FFK2 - VIF2 0-3 (0-2)

Vålerenga vant, Mackie stjal showet

Vålerenga stilte et meget sterkt mannskap i kveldens kamp, kanskje tidenes 3. divisjons-oppgjør. Det samme gjorde hjemmelaget, som hadde med nok av spillere med rutine fra toppnivå. Dette resulterte også i en nokså jevn kamp, men foran mål var det klasseforskjell. Dermed har FFK et svært vanskelig utgangspunkt foran returkampen i Valhall mandag ettermiddag.
Tekst av Jan-Helge Hansen, Foto: Arkiv
Lagt ut: 12. November 2005 - 18:51
Kampen åpnet imidlertid med veldig mye bra angrepsspill på FFKs venstrekant. Yherland McDonald var i kjempeslag i kveld, og vartet opp med finter, dragninger og tunneller på rekke og rad. Toppen av kransekaka kom idet Mackie med Gashi i ryggen bruker sålen til å dra ballen mellom beina på nevnte fengselsfugl, for så å forlate Vålerengaspilleren forfjamset ved krittlinja og slå et bra innlegg.

Dessverre er det sånn at gode spillere ofte må stoppes med ulovlige midler, noe Engas OJ Mabizela tidsnok finner ut. McDonald er for rask for forsvarsspilleren, og Mabizela treffer Mackie stygt med et sett knotter i ankelhøyde. Riktignok gis det gult kort i situasjonen, men dette er på grensen til rødt og tidlig dusj.

Halvveis i første omgang for Vålerenga hjørnespark. I en klynge foran målet får en VIF-spiller kranglet ballen i mål nede ved stolperota, og bortelagets supportere kan juble for ledelse 0-1.

Mål følger ofte mål i fotball, og det tar under to minutter før Klanen kan juble for nok et mål. Denne er en virkelig perle, etter en rask overgang kommer et perfekt innlegg fra høyre kant, og VIF-spilleren som har sneket seg inn mellom stopperne inne i feltet styrer ballen helt opp i vinkelen med hodet. 0-2.

Særlig mer skjer ikke i første omgang, FFK spiller seg hele tiden nesten til sjanser, men det vil seg ikke helt.

Andre omgang, foran 927 betalende tilskuere, starter grusomt for hjemmelaget. 52 sekunder tar det Alexander Mathisen å storme ned høyrekanten og med yttersiden av høyrefoten skru ballen inn i Lund-Hansens lengste hjørne. Kampen synes nå avgjort på 0-3.

I andre omgang er historien mye den samme for FFK. Det skapes halvsjanser, men vil seg ikke helt. Kampen lider også under at fotballforbundet har satt opp en dommer som ikke takler nivået, makan til elendig dømming skal man lete lenge etter, selv på 3. divisjonsnivå. Latterlig, rett og slett.

En del positivt er det likevel å ta med seg fra kampen. McDonald herjer, og gjør som han vil den drøye timen han orker. Blir mer og mer borte på slutten. Garro sentralt på midten er en meget bra ballfordeler, flink til å skaffe seg rom og vite hva han skal gjøre allerede før han får ballen i beina. Michy Toth viser en del av hva han er god på, meget bra på både å ta imot og holde på ballen, og på å møte og finne en medspiller med direkte pasninger.

Kampfakta:

FFK 2 - VIF 2 0-3 (0-2)

0-1 23' Glenn Roberts (ikke Mabizela, som speaker annonserer til protester fra Klanen)
0-2 25' Edson Da Silva
0-3 46' Alexander Mathisen