Husk meg
Brukernavn
Passord

26 Lalawele Atakora

Bilde av Lalawele Atakora
Posisjon Midtbane
Alder 33 år (09.11.1990)
Høyde 168 cm
Vekt 62 kg
Nasjonalitet TG Togo
Kontrakten utløper 31.12.2012
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 7 (7 serie)
Andre klubber Etter tiden i FFK: IFK Värnamo (utlån, Sverige), AIK Fotball (Sverige), Bal?kesirspor Kulübü (Tyrkia), Helsingborgs IF (Sverige)

Biografi


sportconsulting.cz - et nettsted og agentselskap som markedsfører fotballspillere - beskrives Lalawele Atakora som en intelligent spiller med teknikk, hurtighet og blikk for spillet. Spilleren skal være god med begge bein, og kan spille både til høyre og venstre på midtbanen, samt sentralt.

Nettstedet hevder samtidig at Lalawele Atakora ofte omtales som Togos svar på Joe Cole, og vurderes som en av de største talentene i landet. Den 168 centimeter høye og 62 kilo lette spilleren står bokført med flere U17- og U21-landskamper for den fremdastormende fotballnasjonen vest i Afrika.

Atakora gjorde seg for øvrig bemerket i det afrikanske U17-mesterskapet med et av turneringens vakreste scoringer i en kamp mot Sør Korea i 2007. Målet kan ses på fifa.com.

Fredrikstad har sikret seg en spiller som de siste årene har stått på blokka til flere europeiske klubber. Blant interessentene har vært belgiske Anderlecht, portugisiske Sporting Lisboa, hollandske Groningen og franske Auxerre. Nå går turen isteden til Norge og Fredrikstad for den unge og talentfulle midtbanespilleren.

I 2009 har det for det meste blitt juniorlagsspill for Atakora. Der har han imidlertid levert varene kamp etter kamp. Flere som har sett ham har blitt blendet av teknikken hans, og enkelte går så langt som å hevde at dette er det største talentet FFK har hatt noensinne.

Med kun 24 minutter på banen i Tippeligaen 2009, ble det etter sesongen klart at Lala ikke kom til å få fornyet sin arbeidstillatelse i FFK. En periode så det ut til at juvelen var tapt for klubben, men 24.desember kom julegaven: Lala blir i FFK, men leies ut til en annen klubb i minst et halvt år.

- Vi har valgt å gjøre det på en slik måte. Lala er en veldig spennende spiller som vi har stor tro på, sa administrerende direktør Runar W. Henriksen til Fredriksstad Blad.

Den 22. mars ble det så klart at det unge stortalentet skulle spille for svenske IFK Värnamo i vårsesongen for så å komme tilbake til FFK til høstsesongen.

Atakora kom som avtalt tilbake til Fredrikstad til høstsesongen men slo aldri til. Det endte med fem innhopp og 78 minutter i Adeccoligaen den sesongen. Han ble senere frisluppet.

Den 18. august 2011 ble det kjent at han hadde signert for svenske AIK. Der vil han spille sammen med landsmannen Mohamed Bangura, en spiller han storspilte sammen med mens han var i Värnamo

Oppdatert: 18.august 2011

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340