FFK2 - Trøgstad/Båstad 1-0 (0-0)

Tredje strake hjemmetriumf for reservene

FFK2 tok i kveld imot Trøgstad/Båstad på Torp Idrettsplass' nye kunstgress, som alternativ hjemmebane da gressmatta på Stadion har måttet tåle mye regn de siste dagene. Tre poeng ble det også, til tross for flere store sjanser til bortelaget.

Tekst av Jan-Helge Hansen
Lagt ut: 22. May 2006 - 21:42
3. divisjon avd. 1, 5. serierunde:

Torp Idrettsplass, ca. 30 tilskuere

Mål: 1-0 Shakoor Egeh 59'
Laget (4-3-3): Staw (Beck 46') - Blixt, Tronseth, Petersen, Jørgensen - Magnussen (Elvestad 70'), Garro, Røn - Egeh, Wiig, Trulsen
Ingen gule kort.

Høyt tempo, lite sjanser

Hjemmelaget prøvde å sette et høyt tempo fra første spark på ballen, og lyktes med det. Men det første kvarteret spiller de seg ikke til noe som helst, og når det først kommer noe er det et middelmådig skudd fra distanse fra Michael Trulsen. Først når det nærmer seg halvtimen kommer den første store sjansen for FFK, når Michael Røn blir spilt gjennom midten og kommer helt alene med keeper. Avslutningen går rett på bortelagets målvakt fra 8 meters hold.

I denne perioden av kampen er Røn innblandet i det meste som skjer, og blir spilt gjennom av Michael Trulsen på venstresiden. Keeper kommer ut og forstyrrer nok til at lobbforsøket fra 20 meter ender bak mål.

Etter 35 minutters spill kan de få tilskuerne glede seg over fint ett-touchspill av hjemmelaget. Røn, Wiig og Garro spiller en elegant trekant før sistnevnte løsner et skudd som er på vei mellom stengene. Dessverre blokkerer en forsvarer til hjørnespark, som ender med at Are Tronseth header over mål.

Siste store mulighet før pause skulle gå til Michael Røn, som denne gangen får ballen fra Garro før han lobber en utrusende keeper. Dessverre for Røn blir avslutningen reddet på målstreken av en forsvarsspiller som akkurat rekker tilbake og får klarert.

Kortvarig bedring

FFK kommer ut fra garderoben og setter igang et stormløp mot Trøgstads mål i åpningen av andre omgang. José Garro fyrer av et godt skudd som keeper må slå over tverrliggeren til hjørnespark. Dette slår Garro rett på lissa til Røn, som venter på 20 meter. Han kliner til med venstrebenet på volley, dessverre står det en forsvarsspiller i veien og ballen ender på utsiden av mål. På det påfølgende hjørnesparket får Christian Petersen stå helt alene på bakerste stolpe og heade, men avslutningen ender over mål.

Ikke før timen passeres skjer det noe nevneverdig igjen. Men da setter Michael Trulsen fart nedover venstresiden med ballen i bena. På samme måte som hvert angrep tidligere i kampen, til far Lasse Trulsens tydelige frustrasjon, går ikke Michael til linja og slår inn, men vender inn i banen. Forskjellen var at denne gangen var innlegget presist, og traff panna til Shakoor Egeh som henger i lufta foran mål. Stussen ender nede ved stolperota, keeper er sjanseløs. 1-0.

Ikke lenge etter målet er Michael Trulsen gjennom, han holder unna forsvarsspilleren og får avsluttet, men keeper dekker målet bra og holder skuddet i fast grep.

Det gjenstår kun fire minutter av ordinær tid når bortelaget får sin største sjanse i kampen, på en overgang. Overgangene var også det eneste de skapte noe på, heldigvis lagde de ikke mye trøbbel for hjemmelagets målvakter. Men denne gangen måtte Jonas Beck, som har stått andre omgang for Staw, klarere helt ute på 20 meter. Ballen ender hos en Trøgstad-spiller som fyrer av mot åpent mål, men ballen fyker heldigvis utenfor stolpen. Her er hjemmelaget heldige.

Kampens siste muligheter går til FFK, som avslutter omgangen som de åpnet den. Garro skyter, keeper slår til hjørnespark. På dette header Tronseth mot hjørnet, men keeper gir ny corner. Denne ender med et skudd fra Christian Petersen, men dette går til side for mål.

Alt i alt en middelmådig kamp av FFK, men bortelaget kriget hele kampen gjennom og var farlige på raske overganger. Heldigvis endte det med nye tre poeng til hjemmelaget, som nå står med 12 poeng på fem kamper og jager tabelltopp og opprykksmuligheter.