Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Tromsø

Tre på rad mot Tromsø?

Tabelljumbo Tromsø kommer på besøk til Fredrikstad Stadion mandag. Med seier vil gjestene gå forbi FFK på tabellen, men på eget gress er FFK normalt sterke. Rødbuksene vil helt sikkert også revansjere det sure tapet i Sandefjord for en uke siden. FFK har for øvrig god statistikk hjemme mot Tromsø. Det ble seiere både i 2004 og 2005. Kan det være duket for tre på rad?
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 28. May 2006 - 13:58
Tippeligaen, mandag 92. mai kl. 1900:

FFK - Tromsø, Fredrikstad Stadion


Værmelding: Overskyet med muligheter for regn. Ca. 11 grader.
Dommer: Per Ivar Staberg
Siste oppgjør: 4-2 (2005)
Odds hos playit.com: H 2.30 - U 3.30 - B 2.90

FFK har gode resultater å vise til mot Tromsø på hjemmebane. I fjor endte det til slutt 4-2 i en veldig underholdende kamp. I 2004 hadde FFK kniven på strupen i møtet med Tromsø i nest siste serierunde. FFK vant 1-0 og berget plassen i Tippeligaen.

Siden sist har TIL gjort endringer på trenersiden og hentet inn den joviale Ivar Morten Normark fra Aalesund - uten at man har fått umiddelbar uttelling for det i form av poenger. I skrivende stund står TIL bokført med fattige 5 poeng og har tatt plass i bunn av tabellen. Med seier mot FFK vil imidlertid laget klatre forbi oss (på bedre målforskjell) slik at det burde ikke være noe i veien med motivasjonen til Normarks gutter mandag kveld.

Tromsø kommer fra en målløs kamp mot Viking på Alfheim forrige serierunde; en kamp hjemmelaget muligens burde vunnet. Men Ole Martin Årst fant aldri veien til nettmaskene og står fremdeles bokført med bare tre fulltreffere. Ved siden av Årst, er det få andre på TIL som ofte markerer seg på scoringslisten. Til sommeren vender imidlertid Sigurd Rushfeldt hjem...

Men Rushfeldt er heldigvis ikke på plass ennå, og Normark må klare seg med den samme gjengen som har samlet sammen fem poeng til nå i årets Tippeliga. Vi konstaterer også at sisteskanse Knut Borch har skadet seg på nytt, slik at Kenny Stamatopoulos har overtatt keeperhandskene og står mot FFK.

I TILs midtforsvar har Benjamin Kibebe den siste tiden dannet stopperpar med supertalentet Tore Reginiussen som ble hentet fra Alta før seriestart. Reginiussen har storspilt for Tromsø, flere ganger blitt kåret til lagets bestemann og nylig belønnet med en plass i Hallvar Thoresens U21-landslagstropp. En sterk midtstopper som er god både langs bakken og ikke minst ruver i luftrommet med sine 185 centimeter.

Det er likevel fremover på banen Tromsø har sine fremste profiler. På midtbanen kjenner vi i Fredrikstad ekstra godt til Patrice Bernier som også har herjet med FFK da han spilte for Moss. Den ettertraktede canadieren har ikke vært like strålende den siste tiden, men er en spiller som kan dominere enhver kamp i Tippeligaen om han er i det rette slaget. Lars Iver Strand, kometen fra 2004 som sluknet i 2005, er også en spiller som plutselig kan eksplodere og levere forrykende angrepsfotball. Men til syvende og sist er det selvsagt Ole Martin Årst som er TILs store - og til tider eneste - angrepsvåpen.

Det er Raio Piiroja og Bora Zivkovic som får jobben med å temme Årst. Her er det med andre ord duket for mange tøffe dueller. Når det gjelder Lars Iver Strand vil han antagelig få Trond Erik Bertelsen som motspiller. Det er to spillere som kjenner hverandre fra U21-landslaget og burde bli en interessant kamp i kampen.

En joker for Normark kan være uforutsigbare Stephen Ademolu som med sin enorme hurtighet kan utgjøre en trussel i et Tromsø-lag som muligens kommer til å ligge lavt og kjøre kontringer. Borte mot Tromsø i fjor høst kjørte canadieren nærmest karusell med en svimmel Lars Blixt som måtte byttes ut med Czwartek ved pause. Nå spiller Czwartek fra start og vil ha bedre forutsetninger til å følge Ademolus hurtige steg - forutsatt at Normark gir hurtigtoget tillit fra start.

På motsatt side har FFK også et hurtigtog i Tarik Elyounoussi. Den tidligere Trosvik-spilleren leverte riktignok ingen stor kamp i Sandefjord, men på hjemmebane har unggutten gang på gang vist spill av høy klasse. Det er bare scoringen som mangler, og den kan meget vel komme mot Tromsø. Ellers kommer Raymond Kvisvik inn for Brian West som fikk seg en smell mot Sandefjord og ikke har trent for fullt de siste dagene. Amerikaneren kommer imidlertid til å sitte på benken mot Tromsø.

For øvrig er det lite spennende å si om Eggens laguttak. Midtbanen gir seg selv med Ramberg, Bjørkøy og Brenne som sammen har fungert meget godt. Som sentral spiss er Mihaly Tóth fremdeles førstevalget, spesielt nå som Øyvind Hoås igjen er ute med skade. Ingenting tyder på at Martin Wiig kan snike seg inn i startoppstillingen.

Alt ligger til rette for en fartsfylt og underholdende fotballkamp mellom to lag som går ut i 4-3-3 og begge er avhengig av tre poeng.

Kampen spilles på Stadion mandag kveld med avspark klokken 19. Møt opp!

Sannsynlig FFK-lag:
Steinar Sørlie – Pål André Czwartek, Bora Zivkovic, Raio Piiroja, Trond Erik Bertelsen – John Anders Bjørkøy, Simen Brenne, Hans Erik Ramberg – Raymond Kvisvik, Mihaly Toth, Tarik Elyounoussi

Sannsynlig Tromsø-lag:
Kenny Stamatopoulos - Thomas Hafstad, Benjamin Kibebe, Tore Reginiussen, Tamas Szekeres - Lars Iver Strand, Roar Christensen, Patrice Bernier - Arash Talebinejad, Ole Martin Årst, Stephen Ademolu.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340