Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Start - FFK

Mer å juble for i Kristiansand?

Kampene kommer tett nå. Onsdag er det duket for bortekamp mot fjorårets kometlag Start. Fjorårets oppgjør mellom lagene på Kristiansand Stadion endte som kjent med at FFK berget plassen og Start tapte gullet. Det var også FFKs foreløpig siste seier i Tippeligaen. Kommer den neste mot nettopp Start?
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 02. May 2006 - 19:35
Tippeligaen, onsdag 3. mai 2006 kl. 1900:

Start - FFK, Kristiansand Stadion

Værmelding: Oppholdsvær med muligheter for sol. Ca. 12 grader.
Dommer: Tom Henning Øvrebø
Siste oppgjør: 1-3 (2005)
Odds hos playit.com: H 1.85 - U 3.40 - B 4.00


Tarik inn på laget


Knut Torbjørn Eggen holder fast på 4-3-3-formasjonen, men tar ut Michael Røn fra sist kamp og flytter John Anders Bjørkøy tilbake på midtbanen. Den ledige plassen i angrepsrekka går til Tarik Elyounoussi (bilde). Det betyr at både Mihaly Toth og Brian West får fornyet tillit, mens Øyvind Hoås som hadde et positivt innhopp mot LSK blir sittende på benken. Eggen lar også Are Tronseth fortsette i midtforsvaret på bekostning av Bora Zivkovic.

Når det gjelder Start fikk de en heldig og etterlengtet seier i Stavanger sist lørdag. Laget sikret seieren i det 90. minutt gjennom et særdeles tvilsomt idømt straffespark. Når man dagen etter er vitne til at en dommer-kollega ikke blåser straffespark når Rambekk tar kvelertak på Hoås, er det et illustrerende eksempel på hvordan tilfeldighetene i en jevn Tippeliga kan få urovekkende mye å si. Start står pr. i dag oppført med 4 poeng. FFK har 2. Hadde dommerne (og FFKs straffeskytter) gjort jobben sin, ville Start kun hatt 2 poeng og FFK 3. Det er naturligvis idiotisk å henge seg opp i slikt flere dager etter at kampene er spilt, men det viser uansett litt av spillets tilfeldigheter. Tilfeldighetene får dessuten også en psykologisk effekt i og med at seieren mot Viking utvilsomt gir Start en ekstra dose med selvtillit.

Ingen god serieåpning for Start

Innledningsvis i sesongen har Tom Nordlie slitt med mange skader på sentrale spillere, ikke minst fremover på banen. Nå ser imidlertid ting lysere ut og mot Viking var både Todi Jónsson og Alex Valencia tilbake i angrepsrekka sammen med Bala Garba. I tillegg nærmer Kristofer Hæstad seg formen fra i fjor etter å ha vært plaget med skader gjennom store deler av vinteren. Midtbaneterrieren gjorde det bra mot Viking.

På en annen side presterte ikke Start som lag bedre spillemessig i Stavanger enn hva FFK gjorde noen uker tidligere. Forskjellen var at Start hadde marginene med seg og tok tre poeng. På eget gress har imidlertid Start slitt en stund. Den dårlige trenden ble startet i fjor høst og laget har fortsatt til gode å score på hjemmebane denne sesongen. 0-0 hjemme mot Lyn og 0-1 mot Brann er fasiten etter to kamper.

Problemet er at FFK er i ferd med å sette norsk rekord i antall spilte kamper på rad i Tippeligaen med baklengsmål. Vi må faktisk helt tilbake til 16. mai i fjor for å finne sist kamp hvor FFK holdt nullen (borte mot Vålerenga). Men det er i det minste godt å ta med seg at det kun var et magisk øyeblikk av Robert Koren som sørget for baklengsmål søndag. FFK hadde tilnærmet full kontroll på LSKs gode spisser gjennom 90 minutter. Det er absolutt noe å ta med seg videre.

Nøkkelen til suksess mot Start denne gang vil foruten solid innsats og god defensiv organisering, være at kantspillerne fungerer og blir brukt korrekt. West og Elyounoussi er langt hurtigere enn Starts backer (Marius Johnsen og Steinar Pedersen), men samtidig svakere i duellspillet. Derfor er det nødvendig at man spiller på en måte som gjør at de får brukt sin spisskompetanse. Det blir også viktig å gi Tóth støtte på topp. Ungareren er en mester til å holde på ballen og finne medspillere, men da må også disse medspillerne komme seg i posisjoner rundt ham. Forhåpentligvis vil Tóth også befinne seg mer inne i motstanderens 16-meter denne kampen.

Tom Nordlie må for øvrig klare seg uten midtbanespiller Bjarte Lunde Aarsheim som allerede har rukket å samle sammen tre gule kort. Men det svekker neppe laget nevneverdig. Både Hardarsson og Fevang er gode erstattere. Ellers er Fredrik Strømstad selvskreven på midtbanen, det samme er selvsagt Kristofer Hæstad. "Doffen" måtte imidlertid stå over den siste treningen foran FFK-kampen på grunn av en hevelse under foten, men kampen skal ikke være i fare. Ellers kan lokalavisen Fædrelandsvennen fortelle at den hurtige og målfarlige spissen Stefan Bärlin kan komme til å bli Nordlies joker onsdag kveld. Bärlin har vært ute med en skulderskade de første fire serierundene, men ifølge Fædrevandsvennen kan han komme til å spille mot FFK. Todi Jónsson har også slitt med skade og stått over trening denne uka, men skal være spilleklar til onsdag. Den færøyske spissen som Start småfrekt rappet foran nesa på FFK i fjor, er derimot ikke selvskreven i startsoppstillingen.

Med to lag i 4-3-3 som begge trolig går for tre poeng, ligger ting til rette for en åpen og underholdende fotballkamp - i skarp kontrast til hva vi så på Stadion søndag kveld.

FFK har hentet med tre poeng hjem fra Kristiansand ved de to siste besøkene. La oss håpe det skjer igjen.


Sannsynlig Start-lag:
Rune Nilssen - Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Lars Martin Engedal (Bård Borgersen), Marius Johnsen - Geir Ludvig Fevang (Joey Hardarsson), Kristofer Hæstad, Fredrik Strømstad - Jon Midttun Lie, Bala Barba, Alex Valencia

Sannsynlig FFK-lag:
Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Raio Piiroja, Are Tronseth, Trond Erik Bertelsen - John Anders Bjørkøy, Simen Brenne, Hans Erik Ramberg - Tarik Elyounoussi, Mihaly Toth, Brian West

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340