Husk meg
Brukernavn
Passord

Christian Finstad

Bilde av Christian Finstad
Posisjon Angrep
Alder 45 år (13.02.1979)
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 3
Obligatoriske kamper 32 (29 serie, 3 cup)
Andre klubber Kolbotn, Ski (1998-99). I tiden etter FFK: Borg Fotball/Sparta Sarpsborg (2003-04) Trosvik IF (2010-)

Biografi


Unggutten Christian Finstad kom fra Ski før 2000-sesongen, etter at Bjørn Drillestad hadde fristet ham med FFK-spill.

Den første tiden i plankebyen ble preget av skader, men utover i vårsesongen fikk 21-åringen flere innhopp. 24. mai 2000 ble han dagens mann da han avgjorde cupkampen mot Skjetten på Stadion med kampens eneste mål.

Finstad leverte en god førstesesong for rødbuksene. Hans scoret åtte mål på elleve kamper, blant annet fire mål i samme kamp da Kongsvinger 2 ble slått 8-0 på bortebane 14. august.

- Det er ikke vanlig at jeg scorer fire mål, men det var utrolig gøy
, smilte en fornøyd Finstad til Demokraten etter storseieren. Seieren sendte FFK opp på tabelltopp.

Christian Finstad kliner til borte mot Sprint/Jeløy i 2002.

FFK holdt seg i toppen hele sesongen, men opprykket glapp i den famøse bortekampen mot Gjøvik/Lyn i siste serierunde.

Året etter gikk det tyngre for unggutten som slet med en strekkskade hele sesongen. Det ble kun tre innhopp i løpet av 2001, men etter sesongslutt bestemte han seg likevel for å bli i FFK.

Da Knut Torbjørn Eggen tok over som FFK-trener i 2002, ble det samtidig hentet inn en rekke nye spillere. Christian Finstad sto på sin side klar til å ta opp kampen om en plass på laget, og hamret inn mål i treningskampene før sesongen. Han startet riktignok bare to seriekamper, men var på banen i 15 av sesongens kamper. I cupkampen borte mot Strømsgodset 27. juni holdt han på å bli den store helten da han 10 minutter før slutt ga alt og slengte fram foten på et overlegg.

- Jeg så den i mål, men den gang ei
, sukket Finstad til Demokraten. FFK tapte 0-1, men imponerte mot 1. divisjonslaget. Det gjorde også de mange hundre tilreisende østfoldingene.
- Helt vanvittig - og skikkelig moro. Støtten vi har er selvsagt skikkelig inspirerende. Vi setter enormt pris på engasjementet de viser, forklarte en imponert Finstad.

Eggens første sesong endte med et overlegent opprykk, og før møtet med 1. divisjon fikk en rekke spillere spillere beskjed om at de sto fritt til å se seg om etter nye klubber. En av disse var Christian Finstad som i likhet med blant andre Richard Olsen takket ja til et tilbud fra Borg Fotball.

I sin tid i FFK figurerte Christian Finstad både som kantspiller, sentral midtbane og spiss.

I 2004 gikk Borg Fotball inn i den nye samarbeidsklubben FK Sparta Sarpsborg. I juli samme år fikk Christian Finstad beskjed om at han kunne finne en ny klubb hvis han ønsket det.

- Jeg vil brette opp ermene og jeg er innstilt på å kjempe om en plass på laget. Det er jeg meget motivert for. Jeg trives utrolig godt i det miljøet som er i klubben, og det er veldig moro å være med. Derfor ønsker jeg å satse for fullt videre
, sa en offensiv Finstad til Sarpsborg Arbeiderblad.

2004-sesongen ble uansett hans siste i sarpeklubben.

I august 2010 ble det klart at Christian Finstad er klar for spill i Trosvik.

Oppdatert: 11.august 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340