Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Molde - FFK

Michael Røn får sjansen mot Molde

Kampen mellom tabellnaboene Molde og FFK spilles lørdag kveld, og i Hans Erik Rambergs fravær får Michael Røn trolig tillit av Knut Torbjørn Eggen. Ellers stiller FFK med samme mannskap som mot Vålerenga, og det store spørsmålet er om laget klarer å følge opp den gode trenden?
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 12. May 2006 - 13:36
Tippeligaen, lørdag 13. mai 2006 kl. 1800:

Molde - FFK, Aker Stadion

Værmelding: Regnbyger. Ca. 6 grader.
Dommer: Brage Sandmoen
Siste oppgjør: 2-1 (2005)
Odds hos playit.com: H 2.00 - U 3.35 - B 3.50

Michael Røn tegnet seg på scoringslisten hele tre ganger og spilte en meget god kamp mot Kvik Halden i cupen på onsdag. Belønningen er antagelig en plass i Knut Torbjørn Eggens startoppstilling mot Molde lørdag. En annen årsak til dette skiftet på midtbanen: Hans Erik Rambergs bedre halvdel har termin om kort tid. Ergo blir Ramberg trolig igjen i Fredrikstad.

Utover denne endringen, så velger Eggen ikke overraskende å holde fast på laget som slo Vålerenga forrige serierunde. Det betyr blant annet at Raymond Kvisvik, som viste oppløftende saker mot Kvik Halden, fremdeles blir sittende på benken. For øvrig blir både Bora Zivkovic og Christian Berg værende hjemme i Fredrikstad grunnet skader. Fra før er Yherland McDonald langtidsskadet. Dermed blir reservebenken lørdag fylt opp av Steinar Sørlie, Christian Petersen, Martin Wiig, Raymond Kvisvik og Øyvind Hoås.

Når det gjelder Molde, så ligger laget i skrivende stund ett poeng og én plassering foran FFK på tabellen. MFK står bokført med to seire; hjemme mot Tromsø og borte mot Rosenborg. I forrige serierunde tapte de fortjent 3-1 på Viking Stadion.

I samme kamp måtte den svenske midtstopperen Marcus Andreasson hinke av banen med skade. Etter hva vi har fått med oss av nyheter, så er han uaktuell til denne kampen. Den rutinerte høyrebacken Trond Strande er også ute med skade. Petter Christian Singsaas er på den andre siden "fit for fight" etter å ha vært tvilsom en periode, og Stavrum har ellers habile forsvarsspillere som Gjerde, Mavric, Kallio og Rindarøy å velge blant.

På sentral midtbane finnes det de som hevder at Molde er av landets beste med Petter Rudi og Daniel Berg Hestad. På kantene velger nok Stravrum hurtighet i Stian Ohr og Thomas Mork. I bakhånd har den frittalende treneren også en spennende 21-åring i Øyvind Gram som gjorde det skarpt i cupen på onsdag og scoret to mål.

På topp er én ting helt sikkert; det skal slås langt og høyt mot Rob Friend (som fortsatt ikke har scoret i år), mens fotrappe og tekniske Konate skal plukke nedfallsfrukten og være den kreative kraften. Eventuelt kan Stavrum kjøre inn alt-mulig-mannen Kallio ved Friend sin side og kun slå langt, slik han gjorde mot Viking. Det følgende er egentlig mest en fotnote, men allikevel er det litt ironisk at Stavrum for et par år siden kanskje var den største kritikeren av Semb sin ekstreme bruk av langpasninger på landslaget. Stavrum var da fotballsynser i Aftenposten. Nå er rollene byttet om. Semb sitter som fotballekspert i TV2 og hevder at Molde - med Arild Stavrum som hovedtrener - er det laget som hittil i sesongen slår desidert mest langt...

Kampen i fjor endte med ettmålstap, men det burde blitt mer. FFK ble til tider rundspilt. I 2004 endte det imidlertid med FFK-seier etter at Roger Helland headet et frispark i mål. En heldig seier og den første siden FFKs comeback på øverste nivå. Hva venter oss nå i 2006?

På hjemmebane vil trolig Molde ikke være fornøyde med annet enn seier mot FFK. Men vil og bør FFK være fornøyde med ett poeng?

I utgangspunktet ikke - og heldigvis har to av tre bortekamper hittil vist et FFK-lag som har vært solide defensivt, men samtidig også vist lovende takter fremover på banen. Og med hurtigheten til Tarik Elyounoussi og Brian West, vil det alltid skapes muligheter i kontringsfasen. Når Mihaly Tóth i tillegg endelig har fått hull på den berømte byllen, så regner vi med at han ikke trenger mange sjansene før det blir mål. Det bør med andre ord absolutt være gode muligheter for nettkjenning på Aker Stadion, og hvis forsvaret og midtbanen sammen klarer å opptre like samlet og fokusert defensivt som mot Viking og Start, så kan det fort bli en ny trepoenger i Molde.

Men et lite varsko er på sin plass. Kampen mot Vålerenga var forløsende med flott spill og en seier som burde vært mye større. Laget og supporterne tar med seg godfølelsen videre og optimismen rår. Men alle husker ett år tilbake i tid, da Rosenborg ble rundspilt på Stadion, men hvor FFK fulgte opp med å tape kamp etter kamp og levere svake prestasjoner. Vi håper og tror det samme ikke skjer igjen. Men det er viktig å være oppmerksom på faren.

Men med seier og resultatene med seg i et par av de andre kampene, så kan FFK allerede lørdag kveld ta plass på øvre halvdel av tabellen...


Sannsynlig Molde-lag:
Jan-Kjell Larsen - Matej Mavric, Øyvind Gjerde, Petter Christian Singsaas, Toni Kallio - Stian Ohr, Petter Rudi, Daniel Berg Hestad, Thomas Mork - Rob Friend og Madiou Konate.

Sannsynlig FFK-lag:
Rami Shaaban - Pål Andre Czwartek, Are Tronseth, Raio Piiroja, Trond Erik Bertelsen - John Anders Bjørkøy, Simen Brenne, Michael Røn - Tarik Elyounoussi, Mihaly Toth og Brian West.










Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340