Husk meg
Brukernavn
Passord

Preview: Start - FFK

På Kristi Himmelfartsdag tar FFK turen til sørlandet, nærmere bestemt Kristiansand, for å få unna den vanskelige bortekampen mot Start. Vi har en liten forhåndsrapport...
Tekst av Trond Johansen
Lagt ut: 28. May 2003 - 18:39
På tide med en liten forhåndsrapport igjen, for nå drar det seg til og FFK står foran noen uker hvor mange poeng skal bli delt ut. Allerede på søndag møter vi et annet godt fotballag fra sørlandet, nemlig Mandalskameratene, men det får vi komme tilbake til etter at Start-kampen er unnagjort!

Never change a winning team?
Det meste tyder på at Knut Torbjørn Eggen velger å benytte de samme 11 spillerne i kampen mot Start som sendte Bærum hjem med null poeng på søndag.

Tore Pedersen er som kjent ute i lang tid med kyssesyken, ellers er det vel bare Michael Røn som sliter med skade og neppe blir å se i troppen. Stian Johnsen var heller ikke på benken mot Bærum sist, og siden han heller ikke spilte b-kampen denne uka tyder mye på at venstrevingen sliter med en eller annen skade...

På keeperplass ser det ut til at Steinar Sørlie foreløpig har stukket avgårde med med brorparten av tilliten fra Eggen på den posisjonen. Det betyr nok at trønderen starter og skyver Rino Hansen ut på benken igjen. Sørlie har holdt nullen de to siste kampene og virket trygg - så valget virker logisk og helt korrekt!

Start - norges mest talentfulle lag?
Hva med Start? Blir det makrellfotball, varmt vær og sol i Kristiansand på torsdag sånn vi gjerne forbinder med klubben og byen? Det som er helt sikkert er at Start har et utrolig spennende mannskap. Ja, jeg vil påstå at Start pr. i dag har det mest spennende og talentfulle laget i hele Norge. Bakerst har de Rune Nilssen i målet som tidligere har slitt benken bak Espen Johnsen og Dime Jankulovski, og trener Bård Wiggen har tidligere i år uttalt at Nilssen er norges beste keeper med beina. Borte mot Godset viste han frem spill av en annen verden med fantastisk reaksjonsevne og feberredninger. Forhåpentligvis finner Ringberg & co. veien forbi keeperhanskene hans i morgen... Den spilleren vi derimot kanskje har grunn til å frykte aller mest er det unge stjerneskuddet Marius Johnsen. Den svært talentfulle høyrevingen er nok fortsatt mest kjent som lillebroren til RBK-keeper Espen Johnsen utenfor Kristiansand, men med fantastisk spill og 5 scoringer så langt, har han vist at han har et ekstremt talent. Med andre ord; Vebjørn Hagen må løfte seg flere hakk for å komme ut av dette med æren i behold. Ellers bør vi legge merke til Fredrik Strømstad og Kristoffær Hæstad som også er to av Starts største supertalenter. I forsvaret er også trolig Helge Bjønsaas tilbake fra start til kampen mot FFK etter et skadeavbrekk, og vil tilføre det unge laget nødvendig defensiv trygghet.

Roger Risholt i gamle trakter
Denne kampen vil selvsagt også bli svært spesiell for midtbanekongen vår Roger Risholt. Som kjent var det Roger som scora det avgjørende målet som gjorde at Start rykket opp til Eliteserien for to år siden. Så fikk han sparken av trener Jan Halvor Halvorsen, Start rykket ned, FFK rykket opp - og nå møtes lagene igjen! Vi vil nok se en tent Risholt i denne kampen, men det gjør vi jo vanligvis uansett. Forhåpentligvis vil han regjere på midtbanen i denne kampen som han har gjort i de fleste kampene til nå. Uansett har Risholt fått, og vil få, litt ekstra oppmerksomhet i denne kampen - men det takler nok gutten fra Arendal greit!

Møt opp du også
Hva er vel bedre med en tur til det blide sørlandet for Fredrikstadfolk som er glad i FFK? Med fridag og det hele bør det ikke være noe i veien for at mange FFKSupportere tar veien og støtter guttane i denne kampen. Plankehaugen setter opp 1 buss, og fra deres hold meldes det om at det er ytterst få billetter igjen med på den bussen, men er du rask så er det kanskje plass til deg! Ellers går det tog fra hovedstaden, mens en biltur også er et flott alternativ. God tur!

FFK vil for øvrig passere Start på tabellen med seier i Kristiansand ettersom kun 1 poeng skiller lagene før serierunden. FFK har som kjent også en hengekamp...

Sannsynlige lagoppstillinger
Vi tror FFK stiller uforandret fra kampen mot Bærum, det vil si med dette mannskapet:
Steinar Sørlie, Pål A. Cwartek, Vebjørn Hagen, Jørgen Pettersen, Tor Trondsen, Roger Helland, Bjørnar Johannessen, Roger Risholt, Håkan Söderstjerna, Lars Petter Hansen, Markus Ringberg.

Start spiller trolig med dette laget:
Rune Nilssen, Peder Winsnes, Steinar Pedersen, Ole G. Sørensen, Lars Martin Engedal, Terje Leonardsen, Fredrik Strømstad, Tom Berhus, Marius Johnsen, Fredrik Henriksen, Ben Wright.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f