Husk meg
Brukernavn
Passord

Andreas Garder Olsen

Bilde av Andreas Garder Olsen
Posisjon Forsvar
Alder 47 år (22.03.1977)
Fødested Øreåsen
Høyde 189 cm
Vekt 85 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 48 (46 serie, 2 cup)
Andre klubber Moss FK (1995-98), Sogndal IL (1999-2000). I tiden etter FFK: Borg Fotball (2003), Sarpsborg FK (2004-05), Trosvik IF (2006-)

Biografi


Midtstopperen fra Øreåsen i Rygge kommune var regnet som et av Mossedistriktets største talenter på midten av 90-tallet, og fikk sin A-lagsdebut for MFK i 1995 etter å ha vært en del av klubbens aldersbestemte lag i en årrekke.

Året etter fikk han sin første av i alt seks U-landskamper.

Etter over 100 A-lagskamper for Moss, reiste Olsen nordover i 1999 og signerte for Sogndal IL. Østfoldingen hadde en god førstesesong i saftbygda, men en skade satte ham på sidelinja i store deler av 2000-sesongen. Sogndal rykket opp til Tippeligaen dette året etter kvalifiseringskamper mot Vålerenga, men Andreas G. Olsen ønsket ikke å satse videre i klubben. Han kom ikke til enighet med klubbledelsen om veien videre, og i februar 2001 tok FFK kontakt.

21. mars ble "G" klar for aristokraten, og tok umiddelbart kommando i FFKs midtforsvar. Han spilte samtlige av sesongens kamper, og kun i hjemmekampen mot Pors spilte han ikke samtlige 90 minutter.

Etter sesongen måtte publikumsfavoritten Hjalmar Johansen gi seg i klubben, siden ledelsen mente han og Andreas G. Olsen var for like som spillertyper. 24-årige Olsen ble regnet som en fremtidens mann og var spilleren FFK ønsket å ha med videre.

Under oppkjøringen til 2002-sesongen slet "G" med en leddbåndskade, men Knut Torbjørn Eggen valgte allikevel midtstopperen til FFKs kaptein.

En ny skade i løpet av vårsesongen hindret ikke den nyvalgte kapteinen fra å fortsette storspillet da FFK tok fatt på ferden ut av norsk fotballs mørke bakgård. Tor Trondsens inntog i klubben i løpet av høsten gjorde derimot at kampen om midtstopperplassene ble styrket, og ved sesongslutt fikk Andreas G. Olsen beskjed om at hans tid i klubben var over til tross for at han hadde fått signaler om det motsatte.

- Etter at klubben hadde fått Tore (Pedersen) og Tor (Trondsen), så hadde jeg et møte med Harry Hansen og Knut Torbjørn Eggen. Jeg spurte om hvordan de så på min fremtid i klubben. Da svarte de; Klart du skal være med neste sesong, fortalte Ryggegutten til Fredriksstad Blad 12. november 2002.

Dette bekreftet langt på vei Knut Torbjørn Eggen.

- Samtaler kan også oppfattes forskjellig, men vi har nok i overkant positive. Jeg har ikke problemer med å se det i ettertid, sa trønderen.

Kort tid etter skrev Andreas G. Olsen under en toårskontrakt med Borg Fotball der han etter hvert fikk selskap av en lang rekke ex-FFKere.

Etter to år i Sarpsborg FK, hvor han blant annet var lagets kaptein, ble Andreas G. Olsen spillende trener for Trosvik IF før 2006-sesongen. Treneransvaret skulle han dele med en annen tidligere FFK-spiller, Jon Hermansen.

Les mer om Andreas Garder Olsen:
NFF

Oppdatert: 20. april 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340