Husk meg
Brukernavn
Passord

5 Agim Shabani

Bilde av Agim Shabani
Posisjon Forsvar
Alder 36 år (14.02.1988)
Fødested Kosovo
Høyde 183 cm
Vekt 70 kg
Nasjonalitet NO Norge
Kontrakten utløper 31.12.2010
Sesonger på a-lag 5
Obligatoriske kamper 31 (22 serie, 8 cup, 1 kvalik)
Andre klubber Trosvik IF. Etter FFK: Moss, Kvik-Halden, Østsiden

Biografi


Agim Shabani er født i Kosovo og flyttet til Sverige som fireåring. Deretter gikk turen til Bergen, før familien flyttet til Fredrikstad i 1999.

Shabani startet sin norske fotballkarriere i Trosvik og var en del av ”Tiffarnas” gyldne ’88-årgang, som også fostret Tarik Elyounoussi og Lasse Staw. Han ble tidlig snappet opp av Byprosjektet og markerte seg raskt på FFKs juniorlag. I september 2006 ble han hentet opp til A-stallen.

Agim Shabani har en egen evne til å skape store overskrifter. Han hadde ikke spilt et eneste minutt offisiell førstelagsfotball da han debuterte for et fullsatt Ullevål Stadion under cupfinalen i 2006. I det 85. minutt trådde Shabani inn på landslagsarenaen med all verdens ro. A-lagsdebut og NM-gull var resultatet.

Det ble flere innhopp i løpet av 2007-sesongen. I løpet av fire dager i slutten av juni sto Shabani for en enestående prestasjon da han fikk tre røde kort på fire dager. Først fikk han rødt kort i A-lagets bortekamp mot Strømsgodset. 24 timer senere ble han utvist på nytt da 2.-laget møtte Faaberg. To dager senere fikk han sitt tredje røde kort i cupkampen mot Nybergsund. Det hører med til historien at FFK tapte alle tre kampene.

2008-sesongen ble en aldri så liten nedtur for Agim Shabani. Han fikk ikke slippe til på A-laget, og ble henvist til spill for FFK rekrutter.

Til seriepremieren 2009 fikk derimot Shabani tillit fra start, og unggutten var ikke snauere enn at han scoret sesongens første mål og sørget for at FFK kunne reise fra Bodø og Aspmyra med 1-1.

Men etter å ha spilt de fire første seriekampene var uhellet ute. Hjemme mot Stabæk 14. april gled han i en duell og fikk en avrivning i lårmuskulaturen. Ikke før på høsten var Shabani tilbake i full trening, og han måtte se resten av sesongen fra tribunen.

Shabani er i utgangspunktet midtstopper, men har spilt de fleste A-lagskampene som back. Hans store styrke er evnen til å bryte ned motstanderens spill og vende spillet. Han spiller med en ro og autoritet som er uvanlig for så unge spillere. Tidligere FFK-trener Knut Torbjørn Eggen har sammenliknet Shabani med en ung Erik Hoftun.

Shabani har flere kamper for G19-landslaget. Kontrakten hans med FFK varer ut 2010.

Les mer om Agim Shabani:
Portrettintervju Dagbladet 10. april 2007
Spillerprofil FFK
Wikipedia

Oppdatert: 15. februar 2010

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340