Husk meg
Brukernavn
Passord

Preview: Ham Kam - FFK

Mens de fleste fotballinteresserte i disse dager nok tenker mest på en viss landskamp som spilles lørdag, så bytter vi ut nasjonalfølelsen med lokalpatriotismen allerede mandag. Da er det toppkamp mellom Ham Kam og FFK på Briskeby!
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 06. June 2003 - 15:51
Mandag er det 2. pinsedag, fridag, og toppkamp på Hamar mellom hjemmelaget Ham Kam og FFK. Jeg regner med at du da har kommet deg etter landskampen, og klar for en ny fotballfest. Plankehaugen setter opp busser, les mer på deres hjemmesider, og veien til Hamar er ikke avskrekkende lang. Jeg begynner dermed å ønske alle en god tur!

Vi er som kjent i siget nå; fire strake seire og 14-0 i målforskjell har vel nærmest blitt gjentatt til det kjedsommelige, men forhåpentligvis vil spillerne fokusere på sine arbeidsoppgaver snarere enn dette. Likevel bør det å opprettholde 0 mål baklengs være en stor inspirasjonskilde for hele laget, ikke bare Sørlie som selvsagt er sulten på nye smulteringer. Det er to lag som er i form, og to lag som har omtrent de samme ambisjonene som møtes til dyst. Ståle Solbakkens Ham Kam har ikke noen målsetning om opprykk i år selv om det unektelig ser skummelt ut med tanke på at de skal kunne klare nettopp det, og ei heller FFK har en slik målsetning - ennå. Men noe defensive målsetninger til tross; det er to svært gode fotballag som skal måle krefter på Briskeby på mandag. Vi har allerede snakket om ekstremt vanskelige bortekamper mot Raufoss, Hødd, Start og tildels Ørn. Sannheten er at alle bortekamper må sies å være omtrent like vanskelig, og når vi møter serielederen på eget gress sier det seg selv at vanskelighetsgraden er svært høy.

Få endringer på FFK-laget?
FFK har stilt med samme mannskap de to siste kampene med stor suksess, men det ligger kanskje litt i kortene at de blir minst en endring denne gang. Roger Helland har slitt med smerter i låret, og stod over mot Start, mens han startet på benken mot MK. Da kom han som kjent inn og scoret, og sannsynligvis vil han ta tilbake plassen fra Olof til Kamma-kampen. Det til tross for at Olof Watson absolutt har vist gode takter. Bredden på midtbanen syneliggjøres også ved valget av sentral midtbane. Roger Risholt er selvskreven, men Michael Røn puster Bjørnar Johannessen i nakken som aldri før. Eller kanskje får vi se Håkan Söderstjerna sentralt og Olof Watson på venstre? Vi overlater denne kabalen til mannen som gjerne får den til å gå opp på glimrende vis hver gang: Knut Torbjørn Eggen.

Ukens positive overraskelse er utvilsomt det faktum at Tore Pedersen er på vei tilbake. Faktisk er det ingen umulighet at Tore P er med allerede i troppen til Kamma-kampen - hvem hadde trodd det? Nå skal det sies at erstatter Jørgen Pettersen og resten av forsvaret har vært mildt sagt fantastiske etter at Tore måtte kaste inn håndkleet grunnet sin kyssesyke, men det tar ikke fra oss gleden ved at Tore er på vei tilbake. Å ha den gamle ringreven i kampform når kampprogrammet er som tettest i junimåned er så åpenlyst viktig at det ikke trenger videre begrunnelse. Problemet med hvordan forsvaret da skal komponeres overlater vi igjen til Eggen.

Solide Ham Kam
Ham Kam er divisjonens gjerrigste lag med kun 4 mål baklengs på 9 kamper. Heldigvis har de ikke scoret mer enn 14 mål den riktige veien. Med andre ord bør du ikke bli overrasket om mandagens kamp blir både målfattig og jevn. To solide lag defensivt som begge nok har respekt for hverandre. Kammas forrige kamp var i Kristiansand hvor Start ble frarøvet alle poengene etter å ha slått gultrøyene 1-0 - akkurat som vi gjorde uka i forveien. Det som taler til vår fordel, er at Ham Kam hittil har vært sterkest på bortebane. Faktisk er de ubeseirede på bortebane med imponerende 4 seire og 1 uavgjort. Hjemme på Briskeby har det derimot ikke gått like bra, med tap for Mandalskameratene og uavgjort mot bunnlaget Strømsgodset. Forhåpentligvis er de dermed noe usikre foran oppgjøret mot oss, og på de grønn-hvite sine offisielle nettsider kommer også Espen Olsen med uttalelser som kanskje tyder på at de er litt på defensiven: \"Kampen blir nok knalltøff. FFK er et av divisjonens beste lag og vi må nok opp på det nivået vi har vært på i de siste hjemmekampene (Ørn og Raufoss) for å ta nye poeng\". Men hvilke spillere har vi å frykte hos mandagens motstander? Vi har vært i snakk med en Kamma-supporter som har bedt oss pent om å legge merke til formsterke Vegar Bjerke (som de tror skal terrorisere formsterke Vebjørn Hagen på vår venstreside), Petter Vaagan Moen, Sveinung Fjeldstad og kanskje også Felix Ademola. Alle dette er dog kjente navn for oss, og Kamma har også flere spillere utover disse som holder høyt 1. divisjonsnivå. Forsvaret vårt skal være spesielt obs på nevnte Fjeldstad som er mannen som primært skal score målene, mens nykommer Frode Birkeland sikkert er sulten på sin første scoring for sin nye arbeidsgiver. Dessuten er nigerianeren og (hjemme)publikumsfavoritten Felix Ademola alltid et uromoment, selv om det sies at han ikke er helt i form ennå. Men til tross for en sterk angrepsrekke, så har laget imponert mest defensivt. Men lagets førstekeeper, Svein Inge Haagenrud måtte ute med skade i sist kamp mot Start, dermed er det trolig duket for Marius Røvde fra start mot FFK. Ellers skal vi se opp for den danske muskelmannen (nei, ikke Gravesen eller Tøfting) Peter Sörensen samt 2X Espen, med henholdsvis Olsen og Haug som etternavn. Begge vet dessverre hvor målet står.

Men når alt dette er sagt, så skal det også sies at det ikke er noen grunn til å bli så altfor skremt. FFK besitter også et mannskap som bør være fult på høyde med Ham Kam. Vi har en keeper som er i tidenes form, et forsvar som spiller med større selvtillit enn Mike Tyson foran en tittelkamp, en kreativ og hardtarbeidende midtbane med dirigent Risholt i spissen, og et angrepspar som fortsatt vet hvor målet står (som regel). I tillegg har vi den fordelen at vår trener faktisk er tilstede på kampen. For mens Semb-assistenten Ståle Solbakken sitter og analyserer Romania mens han følger Ham Kam-FFK på tekst-tv, så er Knut Torbjørn Eggen på plass i Hamar for å lede FFK til nye poeng. To dager i forveien er begge aktive i København; Solbakken sitter på benken og instruerer landslagsspillerne, mens Eggen sin oppgave er å komme med ekspertutalelser fra kommentatorboksen.

Sannsynlige lagoppstillinger
FFK (4-4-2): Steinar Sørlie, Pål A. Cwartek, Tor Trondsen, Jørgen Pettersen, Vebjørn Hagen, Roger Helland, Håkan Söderstjerna, Bjørnar Johannessen, Roger Risholt, Markus Ringberg, Lars Petter Hansen
Ham Kam: Marius Røvde, Joachim Sørum, Fredrik Garshol, Are Tronseth, Espen Haug, Vegar Bjerke, Peter Sörensen, Petter Vaagan Moen, Espen Olsen, Sveinung Fjeldstad, Frode Birkeland

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f