Husk meg
Brukernavn
Passord

Sebastián Alvarado-Ralph

Bilde av Sebastián Alvarado-Ralph
Posisjon Midtbane
Alder 43 år (25.12.1980)
Fødested Göteborg, Sverige
Vekt 74 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 14 (14 serie)
Andre klubber Ljungby IF, Sverige (1996), BK Häcken, Sverige (1997-99), CD Mensajero, Spania (1999-2001). I tiden etter FFK: Ljungskile SK, Sverige (2002), Ytterby IS, Sverige (2003), St. John's Red Storm, USA (2003-05), Blatte United FC, USA

Biografi


Den svenske midtbaneelganten med aner fra Chile fikk bare 14 kamper for FFK under sitt opphold i plankebyen i 2001, og mange mente at klubben gjorde en tabbe da de valgte å ikke satse videre på ham.

Sebastián Alvarado Ralph ble født i Göteborg i 1980 av chilensk far og finsk mor.

Sebastian Alvarado i aksjon på Stadion i 2001. Foto: Erik Hagen

Som 17-åring ble han hentet til Göteborgsklubben BK Häcken, og i 1999 kunne Alvarado og lagkameratene feire opprykk til Allsvenskan.

5. juni 2001 ble Sebastián Alvarado klar for FFK. Finansieringen kom på plass ved at Rolvsøymannen Trond Halvorsen og to kamerater tok 50.000 kroner av egen lomme for å få svensken til byen. Debuten for FFKs A-lag kom borte mot Nybergsund 30. juni. Svensken kom inn etter 63 minutter, og måtte skuffet erkjenne at hans første kamp for sin nye klubb endte med tap 1-2.

Alvarados tre første kamper for FFK endte med tre tap, og laget begynte etter hvert å miste kontakt med tetlagene. Flere svake resultater utover høsten gjorde at målet om opprykk til 1. divisjon etter hvert brast.

Svensken hadde likefullt vist at han var en playmaker-type med et godt blikk for spillet. Han imponerte med slepen teknikk, og ble noe av en publikumsyndling.

Overraskelsen var derfor stor da det 14. oktober ble offentliggjort at Sebastián Alvarado ikke fikk fornyet kontrakten med FFK.

- Jeg var i møte med FFK, og hadde en kort samtale om neste sesong. Der fikk jeg inntrykk av at jeg var ønsket
, sa midtbanespilleren til Fredriksstad Blad. Men så snudde FFKs sportslige utvalg på hælen og ga svensken beskjed om at han ikke kom til å bli satset på.

- Jeg respekterer avgjørelsen deres, men jeg synes det er litt rart med tanke på at vi aldri snakket om penger.

Sebastián Alvarado var først og fremst sentral midtbanespiller og ble nok offer for FFKs 4-3-3-system hvor han hadde hard konkurranse av Christer Arnesen. Alvarado så allikevel tilbake på en fin tid i Fredrikstad da han forlot byen.

- Sosialt sett har alt vært perfekt, men sportslig føler jeg ikke at jeg har fått vist mitt fulle potensial
, sa han til Fredriksstad Blad.

Senere reiste Sebastián Alvarado til USA for å studere markedsføring ved St. John's University i New York. Her spilte han for skolens fotballag; St. John's Red Storm.

Han bor og jobber fortsatt i New York og spiller fotball for Blatte United FC, et amatørlag for svensker bosatt i den amerikanske storbyen.

Sebastián Alvarado har en rekke kamper for Sveriges aldersbesteme landslag.

Oppdatert: 1. mai 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340