Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Vålerenga

Det løsner mot Vålerenga...

Trond Erik Bertelsen (bilde) er tilbake i startoppstillingen mot Vålerenga og skyver Christian Berg ut av laget. Dermed får John Anders Bjørkøy tilbake plassen på midtbanen. Ellers plukker Eggen trolig ut de samme spillerne som sørget for ett poeng i Kristiansand på onsdag.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 06. May 2006 - 23:37
Tippeligaen, søndag 7. mai 2006 kl. 1800:

FFK - Vålerenga, Fredrikstad Stadion

Værmelding: Sol/overskyet. Vindstille. Ca. 19 grader.
Dommer: Tommy Skjerven
Siste oppgjør: 0-4 (2005)
Odds hos playit.com: H 2.75 - U 3.30 - B 2.40

Knut Torbjørn Eggen gir etter alt å dømme fornyet tillit til alle i angrepsrekka mot Vålerenga, selv om det utad har vært misnøye med både antall skapte målsjanser og effektivitet. Vålerenga er tradisjonelt godt defensivt organisert og gjerrige på bortebane, selv når de har et favorittstempel, slik at det på ingen måte er gitt at det løsner for FFKs del mot Rekdals gutter. På en annen side har ikke Vålerenga vært all verden den siste tiden, og det er bare en uke siden forsvaret delte ut gavepakker til Brann i Bergen.

Vålerenga fikk imidlertid en etterlengtet seier forrige runde hjemme mot Viking. Laget vant 1-0 etter en tidlig scoring av Morten Berre. De fleste regner derfor med at de kommer til Fredrikstad med lave skuldre. Uten press. Men gjør de det? Vi snakker om fjorårets seriemestere som har plukket fattige fem poeng på like mange spilte kamper. Selv om Rekdal har vært ute i media med en metafor om høydehopp og senking av lista, så tviler vi på at "stjernespillere" som Hoseth &. co. vil si seg fornøyde med ett poeng mot Fredrikstad. De vant jo tross alt 4-0 her i fjor, etter å ha spilt bedre enn oss i 20 minutter. Det var for øvrig Vålerengas siste seier på bortebane, ja, faktisk deres siste seier i Tippeligaen overhodet før de slo Viking forrige serierunde.

Kjetil Rekdal kan etter hva vi kan se velge blant alle sine antatt beste spillere til denne kampen. Antagelig sender han ut en gjeng i en slags 4-4-1-1-formasjon med offensive kanter, et defensivt anker på midten i Thomas Holm, en løpsmaskin i Ardian Gashi, en løpsmaskin OG tekniker i Christian Grindheim, en alt-mulig-mann i Freddy Dos Santos og en spiss om ikke vet hvor målet står i Tore Andre Flo eller Daniel Fredheim Holm.

Ekspertene vil sikkert hevde dette blir en målfattig affære, og det er strengt tatt vanskelig å finne gode argumenter mot det. Det måtte i så fall være at begge lag faktisk er så ivrige på å vinne at de risikerer langt mer enn hittil i sesongen. Det er lov å håpe.

FFK har foruten kampen på Hamar prestert solid defensivt denne sesongen. Zivkovic er etter hvert byttet ut med Are Tronseth i midtforsvaret, mens stopperkollega og tidligere Vålerenga-spiller Raio Piiroja har innledet sesongen med spill av høyt europeisk nivå. Czwartek er solid på høyre, og Bertelsen er forhåpentligvis på vei tilbake til 2005-formen på venstresiden. Midtbanen med Ramberg, Brenne og Bjørkøy har stort sett også fungert bra. Innsatsen og løpskapasiteten er upåklagelig, så får vi håpe pasningsspillet bedrer seg i takt med at gresset blir grønnere. Da kan det bli riktig så bra.

Spørsmålstegnet er som antydet angrepet. Mihaly Tóth har fremdeles ikke funnet veien til nettmaskene, og man kan uten altfor store anstrengelser merke at misnøyen og utålmodgheten sprer seg som ild i tørt gress langs tribuneradene. Folk har faktisk begynt å rope på Øyvind Hoås, de samme folkene som også ropte på ham i fjor...

På høyrekant er det gledelig å konstatere at Eggen lar Tarik Elyounoussi få spille seg varm. Han var lagets beste offensive spiller i Kristiansand og har noe virkelig stort på gang. Hva kan han finne på mot Engas danske nyervervelse Allan Jepsen? Forhåpentligvis ganske mye. På motsatt side skal Brian West løpe fra en Jarl André Storbæk med landslagsambisjoner. Det hadde vært morsomt om West også kunne rettet nesa mot mål.

Konklusjon:

Møt opp på Stadion klokka seks i finværet og se FFK innkassere årets første seier!


Sannsynlige FFK-lag:

Rami Shabaan - Pål A. Czwartek, Raio Piiroja, Are Tronseth, Trond Erik Bertelsen - John Anders Bjørkøy, Hans Erik Ramberg, Simen Brenne - Brian West, Mihaly Tóth, Tarik Elyounoussi

Sannsynlig Vålerenga-lag:

Arni Gautur Arason - Jarle Andrè Storbæk, Andrè Muri, Kjetil Wæhler, Allan Jepsen - Morten Berre, Ardian Gashi, Thomas Holm, Daniel Fredheim Holm - Christian Grindheim - Freddy Dos Santos.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340