Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Forhåndsrapport: Viking - FFK

En vrien påskenøtt

I likhet med de fleste andre lag endte både Viking og FFK opp med ett poeng etter første serirunde. Når lagene løper ut på praktfulle Viking Stadion 2. påskedag er det imidlertid ingen tvil om at hjemmelaget er store favoritter. Dette blir en vrien påskenøtt å knekke for Eggen og hans utvalgte.
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 16. April 2006 - 19:59

Tippeligaen, mandag 17. april 2005:

Viking - FFK, Viking Stadion


Værmelding: Overskyet og muligheter for regn. 4 grader.
Dommer: Terje Hauge
Siste oppgjør: Viking - FFK 2-1
Odds hos playit.com: H 1.75 - U 3.75 - B 4.10


Mye har skjedd i Viking den siste tiden. På samme tid i fjor rådet optimismen og man drømmet om reprise fra 1991 da laget gikk hele veien og vant seriemesterskapet, før Rosenborg året etter startet sitt 13 årige gull-monopol. Viking-supporterne hadde kollektivt glemt at laget kjempet for å unngå nedrykk året i forveien. Nå var nemlig Roy Hodgson sjef fra første avspark, og en brite som har trent både Inter Milan og Blackburn måtte da klare å føre Viking minst til medalje? Men slik gikk det ikke. Siddisene havnet til slutt på 5. plass og slapp dermed unna Royal League.

Nå er Hodgson borte, og det samme er de fleste av spillerne. Den nye treneren er svenske Tom Prahl som også kom til Stavanger med en imponerende CV. Paradoksalt nok var det Prahl som førte Malmö FF til deres første seriemesterskap etter at Hodgson gjorde det i sin tid. Tre ganger ble det gull på Prahl og Malmö FF, siste gang var i 2004.

Viking vil åpne målkontoen

Men nå er det andre serierunde i Tippeligaen anno 2005 som gjelder. I første serierunde målte Viking krefter med Ham-Kam på Briskeby i en kjip kamp som endte uten scoringer. På hjemmebane forventer publikum helt sikkert både bedre spill og ikke minst mål. Alexander Ødegaard og Tony Nhleko lukter på papiret trøbbel for de fleste forsvar, mens en klassespiller som Peter Kovacs lurer i kulissene som en potensiell joker. Spørsmålet er hvordan Ødegaard vil takle å spille som midtspiss i klassisk 4-4-2, spesielt i møte med motstandere som spiller med lavt press. Ødegaard er rask, fintesterk og god til å true bakrommet, men er avhengig av de rette ballene. De som overvar FFK-Sogndal 16. mai 2004 husker helt sikkert hvordan Ødegaard i praktslag tidvis herjet med svette og temposvake FFK-forsvarere. Vi håper Ødegaards "comeback" ikke kommer riktig ennå...

Viking har også en sterk midtbane, ikke minst med Allan Gaarde, men se også opp for den evig undervurderte Trygve Nygaard. Robert Mambo Mumba som scoret mot oss på Stadion i fjor, ser også ut til å få tillit fra start. Han er en spennende og uforutsigbar spiller som kan bidra mye offensivt. På venstre kant finner vi en av Knut Torbjørn Eggens tidligere disipler fra perioden i Moss som faktisk ikke har endt opp i FFK: Øyvind Svenning. En spiller som skal ha vokst seg god på andre siden av svenskegrensen.

I forsvaret finner vi Lundqvist, Abelsson, Soma og Pereira. På papiret en god lagdel, men har de rukket å samspille seg? Prahl har i det hele tatt en stor utfordring over hele banen med å komponere et nærmest nytt lag. På keeperplass er det imidlertid intet nytt å melde i forhold til fjoråret: Basso er på plass.

Eggen tviholder på de samme 11


FFK kommer sannsynligvis til å starte med samme mannskap som mot Brann. Det betyr at Eggen i utgangspunktet går forfriskende offensivt ut på Viking Stadion, i en grunnformasjon som ligner 4-3-3, men som på bortebane nok fort kan bli mer klassisk 4-5-1. For å komme til målsjanser er man her helt avhengig av løp fra midtbanen, noe Simen Brenne helt sikkert vil stå for, men også at Tarik er like flink som i 1. omgang mot Brann å komme inn i motstanderens 16-meter. Tóth er sterk i kroppen, men alene mot Soma og Abelsson kan det bli vel tøft å utrette farligheter.

Prahl er etter sigende oppmerksom på FFKs styrke på kontringer og var naturligvis smått imponert over spillet mot Brann. I særdeleshet før pause. Det er likevel ingen grunn til å tro at Viking legger seg bakpå når de spiller hjemme. Det betyr at FFK vil få overgangsmuligheter, og da gjelder det å ha hurtighet og presisjon i spillet. Eggen har ofte hatt West som et ess i ermet på benken, og det spørs nok om ikke han blir enda viktigere enn normalt i denne kampen.

Prahl sin filosofi går ut på å drille spillere i faste roller og kreve hardt arbeid hele veien av samtlige spillere. For FFKs del blir det viktig å svare med stram organisasjon i bakre ledd, minst like stor innsats, bevegelighet og vilje til å komme fremover - med presisjon (!) - når anledningen er der.

FFK var stort sett en sorgens kapittel på bortebane i fjor. Nå er det på tide å sette standarden for 2006-sesongen, og da håper vi som publikum på mer sprut, fart, innsats og positiv innstilling enn det vi så på bortebane i fjor!

Sannsynlig Viking-lag:
Anthony Basso - Fredric Lundqvist, Peter Abelsson, Ragnvald Soma, Thomas Pereira - Robert Mambo Mumba, Trygve Nygaard, Allan Gaarde, Øyvind Svenning - Toni Nhleko og Alexander Ødegaard.

Sannsynlig FFK-lag:
Rami Shaaban - Pål André Czwartek, Bora Zivkovic, Raio Piiroja, Trond Erik Bertelsen - Simen Brenne, Hans Erik Ramberg, John Anders Bjørkøy - Tarik Elyounoussi, Mihaly Tóth og Raymond Kvisvik

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340