Husk meg
Brukernavn
Passord

Are Tronseth

Bilde av Are Tronseth
Posisjon Forsvar
Alder 42 år (03.09.1981)
Fødested Levanger
Høyde 190 cm
Vekt 75 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 12 (10 serie, 2 cup)
Andre klubber Remyra, Stjørdals/Blink, Rosenborg BK (2000-02), Ham-Kam (2003-04), Hønefoss BK (lån - 2005). I tiden etter FFK: Sarpsborg Sparta FK (2006-08), FK Haugesund (2009-)

Biografi


Med sine ti seriekamper fikk Levangergutten Are Tronseth en kort FFK-karriere.

Tronseth startet sin karriere i Remyra og Stjørdals/Blink, og ble tatt opp i A-stallen til Rosenborg sommeren 2000 etter salget av Bjørn Otto Bragstad til Derby County FC. Sin første A-lagskamp fikk han som 19-åring i mai 2001 mot Bossekop i første runde av cupen, hvor han også skåret. Tronseth ble senere omskolert til spiss og gjorde et positivt inntrykk for Rosenborgs andrelag.

Manglende spilletid i 2002 gjorde derimot at unggutten ble leid ut til FFKs opprykksrivaler Ham/Kam til 2003-sesongen. Trener Ståle Solbakken brukte Tronseth som midtstopper, og han var et vestenlig bidrag til at Ham/Kam rykket opp til Tippeligaen sammen med FFK. Etter sesongen ble en rekke Rosenborgspillere fristilt fra sine kontrakter, og dermed ble overgangen til Ham/Kam gjort permanent.

I januar 2003 debuterte Are Tronseth for U21-landslaget mot Brasil under en turnering i Qatar. I løpet av året fikk han totalt åtte U21-landskamper for Norge.

Ham/Kam gjorde en god sesong i Tippeligaen og kom på 5. plass i 2004. Are Tronseth fikk derimot bare tre kamper fra start, og året etter ble han leid ut til Adeccoligalaget Hønefoss.

Både Tronseth og Hønefoss gjorde en meget god sesong i 2005, og trønderen var en av de viktigste grunnene til at den lille klubben nesten rykket opp til Tippeligaen. FFK-trener Knut Torbjørn Eggen hadde lagt merke til midtstopperens storspill, og i desember 2005 kom Ham/Kam og FFK til enighet om en overgang.

Lille juleaften signerte Tronseth en treårskontrakt med rødbuksene. Hovedpersonen selv var godt fornøyd med overgangen til den gamle aristokraten.

- Da FFK kom på banen, var jeg aldri i tvil, slo han fast overfor Fredriksstad Blad og mente at overgangen til FFK var et skritt videre i karrieren.
- Fredrikstad er en aristokrat i norsk fotball, og en klubb med et stort potensial.

Tidligere FFK-kaptein Tor Trondsen hadde spilt sammen med Tronseth i Rosenborg og spilte en aktiv rolle i å lokke 24-åringen til plankebyen.

Men å spille seg inn i et midtforsvar som besto av Bora Živkovic og Raio Piiroja var ikke lett. Nykommeren fikk ti kamper i løpet av vårsesongen 2006 hvorav seks fra start.

I løpet av disse kampene viste Tronseth at han ikke helt taklet tempoet og det fysiske spillet i Tippeligaen. Sin tyngste stund i FFK-trøya hadde han muligens borte mot Molde 13. mai. Hjemmelaget rundspilte et tafatt FFK-lag, og slukørede østfoldinger måtte reise hjem med 0-4. 0-1 kom da en stillestående Are Tronseth ble utmanøvrert av Moldes Madiou Konate. Rett før pause holdt samme Tronseth Rob Friend i trøya. Resultatet ble straffe og 0-2.

En rasende Knut Torbjørn Eggen gikk ut etter kampen og proklamerte at FFK ville intensivere jakten på en ny forsvarssjef. Løsningen ble en forholdsvis ukjente svenske med fortid i Leicester. Med Patrik Gerrbrands inntreden i FFK, ble Are Tronseth henvist til rekruttlaget. 

28. august 2005 takket trønderen ja til å bli leid ut til Sarpsborg Sparta ut sesongen. I nabobyen ble han raskt valgt til lagets kaptein, og han imponerte såpass i løpet av høsten at klubben var klare på at de ønsket å ha med videre i 2007. Hovedpersonen selv var også positiv til å fortsette karrieren i fossebyen.

- FFK har varslet at de skal styrke stallen ytterligere. Derfor er vel ingen vits for meg å gå tilbake dit, fortalte Tronseth til Sarpsborg Arbeiderblad 5. desember 2006. 

FFK la ingen hindre i veien for en permanent overgang til Sparta, og 14. desember skrev Tronseth under en toårskontrakt med blåtrøyene.

- Vi er opptatt av å ha et godt forhold til Sparta, og behandler nok en overgangssak for Are på en annen måte når det er snakk om Sparta og ikke en annen klubb. For oss er det viktig at Sparta er i 1. divisjon, sa FFK-direktør Morgan Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Sparta Sarpsborg rykket i utgangspunktet ned fra Adeccoligaen i 2007, og Are Tronseth var klar på at han ikke kom til å bli med klubben ned i 2. divisjon. Når så Raufoss ikke fikk fornyet sin klubblisens på grunn av økonomisk rot, fikk Sparta likevel beholde plassen på nest øverste nivå. Dermed gjorde kapteinen kuvendig og valgte å bli i.

- Det er selvfølgelig synd på Raufoss, men for oss er dette utrolig gledelig. Nå blir det nok spill på meg i Sarpsborg også neste sesong, sa han til Sarpsborg Arbeiderblad 16. november 2007.

Are Tronseth fortsatte å imponere i Sparta-trøya i 2008, og ble av A-pressens journalister kåret til 1. divisjons beste spiller. Han valgte allikevel å vrake et nytt kontraktsforslag fra Sparta, og valgte heller å takke ja til spill for FK Haugesund fra og med 2009.

Are Tronseth er Norgesmester med FFK etter å ha spilt i de innledende rundene i 2006.

Les mer om Are Tronseth:
NFF
Spillerprofil hamkam.no

Spillerprofil RBKweb
Wikipedia

Oppdatert: 1. mai 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4