Husk meg
Brukernavn
Passord

3 Patrik Gerrbrand

Bilde av Patrik Gerrbrand
Posisjon Forsvar
Alder 43 år (27.04.1981)
Fødested Hagsätra, Sverige
Høyde 187 cm
Vekt 81 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 4
Obligatoriske kamper 68 (58 serie, 8 cup, 2 e-cup)
Andre klubber Älvsjö AIK, Sverige (-1995) Hammarby IF, Sverige (1995-2005), Leicester City, England (2005-06). I tiden etter FFK: Hammarby IF (2009-)

Biografi


Solid midtstopper og en av lagets viktigste spillere i flere sesonger.

Patrik Gerrbrand er oppvokst i Hagsätra sør for Stockholm og begynte tidlig å spille for Älvsjö AIK. Allerede som fjortenåring ble han hentet til Hammarby og spilte seg opp fra juniorlaget, via klubbens nystartede U21-lag i begynnelsen av 2000, for så å bli tatt opp i A-lagstroppen i mai samme år.

Patrik Gerrbrand i Leicester City.

På høstsesongen fikk han endelig sin A-lagsdebut for Stockholmslaget da de slo Brommapojkarna 4-1 i den svenske cupen. Det skulle gå nesten tre år før han scoret sitt første mål for klubben da han ble matchvinner i mai 2003 i kampen mot Enköpings SK.

Patrik fortsatte sin flotte fremgang, og på høsten samme år fikk han sin debut på Sveriges U21-landslag i playoff-kampene mot Spania. Sverige vant sammenlagt og kvalifiserte seg for EM. Patrik stoppet på 7 U21-landskamper, og venter fremdeles på sin debut på A-landslaget.

Etter fem sesonger på A-laget forlot han Hammarby sommeren 2005 for å prøve profflivet i Leicester. Høydepunktet i Hammarby var utvilsomt seriegullet i 2001. I Leicester fikk han 21 kamper den påfølgende sesongen før han etter kun et år i Leicester-trøyen ble frigitt av klubben.

Patrik Gerrbrand (til venstre) i aksjon for Hammarby mot Trelleborg.

Fredrikstad var tidlig på banen for å sikre seg midtstopperen, og det tok ikke lang tid fra interessen ble kjent til svensken signerte for FFK, til tross for at både Malmö FF og Rosenborg hadde vist interesse for ham.

I FFK var han tiltenkt rollen som Bora Zivkovics erstatter, ettersom dansken av familiære årsaker ville hjem til Danmark og fikk innvilget sitt ønske av klubben. Patrik fikk umiddelbar tillit som Raio Piirojas makker i midtforsvaret og spilte samtlige av de resterende rundene i Tippeligaen 2006. 12. november spilte han hele kampen da FFK slo Sandefjord 3-0 i NM-finalen på Ullevaal.

I 2007 var Gerrbrand muligens lagets jevneste spiller, og han storspilte tidvis ved siden av Piiroja. Sin tyngste opplevelse i den rød/hvite trøya hadde han trolig da gamleklubben Hammarby slo FFK ut av UEFA-cupen på Fredrikstad Stadion i august. At den avgjørende scoringen kom på overtid gjorde nok nederlaget ekstra tungt å svelge.

- Vi er det klart beste laget i hele kampen og hadde fortjent å vinne, sukket han til Fredriksstad Blad etter kampen.

Gerrbrand fortsatte det solide i 2008, og kunne krone nok en god sesong med seriesølv. Etter sesongslutt ble det spekulert i en retur til gamleklubben Hammarby, men FFK ga klar beskjed om at det var uaktuelt å slippe stopperen med mindre en erstatter ble hentet inn. Dermed ble svensken i plankebyen.

Vårsesongen 2009 ble derimot en nedtur. Gerrbrand gikk mye skadet, og da han først ble friskemeldt ble han vraket til fordel for Raio Piiroja og Vidar Martinsen.

Gerrbrand hadde i utgangspunktet kontrakt med FFK ut 2009, men 15. juni 2009 ble FFK og Gerrbrand enige om å avslutte samarbeidet. To dager senere skrev "Totte" under for gamleklubben Hammarby.

- Vi har hatt en løpende god dialog i prosessen og begge partene er enige om denne løsningen, fortalte klubbdirektør Runar W. Henriksen til fredrikstadfk.no

Patrik Gerrbrand var spilleren som leverer solide prestasjoner uten å stjele de store overskriftene. Han beskrev seg selv som en midtstopper med god spilleforståelse, et godt pasningsspill og at han var relativt rask til midtstopper å være. Som sitt svake punkt nevnte han at han måtte bli mer aggressiv i spillerstilen. Han var også en anvendelig spiller med sin erfaring som høyreback, og ble i sin tid i Hammarby også brukt sporadisk som venstreback og som midtbanespiller.

Kallenavnet sitt "Totte" fikk han av sine barnehagetanter, da de begynte å kalle ham det etter en barnebokkarakter med samme navn.

Les mer om Patrik Gerrbrand:
Spillerprofil FFK
Spillerprofil Hammarby
Wikipedia (svensk)

Oppdatert: 15. juni 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340