Husk meg
Brukernavn
Passord

15 Anders Prytz

Bilde av Anders Prytz
Posisjon Forsvar
Alder 47 år (15.11.1976)
Høyde 186 cm
Vekt 83 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 14 (11 serie, 3 cup)
Andre klubber Lindome GIF, Sverige, Örgryte IS, Sverige (1991-2006), GAIS, Sverige (lån - 1996), Lyngby FC, Danmark (lån - 1997-98). I tiden etter FFK: Örgryte IS, Sverige (2008), BK Skottfint, Sverige (2009-)

Biografi


Vinteren 2006/07 var FFK på jakt etter en ny venstreback til å erstattet en skadet Trond Erik Bertelsen. Etter et prøvespill i begynnelsen av februar 2007, falt valget på svenske Anders Prytz.

Anders Prytz i Örgryte IS.
Foto: svenskfotboll.se

Prytz hadde spilt mer eller mindre sammenhengende for Örgryte IS i femten år, men da Göteborgklubben rykket ned i 2006, ønsket 30-åringen å prøve noe nytt. Svensken prøvespilte også for Ham/Kam, men han takket til slutt ja til en toårskontrakt med FFK.

- Dette var utrolig flott. Nå gleder jeg meg til å spille for FFK. Jeg synes det gikk greit i kampen mot Tromsdalen søndag, og håper å kunne bidra fremover. Jeg har fått et bra inntrykk av klubben, og det nye stadionet blir jo bare fantastisk. Må bli en drøm å spille der
, fortalte Prytz til Fredriksstad Blad da overgangen gikk i orden.

En strekkskade gjorde at venstrebacken misset de to første seriekampen, men etter debuten borte mot Aalesund (3-3), bestemte Anders Prytz seg for å presentere seg for sitt nye hjemmepublikum da Viking kom på besøk i den 4. serierunden.

I det nydelig vårværet gikk FFK ut i hundre, og etter et drøyt kvarter hamret Tarik Elyounoussi inn 1-0. Kort tid etter fikk FFK frispark på 35 meter.

- Lyst å skyte?
, spurte Raymond Kvisvik.

- Ja, sa Anders Prytz rolig. Svensken tok et kort tilløp og sendte ballen knallhardt i krysset til høyre for Vikings keeper Iven Austbø.

- De e et haraball, de e vanvittig de så skjer på Fredrikstad Stadion
, brølte TV2s Frode Olsen. Målet kom på 4. plass da kanalen etter sesongen kåret årets beste mål.

Anders Prytz var mer eller mindre fast på venstreback i løpet av vårsesongen, men klarte aldri å kopiere innsatsen fra hjemmedebuten. Han fremsto ofte som usikker, og klarte ikke å prege laget med sin rutine. Stadionpublikummet gjorde det heller ikke lett for svensken som stadig fikk ukvemsord slengt etter seg.

I løpet av sommeren ble Prytz skadet, og han kom ikke på banen før i den 24. serierunden. Etter sesongslutt ba han om at kontrakten med FFK ble terminerte, noe klubbeldelsen sa ja til.

- Det har ingenting med fotballen å gjøre. Det er sosiale grunner, jeg trives nok ikke så godt i Fredrikstad som jeg burde
, sa svensken til Fredriksstad Blad og innrømmet samtidig at turene til hjembyen Göteborg hadde blitt mange det siste året.

Etter ett år i gamleklubben Örgryte, ga Anders Prytz seg med toppfotball i 2008. Han oppga manglende motivasjon som grunn for at han valgte å trappe ned.

Ferdig med fotball var han derimot ikke, og før 2009-sesongen gikk Prytz over til den lille Göteborgklubben BK Skottfint i 4. divisjon.

Anders Prytz har fire juniorlandskamper for Sverige.

Les mer om Anders Prytz:
Wikipedia

Oppdatert: 10. juni 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340