Husk meg
Brukernavn
Passord

77 Abgar Aram Diego Barsom

Bilde av Abgar Aram Diego Barsom
Posisjon Midtbane
Alder 46 år (04.09.1977)
Fødested Örebro, Sverige
Høyde 172 cm
Vekt 73 kg
Nasjonalitet SE Sverige
Kontrakten utløper 31.12.2009
Sesonger på a-lag 2
Obligatoriske kamper 57 (45 serie, 9 cup, 2 e-cup, 1 kvalik)
Andre klubber BK Forward, Sverige, (1995-99), Djurgårdens IF, Sverige (2000-02, 2004-06), SC Heerenveen, Nederland (2002-03), Messiniakos FC, Hellas (2007), Örebro SK, Sverige (2007)

Biografi


Etter lengre tids spekulasjon ble svenske Abgar Barsom klar for FFK i januar 2008.

Abgar Barsom ble født i Sverige i 1977 av foreldre med tyrkisk, syrisk og libanesisk bakgrunn. Han startet sin fotballkarriere i Örebroklubben BK Forward. Derfra gikk turen til Djurgården hvor han spilte fra 2000 til 2002. I 2001 fikk han utmerkelsen ”Årets nykomling” i Allsvenskan. Deretter hadde han et kort opphold i nederlandske Heerenveen før han igjen tok to sesonger i Djurgården. Det første året i Djurgården gikk Barsom mye skadet, men i 2005 var han sterk delaktig da DIF vant SM-gull. Klubben vant også den svenske cupen i 2004 og 2005.

Abgar Barsom spilte i Djurgården i to perioder, 2000-02 og 2004-06.

Første halvår av 2007 spilte han for Messiniakos i gresk 2. divisjon, før han vendte tilbake til Sverige og bidro til at Örebro beholdt plassen i Allsvenskan. Örebro ønsket å beholde Barsom, men han valgte heller å vende nesen mot Østfolds hovedstad.

Anders Grönhagen rakk så vidt å trene Barsom under sitt korte treneropphold i Djurgården i 2006 og berømmer Barsom for sin fine innstilling. Barsom er først og fremst en sentral midtbanespiller, men kan også spille på kant. Han er en kreativ og uforutsigbar spiller med et tungt skuddben.

- Jeg eier ikke talent, fortalte Abgar Barsom til Nettavisen 6. februar 2009.
- Det er bare skittprat når folk hevder at jeg hadde talent. Jeg har havnet der jeg har havnet på grunn av beinhardt arbeid – og forsakelser. Jeg var ute fra sju og morgenen til sju om kvelden, trente, og forsøkte meg på de triksene jeg hadde sett Maradona gjøre på TV. Mens de andre gikk på fester i 15-, 16-,17-årsalderen, var jeg og trente.

I tillegg til å være en habil fotballspiller er Abgar Barsom en sosialt engasjert person. Han er dypt religiøst og har tilknytning til den syrisk-ortodokse kirken. I 2006 stilte han til valg som kandidat for det svenske partiet Kristendemokraterna. Han har også engasjert seg i barne- og ungdomsarbeid, blant annet som trener for ungdomslagene til moderklubben BK Forward. På fritiden drifter han nettstedet Barsom.com hvor han gir tips til unge fotballspillere.

Som unggutt tok han mellomnavnet Diego etter sitt store idol Diego Armando Maradona, og Barsom har en dyp kjærlighet til argentinerens gamle klubb Napoli.

Debuten for FFK kom i treningskampen mot Strømsgodset 15. februar 2008, en kamp FFK vant 3-1. Barsom spilte en solid kamp og var blant annet pasningslegger på FFKs utlikningsmål. 5. mars 2008 ble Barsom utnevnt til FFKs visekaptein.

"Abbe" i aksjon hjemme mot Ham/Kam i 2008.
Foto: Jørgen Grytøyr.

Da serien tok til markerte Barsom seg raskt som en nyttig tilvekst. I den første hjemmekampen, mot Molde 6. april, presterte han å bli utvist etter å ha taklet en Moldespiller som bakerste mann. Barsom tok derimot det hele som en mann og marsjerte rett i garderoben uten å protestere. TV2s Nils Johan Semb tildelte Barsom rundens "Fair Play-pris" for måten han taklet utvisningen på.

Barsom scoret sitt første FFK-mål på spektakulært vis da han lobbet inn 5-0-målet hjemme mot Ålesund 16. mai.

Utover i sesongen var Abgar Barsom fast inventar på et medaljejagende FFK-lag. "Abbe" fikk seg derimot et uønsket avbrudd da Ham/Kams Leonardo Ferreira da Silva tilsynelatende skallet ham ned bakfra i bortekampen på briskeby 24. august. Barsom ble sendt rett på sykehus hvor det ble konstatert kraftig hoderystelse, men brasilianeren bedyret sin uskyld og hevdet det hele var et uhell.

Resultatet for Barsom ble to ukers sykemelding. Svensken og FFK vurderte en periode å politianmelde da Silva, men lot det til slutt være. Barsom selv tok det hele med fatning og avsto fra å dele ut skyld. I sin blogg på Barsom.com valgte han heller å komme med noen betraktninger om sitt første sykehusopphold:
Jag är inte rädd för sjukhus, smärta eller döden, utan tycker bara inte om att tycka synd om mig själv. För jag har alltid känt att det finns folk som har det sämre än mig. Jag är ändå lycklig lottad med god hälsa och har ett underbart arbete som jag får utöva dagligen. I och för sig med kroppen som insats, men ändå uppskattar jag det

PS! Sjuksköterskor kommer alltid vara fina människor med ett fantastiskt syfte. Underbetalda!

Barsom har seks landskamper på aldersbestemte landslag i Sverige og har kontrakt med FFK ut sesongen 2009.

Før 2009-sesongen tok Barsom over kapteinsbindet etter Kasey Wehrman.

Les mer om Abgar Barsom:
Hjemmeside, barsom.com
Portrettintervju svenskafans.com
Spillerprofil FFK
Spillerprofil svenskfotboll.se
Wikipedia (svensk)

Oppdatert: 13. mars 2009

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340