Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Viking

Sekspoengskamp på Stadion

Kampen mot Viking markerer at sesongen beveger seg over i andre halvdel. Nå skal lagene møte hverandre for andre gang. FFK og Viking delte poengene etter en sjeldent god bortekamp fra FFKs side i Stavanger i vår. Nå er det duket for viktig bunnkamp på Fredrikstad Stadion, en såkalt "sekspoengskamp", og Viking ankommer byen med flere nye ansikter.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 23. July 2006 - 02:02
Tippeligaen, søndag 23. juli 2006 kl. 2000:

FFK - Viking, Fredrikstad Stadion

Værmelding: Overskyet. Ca. 21 grader.
Dommer: Kristoffer Helgerud
Siste oppgjør: 2-1 (2005)
Odds hos playit.com: H 2.40 - U 3.20 - B 2.85

Viking kan på papiret se ut som sommerens overgangsvinner. Lagets svenske trener Tom Prahl og sportsdirektør Egil Østenstad har nemlig ikke sittet med armene i fanget eller reist på ferie i sommervarmen, i motsetning til visse andre. Stavanger-klubben har jobbet iherdig med å forsterke laget. Vi snakker her forsterkning i ordets rette forstand. Spillere som går rett inn blant de 11 beste slik at laget i sum står bedre rustet.

Vi snakker om tre nykommere. Først og fremst spiss og måltyv Peter Ijeh som allerede har begynt å vise ting som kan tyde på at han kan bli årets kupp. En spiss som holder høyt nivå i skandinavisk målestokk. Nigerianeren har tidligere markert seg på toppscorerlistene både i svensk og dansk toppfotball og kom til Viking fra FC København for 3 millioner kroner. En bevegelig, teknisk god spiss med nese for mål som FFK absolutt må være oppmerksom på. I sin Viking-debut gjorde han ganske enkelt hat-trick i cupen.

Ved siden av Ijeh så har Viking sikret underskriftene til midtbanespillerne Søren Berg og Nikolai Stokholm i sommer. Begge er hentet fra Odense. Berg skal ha kostet Viking rundt 2 millioner, mens Stokholm kom som bosman-spiller. Begge har allerede tatt plass i Prahl sin dansk-dominerte midtbane. Fra før finnes nemlig Allan Gaarde i midtbanefireren.

Og mens Viking altså ser ut til å være sommerens overgangsvinner, må vi dessverre kåre vårt kjære FFK som den bitre taper. Den eneste som har kommet inn er Tamas Szekeres som er hentet rett fra benken til tabelljumbo Tromsø. Han skal erstatte Bora Zivkovic i midtforsvaret, men er dette en forsterkning av laget? Neppe. Foruten Zivkovic, så har også Steinar Sørlie, Lars Blixt og Christian Petersen forlatt klubben i løpet av sommeren. På ingen måte nøkkelspillere for klubben, men det savnes likevel litt tilvekst.

Knut Torbjørn Eggen ser for øvrig ut til å ha full tiltro til sin 4-3-3-formasjon og fortsetter i samme spor mot Viking. Lagoppstillingen blir identisk med Bryne-kampen. Det betyr at Tarik Elyounoussi igjen plasseres på benken, til fordel for Brian West. På motsatt side får Raymond Kvisvik spilletid fra start, selv om Greåker-gutten tydelig ikke trives i den rollen. På topp vurderes Mihaly Tóth fremfor Øyvind Hoås.

Selv om Tom Prahl og hans Viking overhodet ikke har levd opp til forventningene denne sesongen (i likhet med FFK), så ventes ikke de store endringene i Viking-laget. I mål har Iven Austbø imponert etter at Basso forlot Viking-skuta, mens Ragnvald Soma er den nye forsvarssjefen. Viking sitt svake punkt er backene. Her bør det være muligheter for både Kvisvik og ikke minst Brian West. Midtbanen til Viking er også et lite spørsmålstegn. Det er lov å håpe at lagdelen ikke har blitt tilstrekkelig samspilt ennå etter at det har kommet inn to helt nye. Mot Brann for en uke siden virket det langt fra bra, men kanskje spilte laget på seg en god dose selvtillit i midtuka da Bodø/Glimt ble knust i cupen. Det er likevel spissene til Viking undertegnede frykter mest. Målmaskinen Peter Ijeh og uromomentet Nhleko som har langt høyere tempo i kroppen enn våre midtstoppere. Prahl har dessuten gode alternativer sittende på benken, ikke minst kan Alexander Ødegaard være en joker.

Trøsten får være at Viking jevnt over har spilt sørgelig fotball denne sesongen. Undertegnede har sett laget i flere kamper og skriver gladelig under på at Prahl sitt mannskap har fremstått som det mest trauste og uinteressante laget i årets Tippeliga. Men kampen mot Bodø/Glimt, som utvilsomt var en positiv opplevelse for hele klubben, kan ha vært et vendepunkt. Og om nykommerne slår ut i full blomst, så er det faktisk fare for at Viking kan bli et av høstens store lag.

Uansett er det ingen tvil om at kampen mellom FFK og Viking både er åpen og ikke minst ekstremt viktig.

Knut Torbjørn Eggen sa i en kommentar etter cupkampen mot Bryne at de akkurat hadde spilt sesongens viktigste kamp til da. Det får være hans mening. Noen vil si at den neste kampen alltid er den viktigste, men jeg understreker mer enn gjerne at denne kampen mot Viking nok er viktigere enn normalt.

Med poengtap i denne kampen vil tabellsituasjonen se særdeles mørk ut for FFK. Resultatene fra lørdagens kamper, hvor Lyn og ikke minst Molde tok full pott, var heller ikke til mye hjelp. Snarere tvert i mot.

Nå krysser vi fingrene for en ny seiersfest på Fredrikstad Stadion. Vi trenger det nå.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340