Husk meg
Brukernavn
Passord

Carl Olof Hvidén-Watson

Bilde av Carl Olof Hvidén-Watson
Posisjon Midtbane
Alder 40 år (10.08.1983)
Fødested Göteborg, Sverige
Høyde 182 cm
Vekt 83 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 42 (38 serie, 4 cup)
Andre klubber Örgryte IS, Molanda IF, Västra Frölunda IF, Sverige (1998-2001). I tiden etter FFK: Pors Grenland (2004-05), Odd Grenland (2006-07), Bodø/Glimt (2007 - lån), FC KooTeePee, Finland (2008), FC Trollhättan, Sverige (2009), Osotspa Saraburi FC, Thailand (2010-)

Biografi


Den svenske midtbanespilleren var ikke den enkleste å komme innpå, men Olof Hvidén-Watson imponerte med både arbeidsinnsats og høyt hår i løpet av sine to år i FFK.

Carl Olof Hvidén-Watson er født i Göteborg av svensk mor og en far fra Liberia. Som seksåring begynte han å sparke fotball for Örgryte IS, men en periode var interessen for sprangridning like sterk.

- Jeg holdt på med sprangridning til jeg var 15 år, men da måtte jeg gjøre et valg
, fortalte han senere til Fredriksstad Blad. Han valgte rett.

Ungdomsstiden ble tilbrakt i Västra Frölunda, før han i januar 2002 fikk et tilbud om å prøvespille for FFK. Det første møtet med Østfolds hovedstad imponerte derimot ikke 19-åringen.

- Det stemmer at jeg synes det så ut som en hvilken som helst plass i Øst-Europa. Det var dårlig med maling på husene og det så ikke mye spennende ut her.

På togturen hjem til Gøteborg var han tvilende til at han skulle ofre to neste årene av livet sitt til byen vår. Etter møtet med Knut Torbjørn Eggen og spillergruppen, ble svensken brått mer positiv.

Olof Watson kjører karusell med VIFs Kjetil Rekdal i 
treningskampen før seriestart 2002. Foto: Lasse Eriksson

Hvidén-Watson kom fra fire sesonger i Västra Frölunda, og imponerte fra første stund i FFK-drakten. I treningskampen mot Vålerenga på 9. april 2002, var han banens beste spiller. Svensken la blant annet pasningen som Lars Petter Hansen omsatte i kampen eneste mål.

- Jeg trives "jättebra" og det er en "himla" bra stemning i laget. Det ser veldig lovende ut og jeg vet ikke hva som skal stoppe oss i jakten på opprykk
, fortalte en fornøyd Hvidén-Watson til Fredriksstad Blad.

Trener Knut Torbjørn Eggen slet med å finne en fast posisjon til svensken, og i løpet av sesongen fungerte han både som back og på midtbanen. I tillegg fikk han vårsesongen delvis spolert av skader.

I juni var Hvidén-Watson derimot tilbake i storform og var kampens gigant da Ull/Kisa ble nedsablet med 5-0 på Jessheim i den 11. serierunden.

Hvidén-Watson klarte ikke å spille seg inn i førsteelleveren i løpet av jubelsesongen 2002, men var likevel på banen i 23 av 26 kamper.

FFKs første sesong i 1. divisjon fortatte på samme måte. Hvidén-Watson fikk en rekke innhopp, men var sjeldent å finne i startoppstillingen. Sommeren 2003 ble det spekulert i en utleie til FK Tønsberg, men svensken ga FFKs ledelse beskjed om at han ønsket å bli og kjempe om en plass på laget.

Roger Risholt (til venstre), Hvidén-Watson og Pål André Czwartek
jubler for 2-1-seieren over Hønefoss i 2003. Foto: Nils Harald Ånstad

Ved sesongslutt gikk kontrakten til Hvidén-Watson ut, og det ble etter hvert klart at denne ikke ville bli fornyet.

- Olof har vært en god spiller for oss, men har aldri spilt seg til en fast plass. Det meste tyder på at han ikke blir tilbudt ny kontrakt, så det eneste vi kan gjøre er å ønske lykke til videre
, sa Knut Torbjørn Eggen til Fredriksstad Blad 3. november 2003.

Ferden gikk videre til Grenlandsklubbene Pors og Odd før han ble lånt ut til Bodø/Glimt høsten 2007. Etter et år i finske KooTeePee i 2008, vendte han tilbake til Sverige før 2009-sesongen og skrev under for 1. divisjonsklubben FC Trollhättan. Hvidén-Watson ble senere å finne i thailandsk fotball.

Carl Olof Hvidén-Watson huskes som en hardtarbeidene spiller med en leken, om noe uferdig, teknikk. Samtidig provoserte han nok noe av hovedtribunens eldre travere med sine avslappede stil og tidvis enorme afro. Utenfor banen ble han sjeldent sett uten hodetelefoner, og det var vrient å dra noe særlig mer enn enstavelsesord ut av ham. Svensken hadde uansett en sjarm og personlighet som gjorde at han fikk en slags kultstatus, og han skal ha sin del av æren for at FFK tog steget ut av skyggenes dal i løpet av to vanvittige år.

På oppdrag fra Fredriksstad Blad satte skribent og tidligere Plankehaugen-leder Jon Syversen i 2007 opp sitt drømmelag av FFK-spillere fra de siste seks årene. På midtbanen hadde han funnet plass til Olof Hvidén-Watson.

- Litt av sveisen kar, som i tillegg var merkelig som type. Kan fortsatt se ham for meg med de digre høreklokkene. Kanskje en av dem som har klart seg best etter at han forlot klubben.

Les mer om Carl Olof Hvidén-Watson:
Wikipedia

Best of Carl Olof Hvidén-Watson på YouTube:

Oppdatert: 15. september 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340