Husk meg
Brukernavn
Passord

19 Anders Fossøy Stadheim

Bilde av Anders Fossøy Stadheim
Posisjon Midtbane
Alder 43 år (14.08.1980)
Fødested Sogndal
Høyde 185 cm
Vekt 82 kg
Nasjonalitet NO Norge
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 10 (8 serie, 2 cup)
Andre klubber Heming/Ready, Sogndal Fotball (1999-2006). I tiden etter FFK: Sogndal Fotball (lån - 2007-08) (2009)

Biografi


Sogndølen Anders Stadheim fikk aldri ut sitt fulle potensiale under sin tid i FFK.

Teknikeren startet sin karriere i Heming/Ready, men det var i hjembygdas Sogndal Fotball han fikk sitt gjennombrudd og skapte seg et navn.

Stadheim debuterte for Sogndals A-lag i 1999, og året etter var han etablert på midtbanen til laget som til slutt rykket opp til Tippeligaen. I 2001 fikk han sine to første, og eneste, kamper for U21-landslaget, og i årene som fulgte var Anders Stadheim en viktig brikke for et Sogndallag som mot alle odds klamret seg fast i landets øverste serie.

Laget fra saftbygda rykket ned til 1. divisjon i 2004, men til tross for oppmerksomhet fra andre klubber forble den slepne teknikeren i klubben.

Som Lyndirektør hadde Morgan Andersen vært interessert i å hente Anders Stadheim til hovedstaden. Som FFK-leder lyktes han å lokke sogndølen sørover sommeren 2006. Andre tippeligaklubber ønsket også hans tjenester, men totalpakken FFK ga Stadheim, og totalinntrykket han fikk av klubben og byen, gjorde at han 30. august 2006 signerte en 3,5 årskontrakt med klubben. Overgangssummen skal ha vært på 3,5 millioner kroner, og hovedpersonen selv var fornøyd med overgangen.

- Jeg sto ved et veiskille og måtte tenke meg godt om. Nå føles avgjørelsen veldig riktig, sa Stadheim i et intervju med Radio Fredrikstad.

- Det kjennes godt å ha bestemt seg. Det var et vanskelig valg. Det har vært mye tenkning de siste dagene. Det er ikke så lett å forlate Sogndal heller. Jeg er veldig knyttet til bygda og laget. Jeg har jo vært der i ti år, fortalte samme mann til Fredriksstad Blad.

Forventningene var store, men overgangen til FFK ble en nedtur for Anders Stadheim. Fra å være fast inventar med 19 kamper fra start for Sogndal i Adeccoligaen i 2006, slet 26-åringen med å bli en del av den offensive midtbanen til FFK hvor formsterke Simen Brenne og John Anders Bjørkøy tidvis storspilte. Det ble med to innhopp mot Vålerenga og Molde i serien.

Med salget av Brenne til Lillestrøm før 2007-sesongen trodde mange at Anders Stadheim skulle overta rollen som FFKs nye indreløper.

Slik skulle det ikke gå. To kamper fra start og fire innhopp ble fasiten fra vårsesongen 2007. Ei heller på 2.-laget klarte Stadheim å imponere nevneverdig, og i august ble han leid ut til gamleklubben Sogndal.

Etter sesongen 2007 fikk Stadheim beskjed om at han ikke inngikk i FFKs fremtidsplaner og i begynnelsen av februar 2008 ble han på nytt leid ut til Sogndal. Denne gangen for hele sesongen.

1. mars 2009 ble Anders Stadheim offisielt fristilt fra kontrakten med FFK, og kort tid etter skrev han under en ettårskontrakt med Sogndal.

Anders Stadheim fikk muligens ikke nok spilletid til å få vist seg fram i FFK-drakta. Hans slepne teknikk kom uansett ikke til sin rett i FFKs spillesystem, og han virket tidvis umotivert de få gangene han fikk tillit. Det er ingen tvil om at Stadheims potensiale var stort, men hverken Knut Torbjørn Eggen eller Anders Grönhagen klarte å få ut det beste av ham.

Anders Stadheim har to A- og to U21-landslagskamper.

Hans far, Ingvar Stadheim, var også fotballspiller, ble senere trener for Sogndal og var også landslagstrener frem til Egil ”Drillo” Olsen tok over i 1990.

08.april 2010 annonserte Stadheim at han kom til å legge opp som fotballspiller, etter at kontrakten med Sogndal hadde gått ut. Samtidig fortalte han til NRK om den dårlige tiden i FFK.

- Opphaldet der vart øydelagt då eg sette namnet mitt på kontrakten. Eg hamna midt i ein maktkamp mellom Morgan Andersen og Knut Torbjørn Eggen, og fekk ikkje vite før i ettertid at trenaren eigentleg ikkje hadde lyst til å ha meg ned der i utgangspunktet. Og då er det jo vanskeleg, sa Stadheim til kanalen.

Les mer om Anders Fossøy Stadheim:
Spillerprofil Sogndal Fotball
Wikipedia

Oppdatert: 08.april 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

27/08/2023 12:52 | a5d0a5e4