Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Sandefjord - FFK

Bora inn mot Sandefjord

Tidligere kaptein Bora Zivkovic er skadefri og kommer etter alt å dømme til å erstatte Are Tronseth i midtforsvaret til Sandefjord-kampen. Ellers blir det neppe noen forandringer på laget som beseiret Stabæk sist, forutsatt at ikke Hans Erik Rambergs bedre halvdel må trilles inn på fødestua i timene før avspark.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 20. May 2006 - 14:13

Tippeligaen, søndag 21. mai 2006 kl. 1800:

Sandefjord - FFK, Storstadion


Værmelding: Regnbyger. Ca. 11 grader.
Dommer: Øyvind Alapnes (Barcelona-fan Ole Hermann Borgan som assistentdommer)
Siste oppgjør: 3-1 (2003)
Odds hos playit.com: H 2.35 - U 3.30 - B 2.85

Bora Zivkovic har den siste tiden vært plaget av skader, men det var skuffende prestasjoner på banen som gjorde at Eggen valgte å plassere ham på benken tidligere i sesongen. Inn kom Are Tronseth. Sistnevnte har imidlertid også levert ustabile prestasjoner, og når får Zivkovic en ny sjanse til å vise seg frem. Forhåpentligvis får vi se en tent og revansjesugen danske i midtforsvaret mot Sandefjord!

Knut Torbjørn Eggen gjør for øvrig ingen endringer på laget. Det betyr blant annet at Raymond Kvisvik forblir på benken. Både Brian West og Tarik Elyounoussi, som er spillerne han fortrinnsvis konkurrer med, spilte meget godt mot Stabæk og får naturligvis fornyet tillit. Det er uansett en styrke for laget at Eggen kan sette inn spillere av kaliberet til Kvisvik og Hoås underveis.

Hans Erik Ramberg måtte stå over forrige bortekamp (Molde) i påvente av at samboeren kunne føde når som helst. Situasjonen er uforandret, og det betyr at Ramberg potensielt kan måtte komme til å stå over mot Sandefjord også. En tidligere Stjernen-helt, Henrik Buskoven, stiller imidlertid opp med helikopter slik at midtbanestrategen skal komme seg ekstra hurtig fra Fredrikstad til Sandefjord – eller omvendt – dersom det skulle skje noe tett på kampen. Sjansene er dermed store for at Ramberg stiller mot Sandefjord. Og i lys av Molde-kampen er det vanskelig å anse det for noe annet enn en stor fordel.

Sandefjord ble av så å si alle eksperter før seriestart sett på som en klar dumpekandidat. Tor Thodesens disipler har imidlertid svart på tiltalte og spilt god fotball i innledningen av sesongen. En del poenger har det også blitt, spesielt i de første kampene. De siste serierundene har det gått mer trått, og laget ligger nå på kvalik-plass med 8 poeng på 8 kamper. På hjemmebane har det blitt seire over Ham-Kam og Tromsø, uavgjort mot Lyn og tap for Brann. Laget kommer fra et ufortjent 0-1-nederlag på Viking Stadion i forrige serierunde.

Ellers må Thodesen klare seg uten tre sentrale spillere søndag. Kari Arkivou og Gustaf Andersson er begge ute med skader, mens viktige Mikael Andersson må sone karantene.

På hjemmebane vil helt sikkert Sandefjord forsøke med høyt press, men samtidig vil de helt sikkert være oppmerksomme på FFKs styrke i kontringsfasen med hurtige kanter og derfor ikke skape for mye bakrom.

Sandefjord stiller for øvrig med målfarlige Andreas Tegström på topp – i tospann med enten småtekniske, men lite målfarlige Fredrik Thorsen eller hurtige og uforutsigbare Olav Tuelo Johannessen (som fremdeles venter på sitt gjennombrudd etter at Drillo for noen år siden utropte ham som kanskje landets mest spennende talent).

Ellers må FFK se opp for tidligere Brann- og Leeds-spiller Tommy Knarvik som har blomstret på SFs midtbane denne sesongen. Mens Mihaly Tóth må forvente mange tøffe dueller med store og sterke Fredrik Kjølner. Den rutinerte stopperen har hittil i sesongen dannet et godt par med talentfulle Arnar Førsund.

Avspark er søndag kl 18 på Storstadion i Sandefjord.

Sannsynlig Sandefjord-lag:
Espen Bugge Pettersen – Ole Tobiasen, Arnar Førsund, Fredrik Kjølner, Tom Kristoffersen – Samuel Isaksen, Tommy Knarvik, Hans Erik Ødegaard, Eirik Mjelde – Andreas Tegström, Olav Tuelo Johansen

Sannsynlig FFK-lag:
Steinar Sørlie – Pål André Czwartek, Bora Zivkovic, Raio Piiroja, Trond Erik Bertelsen – John Anders Bjørkøy, Simen Brenne, Hans Erik Ramberg – Brian West, Mihaly Toth, Tarik Elyounoussi

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340