Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: FFK - Lillestrøm

Seriefavorittene på besøk

Lillestrøm er av mange utropt til årets favoritt til å vinne Tippeligaen. På søndag er de gjester på Fredrikstad Stadion og vil forhåpentligvis bli møtt av et revansjesugent FFK-lag. Knut Torbjørn Eggen gjør også flere endringer på laget siden sist, men holder det til å påføre Lillestrøm deres første nederlag for sesongen?
Tekst av Trond Johansen, Foto: Glenn Slydal Johansen (fugla.com)
Lagt ut: 29. April 2006 - 13:45

Tippeligaen, søndag 30. april 2006 kl. 1800:

FFK - LILLESTRØM

Værmelding: Overskyet med muligheter for regn. Ca. 10 grader.
Dommer: Kjetil Sælen
Siste oppgjør: 1-1 (2005)
Odds hos playit.com: H 3.20 - U 3.30 - B 2.15

En farlig god motstander

LSK har i likhet med oss hatt en utfordrende sesongstart med motstandere som Rosenborg, Brann og Viking i de tre første kampene. Mot Brann gjorde LSK som oss ved å spille 1-1, mens Viking ble slått hele 3-1 på Åråsen. Åpningskampen mot RBK endte 3-3 etter en fartsfylt og underholdende fotballkamp som kunne vippet begge veier.

Når Uwe Rösler og hans menn nå vender snuta mot Fredrikstad, så er det helt sikkert med intensjoner om å ta med seg tre poeng tilbake til Romerike. Kanarifuglene har tross alt hatt et veldig godt grep på oss de siste sesongene. Selv om tilsvarende oppgjør i fjor endte med poengdeling 1-1 på Stadion.

Rösler disponerer en av landets absolutt beste spillertropper, og stiller med et veldig sterkt mannskap søndag. Man kan bli redd bare ved å lese navnene på de offensive spillerne. På topp starter to scoringsvillige herremenn i Olivier Occean og superhurtige Michael Mifsud. Dessuten ser det ut til at Rösler også kommer til å bruke scoringsmaskinen Arild Sundgot i en rolle på midtbanen, sammen med blant annet playmakeren og Tippeliganes beste midtbanespiller Robert Koren. Balansen mellom finesse og fightervilje sikrer dessuten Rösler ved å plassere evighetsmaskinen Espen Søgård ved Korens side. På høyre kant spiller Bjørn Helge Riise som nok vil komme i mange interessante dueller med sin lagkamerat fra U21-landslaget Trond Erik Bertelsen.

I forsvaret er naturligvis Frode Kippe den store bautaen der han danner stopperpar med Anders Rambekk. På høyreback spiller den svenske landslagsspilleren Christoffer Andersson, mens Shane Stefanutto spiller venstreback. Sistnevnte er kanskje LSKs svake punkt, om det er mulig å si det, men er likevel vanskelig å komme forbi på grunn av sin hurtighet.

Det henger fortsatt igjen en myte om at LSK er et utpreget duellspillende fotballag som pøser på med lange baller og luftstyrke. Faktum er at LSK under Röslers ledelse har fått flere strenger å spille på sammenlignet med hva som var tilfelle under tidligere LSK-utgaver. Ikke minst takket være Robert Korens kreative og tekniske tilnærming til fotballspillet. Han har stor innflytelse på lagets offensive spill. Samtidig er begge spissene gode med ballen i beina.

Eggen foretar endringer

Hvilke knep har Knut Torbjørn Eggen for å stoppe og helst beseire dette presumptivt veldig gode Lillestrøm-laget?

For det første er det viktig at verken Eggen eller spillerne løper ut på banen med like stor frykt for motspillerne som jeg viser her. For det andre må viljen og evnen til å vinne dueller være en helt annen enn mot Ham-Kam. Presisjonen i pasningsspillet må også forbedres - kraftig.

Rapportene fra dagens FFK-trening tyder også på at Eggen gjør flere interessante utskiftninger på laget. Mest overraskende er det kanskje at kaptein Bora Zivkovic ser ut til å bli plassert på benken til fordel for Are Tronseth. Det er likevel et viktig signal. Ingen spillere i FFK er uerstattelige, spesielt dersom de viser en sløv innsats. Zivkovic var av de svakeste på Hamar og har spilt under pari i de to første seriekampene også. En annen årsak til utskiftningen kan være frykten for Michael Mifsuds hurtighet. Det er ingen tvil om at Tronseth er kvikkere i beina enn Zivkovic. De tre andre i forsvarsrekka ser ut til å få fornyet tillit.

På midtbanen kommer Michael Røn inn og skal legge ned x antall kilometer ved siden av Hans Erik Ramberg og Simen Brenne. Eggen holder altså på sin 4-3-3-formasjon. John Anders Bjørkøy som har vært selvskreven på midten og kanskje den FFK-spilleren som har prestert jevnest på høyt nivå de tre første kampene, skyves frem som kantspiller i fremste ledd. Der får han selskap av Mihaly Tóth som blir midtspiss, og Brian West som tar plass på den andre kanten. Raymond Kvisvik står over på grunn av strekkskade.

Her er det flere ting som er spennende. Tóth startet de to første kampene og virket å ha noe på gang, før han ble skjøvet ut i kulden på Hamar. Nå er han med igjen og noterer seg forhåpentligvis for årets første scoring. Da er det viktig at han blir brukt mest mulig riktig. Det vil ikke si stikkere i bakrommet, men innlegg fra kant hvor Tóth får brukt musklene og avslutningsegenskapene rettvendt inne i 16-meteren. Det som blir ekstra spennende er å se hvordan de to ulike kantspillerne blir brukt. Brian West blir den som skal true bakrom etter pasninger fra midtbaneleddet, mens tanken er sikkert også at Tóth skal flikke en del videre til West på løp (husk at LSK har hurtige backer på begge sider). I motsetning til West, blir både Tóth og Bjørkøy de offensive spillerne man kan og bør spille opp på feilvendt. De er begge sterke i kroppen og kan holde på ballen til løpene fra midtbanen, fortrinnsvis Røn og Brenne, kommer. Det blir samtidig en nødvendighet ettersom det er naivt å tro Tóth skal kunne produsere særlig med målsjanser alene i midten mot robuste karer som Kippe og Rambekk.

Eggen skryter ellers av baneforholdende på Stadion i dagens Aftenposten. Vi håper og tror derfor på en flott fotballkamp mellom to ballsikre lag. Men viktigst av alt er selvfølgelig poengene, og nå er det faktisk på høy tid med tre!

Sannsynlig FFK-lag (4-3-3):
Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Are Tronseth, Raio Piiroja, Trond Erik Bertelsen - Michael Røn, Hans Erik Ramberg, Simen Brenne - John Anders Bjørkøy, Mihaly Tóth, Brian West.

Sannsynlig LSK-lag (4-4-2):
Heinz Müller - Christoffer Andersson, Anders Rambekk, Frode Kippe, Shane Peter Stefanutto - Bjørn Helge Riise, Espen Søgård, Robert Koren, Arild Sundgot - Michael Mifsud, Olivier Occean.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340