Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Ham-Kam - FFK

Årets første seier på Hamar?

Når man er litt småskuffet etter uavgjort mot Brann og Viking, forstår man at FFK har gjort noe riktig. Spillet i de to første kampene i årets Tippeliga har nemlig vært oppløftende, men mot Ham-Kam bør den første seieren komme. Vel vitende om at det aldri er lett å ta poeng på Briskeby...
Tekst av Trond Johansen, Foto: Raymond Bråthen
Lagt ut: 23. April 2006 - 00:39
Tippeligaen, søndag 23. april 2006 kl. 1800:

Ham-Kam - FFK, Briskeby

Værmelding: Regnbyger og 12 grader.
Dommer: Øyvind Alapnes
Siste oppgjør: 1-1 (2005)
Odds hos playit.com: H 2.25 - U 3.30 - B 3.00

Tung start for Grodås


Ham-Kam har kommet skjevt ut i årets sesong. Uavgjort i åpningskampen hjemme mot Viking var kanskje et OK resultat, men tapet borte mot Sandefjord i andre serierunde må ha svidd. Ikke minst fordi Sandefjord visstnok var flere klasser bedre enn Ham-Kam. At det allerede nå begynner å murre litt rundt om kring i miljøet på Hamar og folk yter misnøye med Grodås' lederstil, ser vi som et tegn på at det går mot en tung sesong for Kamma. Uten at det er noen stor overraskelse.

For både Ståle Solbakken og flere av hans nøkkelspillere fra de siste årene har nemlig forlatt Hamar og søkt lykken bedre steder. Grodås og Tjærnås har riktig nok spedd på med noen spennende nyervervelser, fortrinnsvis fra utlandet. Men stallen mangler kanskje litt krydder, spillere som virkelig står frem og har noe ekstra ved seg. Oluwasegun Abiodun har potensialet, men er heldigvis ute med skade. En annen spiller som må stå over kampen mot FFK er bakromsspissen Espen Olsen som pådro seg et klønete rødt kort på overtid i Sandefjord. Rutinert.

Ham-Kam kommer antagelig til å starte i en 4-4-2-formasjon med ikke ukjente Markus Ringberg på topp i tospann med Roman Kienast. Sistnevnte en østerriksk kraftspiss som ikke er veldig ulik Ringberg i spillestilen. Selv om Kienast fant en luke i FFK-forsvaret og scoret i generalprøven for noen uker siden, velger vi å tro at Zivkovic og Piiroja er bedre skjerpet denne gang. Både Ringberg og Kienast er spisstyper som våre midtstoppere bør ha all mulighet til å nøytralisere.

Kamma har for øvrig en overraskende sterk midtbane. Ikke minst er Jan Michaelsen, med fortid i Panathinaikos og det danske landslaget, en klassespiller. Vi registrerer også at tidligere FFK-spiller Rune Buer Johansen endelig har fått slippe til på Ham-Kams a-lag etter å slitt med skader og Solbakken i hele fjor. Det er ikke lenger enn to år siden Buer Johansen kanskje var Tippeligaens beste midtbanespiller og ble tatt ut på landslaget...

På kantene starter Grodås trolig med teknikeren Marius Gullerud og spisstalentet fra Sogndal som stagnerte: Tommy Øren. Forsvaret vil bestå av tre habile utlendinger og en treg, lang og hengslete nordmann i Knut Henry Haraldsen. I mål står Ivar Rønningen.

Hvem får plass på topp, Eggen?

Knut Torbjørn Eggen kommer garantert ikke til å tukle noe med keeperplassen, forsvaret eller midtbanen mot Ham-Kam. De som har spilt de to første kampene er rett og slett de beste, og alle har gjort sakene sine godt. Ting blir litt mer uklart når det kommer til de tre plassene på topp. Tóth var veldig oppløftende mot Brann, men slet litt mer mot Viking. Dessuten står han fortsatt uten mål. Martin Wiig puster ungareren stadig kraftigere i nakken, mens Øyvind Hoås snart også er i en fysisk forfatning som tilsier at han kan spille fra start. Brian West er også et alternativ. På høyre kant har Tarik Elyounoussi imponert, men det kan hende Eggen velger å bruke West. På motsatt side har Kvisvik hatt en litt skuffende start og fikk en smell mot Viking. Kanskje hviles han mot Ham-Kam, men Kvisvik ønsker nok mer enn noe annet å overliste tidligere lagkamerat fra Brann: Ivar Rønningen.

I en usedvanlig jevn Tippeliga spår vi også at denne kampen blir en jevnspilt affære, men med gode muligheter for årets første FFK-triumf!


Sannsynlig Ham-Kam-lag:

Ivar Rønningen, Ramiro Corrales, Knut Henry Haraldsen, Steve Coreman, Juha Pasoja, Tommy Øren, Rune Buer Johansen, Jan Michaelsen, Marius Gullerud, Roman Kienast og Markus Ringberg.

Sannsynlig FFK-lag:

Rami Shaaban, Pål André Czwartek, Raio Piiroja, Bora Zivkovic, Trond Erik Bertelsen, John Anders Bjørkøy, Hans Erik Ramberg, Simen Brenne, Tarik Elyounoussi (Brian West), Mihaly Toth og Raymond Kvisvik.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340