Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Rosenborg - FFK

Øyvind Hoås på topp mot RBK

Øyvind Hoås har overbevist på trening og får sjansen til å vise seg frem som midtspiss borte mot Rosenborg i dag. På hver sin kant skal Tarik Elyounoussi og Raymond Kvisvik fôre den storvokste spissen med baller. Midtbanen er den samme som sist, mens i forsvaret går Tamas Szekeres inn og erstatter Bora Zivkovic.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 16. July 2006 - 12:30
Tippeligaen, søndag 16. juli 2006 kl. 1800:

Rosenborg - FFK, Lerkendal Stadion

Værmelding: Overskyet. Ca. 20 grader.
Dommer: Brage Sandmoen
Siste oppgjør: 0-1 (2005)
Odds hos playit.com: H 1.42 - U 4.25 - B 7.00

Man trenger knapt å være fra Fredrikstad eller Trondheim for å huske fjorårets kamp mellom lagene på Lerkendal. Lars Blixt scoret sikkert på straffespark etter at Markus Ringberg ble dyttet i ryggen, og med en ledelse på 1-0 kontrollerte FFK i land seieren... Vel, sannheten er snarere at Steinar Sørlie hadde en "once in a lifetime"-dag på jobben. Utespillerne fungerte som kjegler på en avslutningstrening for Rosenborg, men det ble ikke mål og FFK tok en mirakuløs seier.

Kan vi håpe på det samme i år?

Det vil være ekstremt skuffende dersom FFK ikke spiller bedre fotball i dagens kamp kontra fjorårets. Ikke minst defensivt. Det er likevel ikke sikkert det holder til poeng. Høgmo er fremdeles i besittelse av landets beste spillerstall og spesielt fremover på banen er RBK fryktinngytende - i hvert fall på papiret.

Frode Johnsen gjør som tabloidene har gjort oss oppmerksomme på; drar til Japan for å erstatte Gary Lineker i Grampus Eight etter denne kampen. Kanskje kommer han på banen, men neppe fra start. Pålitelige rbkweb.no melder nemlig at Høgmo denne gang gir tillit til Yssouf Kone fra Burkina Faso som midtspiss. På hver sin kant spiller hurtige og dribleglade Daniel Braaten og Øyvind Storflor. Det betyr at en fortsatt smårusten Steffen Iversen blir henvist til benken.

På midten stiller RBK opp med en salig blanding av rutine og ungt pågangsmot. Evighetsmaskinene Roar Strand og Ørjan Berg har vært ute en vinternatt før og er sikkert sugne på å revansjere tapet fra i fjor. Med seg får de U21-landslagsspiller Alexander Tettey. I forsvaret er det Basma, Riseth, Kvarme og Dorsin som skal tette igjen hullene. Helt bakerst står Lars Hirschfeld.

Mot RBKs tradisjonelle 4-3-3 velger Eggen å svare med samme formasjon. Med offensive kanter i Elyounoussi og Kvisvik er det også lov å håpe at formasjonen så straks kampen starter ikke umiddelbart endrer karakter til 4-5-1. Med temposvake Øyvind Hoås som midtspiss og oppspillspunkt, er man også helt avhengig av bevegelse rundt og i bakrommet. Rosenborg kommer antagelig til å ville spille med høyt press på hjemmebane, men ved ballvinning er Hoås likevel ikke i stand til å løpe fra verken Riseth eller Kvarme. Elyounoussi, Kvisvik og Brenne må være hissig på gjennombrudd hele veien hvis FFK skal skape noe på Lerkendal i dag.

Det store spørsmålet er imidlertid forsvaret som har gitt Eggen mye hodebry denne sesongen. Enkle mål slippes inn kamp etter kamp. Og nå er til og med kaptein og den som presumptivt var den taktisk klokeste i forsvarsrekka, Bora Zivkovic, borte vekk. Inn kommer ungarske Tamas Szekeres som slet med å spille seg til fast plass hos tabelljumbo Tromsø og var nær med å pådra seg to-tre straffer i sin FFK-debut, borte mot Kongsvinger i cupen. RBKs angrepsrekke er individuelt av det beste man møter i Tippeligaen, ergo må FFK opptre på en vesentlig bedre måte defensivt enn i de foregående kampene. Heldigvis er det på backene FFK har de raskeste spillerne. Czwartek og Bertelsen får sitt å stri med mot Storflor og Braaten. Spesielt dersom sistnevnte har på den berømte på-knappen. I fjor brukte Bertelsen 45 minutter på å finne av-knappen.

Med seier i denne kampen kan FFK klatre til en akseptabel plassering rundt midten av tabellen, mens med tap kan laget søndag kveld bli å finne på sisteplass. Så hvis du skulle være i tvil: DETTE ER EN VIKTIG KAMP!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340