nærheten av? Det er faktisk en betydelig forskjell.

Jeg er ikke her for å forsvare blusset, men som jeg prøvde å få fram i forrige innlegg så er sneversyntheten og evnen til å lire av seg harme og rettferdige innlegg langt større i denne tråden, en evnen til å gidde å gjøre noe med det eller komme med noen konstruktive forslag, (selv om jeg ser enkelte har prøvd).

---------------------------

Jon Syversen: 400 millioner fluer kan ikke ha feil; bæsj smaker godt....

"si vis pacem para bellum"


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 06 nov 08, 11:04

Poenget mitt snæbbis er at ja det er jo at begge de kulturene er ulovlig. Hvorfor skal det da være greit å tilate en ulovlig kultur og ikke en den andre. Hvem skal så bestemme hvilke kulturer som er ok og vidreføre og ikke ok. Det med ak var bare et eksempel på andre kulturer. Som jeg også sa så finnes det mange mange andre kulturer og måter å feire på. Og ja jeg er enig i at det er drastisk og dumt å feire med AK for vi ser jo hvor mye skader det blir.

 

Det jeg prøver men merker jo at jeg møter en vegg er at det er så utrolig mange kulturer rundt omkring i verden. De forskjellige kulturene må tilpasse seg norske lover og regler sann gjelder det for alle. Det kan ikke være slik at noen kulturer skal kunne bryte lover mens andre ikke kan. Dette er som du sikkert er enig i diskriminering.

Derfor prøver jeg å få frem at argumentasjonen om at blussing er ok fordi det er viktig del av ultrass kulturen blir feil. Rett og slett fordi det finnes så mange andre kulturer og da mennesker som vil ta med seg denne kulturen videre på kamp men ikke får lov.


BøgeJon

A-lagspiller

Ble medlem: 14 apr 03
Innlegg: 759

Lagt til: 06 nov 08, 11:09

Synes at eventuelle bøter som pålegges klubben pga. BRH's ulovlige blussing kan presenteres til BRH's medlemmer.

Hvis det er noe tak i dere som er med der, så betaler dere vel disse bøtene selv??
Eller mener dere at vår kjære klubb skal punge ut for feiltrinnene deres???

---------------------------

Fredrikstad for bøge, og bøge for Fredrikstad


Martin_

Landslagsspiller
Ble medlem: 16 okt 05
Innlegg: 1057

Lagt til: 04 nov 08, 20:59

Opprinnelig postet av mysthical
Så igjen vil jeg anbefalle at dere får deres eget sted. Dette tror jeg er eneste måten å klare å få til et sammarbeid og eneste måten PH og BRH kan utvikle seg fremover. Verken PH eller BRH er tjent med disse isfrontene. Det blir dessverre brukt mer energi fra PH på og iritere seg over BRH og samme fra BRH over div uenigheter. Så da tror jeg det beste er at BRH og PH splittes på tribunen. Jeg ser dessverre ikke noen annen mulighet hvordan PH skal klare å fokusere 100% på tribune kultur og BRH det samme. I dag bruker PH og BRH mye tid på brannslukking osv.

Så siden BRH er utbryterne her mener jeg også at de selv bør aktivt ta kontakt med FFK for å få sitt eget felt. Håper da også at PH støtter dette.



Hvilke isfronter? Vi har en god dialog med styret, og det har vi hatt i hele år. Det er dere her inne som bruker energien deres på oss.

---------------------------

http://www.brigaderodhvit.com


mysthical

Landslagsspiller

Ble medlem: 30 jul 07
Innlegg: 1346

Lagt til: 04 nov 08, 21:11

Opprinnelig postet av Martin_


Hvilke isfronter? Vi har en god dialog med styret, og det har vi hatt i hele år. Det er dere her inne som bruker energien deres på oss.

 

Man merker og ser jo det at vanlige medlemmer og medlemmer av styret rister på hode og blir oppgitte enkelte ganger av det BRH gjør når man står på tribunene.


Men skjønner at dere ikke vil få en egen seksjoen som alle sikkert skjønner vil nok det være å skyte seg selv i foten for BRH. Synd at dere ikke tør å få egen plass for hvis dere hadde klart å følge lover og regler kunne det blitt sykt bra med to felt som synger mot hverandre


Supreme NTM

Landslagsspiller

Ble medlem: 05 okt 06
Innlegg: 1601

Lagt til: 04 nov 08, 21:43

Opprinnelig postet av Martin_


Hvilke isfronter? Vi har en god dialog med styret, og det har vi hatt i hele år. Det er dere her inne som bruker energien deres på oss.

Dessuten vet jeg at både meg og andre i den alternative scenen ser veldig positivt på fortsettelsen i PH og håper vi kan få til en god symbiose, både sånn generelt, mtp tifodugnad og organisering av synging til neste år. Faktisk er det lenge siden jeg har følt meg så motivert for å ta i et tak for Plankehaugen. La ikke et par av disse trollene her inne skape splittelse i supportermiljøet i Fredrikstad...


Lars 29

Juniorspiller
Ble medlem: 21 jul 06
Innlegg: 176

Lagt til: 04 nov 08, 22:02
Endret: 04 nov 08, 22:03
Endret av: Lars 29

Opprinnelig postet av Martin_


Hvilke isfronter? Vi har en god dialog med styret, og det har vi hatt i hele år. Det er dere her inne som bruker energien deres på oss.

 Snakket selv med styremedlemmer i PH etter kampen mot Lyn. Og de er faktisk dritt lei Martin. Så de er faktisk ikke like happy som det du tror. Er bare ikke tantene her inne som reagerer. Medlemmer i styret føler at PH reglement ikke blir overholdt av dere, og at dere til tider skaper en dårlig stemning på feltet. Det at medlemmer av dere viser fingeren til Glenn, dere hopper og dytter så mye at  en unge rundt dere faller ned og slår seg, ( det har også skjedd før ) fyring av rakett og blussing på nedre del av tribune, gjør ikke akkurat samarbeids klimaet noe bedre.

Det jeg synes er værre er at dere forvarer blussinga, dere tar ingen selvkritikk og heller kritiserer de som har reagert på dette. Jeg må bare si at jeg er dritt lei at dere turer fram og tror at dere kan gjøre som dere vil. Håper at styret i PH rett og slett får fjernet dere fra feltet. Dessverre så er ikke styret i PH spesielt sterkt for tiden, men håper nå etterhvert at det kommer inn mer kompetanse i styret.

Synes ikke dere med deres væremåte har noe på PH feltet å gjøre. Dere viser så tydelig at dere driter i deres medsupportere og at dere gjør kun det dere som passer dere. Dere glemmer at dere faktisk er i utrolig mindretall. Da kan man faktisk ikke være så eplekjekke som dere er.

Jeg avslutter forresten diskusjonen om hva som kjennetegner en Ultras. Visse her inne mener at det kun er de som blusser, hopper og trommer som er en Ultras supporter. Og at det kun er den italiensk inspirerte Ultras kulturen som er den riktige. Blir bare for dumt da å argumentere videre mot slikt viss vass.Og da gidder jeg ikke å bruke mer energi på det. Ultras VIF er faktisk også en Ultras gruppering uansett hva enkelte sier her inne. De har ikke kalt seg det tilfeldig eller for morro skyld! Kjenner flere som er med der faktisk, så jeg vet hva jeg snakker om.

Men dere i den "nye generasjonen" har sikkert rett i dette også. Dere vet jo best!      

---------------------------

Støtter FFK i medgang og i motgang!



Flat Trådet Nøstet
Side 6 av 8 6

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340