Husk meg
Brukernavn
Passord

7 Ciarán Martyn

Bilde av Ciarán Martyn
Posisjon Midtbane
Alder 44 år (25.03.1980)
Fødested Sligo, Irland
Høyde 188 cm
Vekt 77 kg
Nasjonalitet IE Irland
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 9 (8 serie, 1 cup)
Andre klubber University College Dublin A.F.C. (1997-2002), Derry City FC (2002-2007). I tiden etter FFK: Derry City FC (2007-2010), Glentoran FC (2010 - ) (alle Irland)

Biografi


Midtbanesliteren Ciarán Martyn er den første iren som har spilt for FFK.

Ciarán Martyn i Derry. Foto: ukjent

Martyn kommer fra Sligo i det nordvestlige Irland. Etter å ha gått gradene i junioravdelingene til hjembyens Sligo Rovers, flyttet han som 17-åring i 1997 til storbyen og meldte overgang til Dublins UCD AFC.

Her ble han i i fem sesonger før Derry Citys trener Kevin Mahon kastet sine øyne på midtbanespilleren. Ciarán Martyn skrev under for City sommeren 2002, og ble straks en viktig brikke på laget. Samme år var han med på å vinne den irske cupen.

Martyn er sannsynligvis den eneste spilleren som har betalt for å spille for Derry City. Etter en tid i Derry skrev han under en pre-kontrakt med Dublin-klubben Shelbourne. Deretter ombestemte han seg og valgte å bli i Derry, men måtte samtidig betale Shelbourne £8,000 for å slippe unna kontrakten.

I november 2006 ble han Derry Citys 16. spiller som rundet 200 kamper, og samme sesong ble han klubbens nest mestscorende spiller med 15 mål (åtte i serien og sju i cupen).

Ciarán Martyn fikk bare tidvis vist sitt potensiale i FFK-trøya.
Foto: Jørgen Grytøyr

Etter salget av Simen Brenne til Lillestrøm vinteren 2006/07 hadde FFK vært på jakt etter et arbeidsjern på sentral midtbane. Klubben fikk nyss om den målfarlige iren og fulgte ham tett i flere måneder. Rett før overgangsvinduet stengte 31. mars skrev Martyn under en leieavtale med FFK ut vårsesongen 2007. FFK hadde videre sikret seg opsjon på kjøp om midtbanespilleren ble en suksess.

- Dette blir veldig spennende. Da jeg fikk forespørselen om å komme hit for å spille fotball takket jeg ja med en gang, sa hovedpersonen til Fredriksstad Blad da han ankom plankebyen for første gang.

- Det er en stor mulighet for Ciaran som han ikke kunne si nei til. Vi ønsket ikke å stå i veien for han
, sa Derrys manager Pat Fenlon til samme avis.

Martyn debuterte for FFK i åpningskampen på nye Fredrikstad Stadion 14. april da han kom inn etter 70 minutter, og var pasningslegger til Brian Wests 3-1-mål.

I neste hjemmekamp mot Viking leverte han en kjempekamp og ble kåret til en av FFKs beste spillere etter at siddisene hadde blitt sendt hjem med 0-2.

De to neste kampene spilte han fra start, men iren maktet aldri å overbevise FFKs ledelse om at han var mannen å satse på.

- Jeg vil gjerne bli men det er dessverre ikke opp til meg å bestemme, sa han til Fredriksstad Blad da en måned gjensto av den opprinnelige kontrakten.

Sentralidrettsanlegget 19. mai 2007, 1. runde NM, Lisleby - FFK 0-5.
FFKs gamle målkonge Lars Petter "Biffen" Hansen syntes tydeligvis
ikke det var noe morsomt å tape kampen. Foto: FFK

Etter en svak førsteomgang borte mot Rosenborg i den nienede serierunden fikk han beskjed om at han ikke var med i klubbens videre planer.

- Det er en fotballmessig vurdering som ligger til grunn for det
, sa FFKs trener Anders Grönhagen til Fredriksstad Blad og siktet til at FFK i løpet av sommeren hadde signert midtbanespillerne Ardian Gashi og Kasey Wehrman. Iren ble dermed overflødig.
- Han er en god spiller, men dessverre litt for treg. Vi ønsker en med mer tempo, avsluttet Grönhagen.

Ciarán Martyn vendte tilbake til Irland og Derry City hvor han scoret lagets tredje målet i sin første kamp da barndomsklubben Sligo Rovers ble slått 4-1.

Januar 2010 byttet Martyn klubb fra økonomisk tyngede Derry City til regjerende seriemester, Glentoran FC

Ciarán Martyn har en rekke kamper for aldersbestemte landslag i Irland.

Les mer om Ciarán Martyn:
Spillerprofil Derry City

Wikipedia (engelsk)

Oppdatert: 1. mai 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340