Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Før FFK - Aalesund

«Årets viktigste kamp»

Det snakkes mye om cupfinale og FFK i samme setning om dagen. Men dessverre er det ikke den virkelige cupfinalen på Ullevaal Stadion folk går rundt og snakker om, men de kommende "kampen-for-tilværelsen-kampene" på Fredrikstad Stadion. Første motstander er bunnlaget Aalesund på søndag. Etter 0-10 på de tre siste kampene, håper vi å få se et revansjesugent FFK-lag. Et lag som tar alle tre poengene fra tidligere Stadion-favoritt Stian Johnsen (bilde) og de andre tangotrøyene fra Aalesund. Denne cupfinalen SKAL vi vinne!
Tekst av Trond Johansen, Foto: Raymond Bråthen
Lagt ut: 23. September 2005 - 17:48

Stian Johnsen (bilde) kom fra intet (Narvik) til Fredrikstad på sommeren i 2000, og unggutten ble en umiddelbar publikumsfavoritt. Med hurtighet og raske driblinger som sitt varemerke på venstre kant, ble Johnsen en viktig brikke i laget og ofte nest sist på ballen før den gikk inn i motstandernes mål. Ikke minst var Odd Bøsen begeistret: "Spell på han Stian!", er blitt en klassiker på Stadion i moderne tid. 5 sesonger ble det i Fredrikstad for Stian Johnsen. Da Drillo ankom klubben foran inneværende sesong, var ikke den dribleglade venstrevingen med i fremtidsplanene lenger. Neste stoppested ble Aalesund.

På søndag kommer spilleren som har gitt oss så mye tilbake til byen. Men lite tyder på at Stian Johnsen kommer til å starte kampen mot FFK. Det skal vi kanskje være glad for ettersom vi vet hvor godt han kan spille på Fredrikstad Stadion…

Hva med FFK?

Kampen mot Tromsø var et stort skritt i riktig retning fra kampen mot Vålerenga, og kampen mot Vålerenga var igjen et stort skritt i riktig retning fra kampen mot Brann. Likevel har alle disse kampene vært direkte svake sett med FFK-øyne, og det sier vel egentlig sitt. 0-10 i målforskjell forteller også en god del, men det mest skremmende er likevel at FFK knapt har skapt en målsjanse på de tre nevnte kampene. Den siste scoringen kom i hjemmekampen mot Ham-Kam ved Brian West. Det er nå 353 spilleminutter siden…

Mot TIL måtte FFK klare seg uten Bora Zivkovic, Simen Brenne, Michael Røn, Raymond Kvisvik og Brian West. Til søndagens kamp er gledelig nok samtlige tilbake igjen, i hvert fall i troppen.

- Spørsmålet er om vi velger å starte med både Kvisvik og West som begge har vært ute med skader, forklarte Knut Torbjørn Eggen til Radio Fredrikstad i ettermiddag.

Knut Torbjørn Eggen gjentok samtidig det vi allerede har vært inne på – at dette blir en "cupfinale" hvor følgelig mye står på spill – for begge lag.

Dette er årets viktigste kamp. Det er hevet over enhver tvil. Hvis vi taper, så er vi midt i gjørma. Nå er vi litt over gjørma, men vinner vi, så er vi på vei ut av gjørma. Det er en utrolig avgjørende kamp, og heldigvis har vi bortimot fulltallig stall å velge ut i fra, bedyrer Eggen.

Så la oss spekulere i hvem som kommer til å starte kampen...

I mål kommer Alexander Lund Hansen til å få fornyet tillit, til tross for at han har sluppet inn 10 mål på de tre siste kampene og ikke hadde noen god dag i Tromsø. Steinar Sørlie er skjøvet ut i kulden som aldri før.

På høyre back kommer Pål André Czwartek til å starte. Han spilte 2. omgang mot Tromsø sist, og var en av få som klarte seg ganske bra. I midtforsvaret må Mathias Lindström stå over etter det røde kortet i Tromsø. Zivkovic har slitt med småskader og har ikke trent for fullt den siste tiden. Det er derfor ikke usannsynlig at Roger Helland og Raio Piiroja danner midtforsvaret. På venstreback blir det nok en gang Trond Erik Bertelsen. Zivkovic er dog bekreftet å være med i troppen, men vi tror han starter på benken.

Selv om Dagfinn Enerly har hatt en miserabel sesong, så får kapteinen fornyet tillit på høyre midtbane. På venstresiden har Kvisvik slitt med en vond rygg, men er på beina igjen og starter sannsynligvis kampen. Sentralt på midtbanen er John Anders Bjørkøy et sikkert kort. Simen Brenne kommer antagelig til å starte som spiss, hvilket betyr at Hans-Erik Ramberg eller Michael Røn får den ledige plassen sentralt på midtbanen. Selv om det er lenge siden Ramberg har storspilt, så er det rimelig å anta at Drillo velger rutinen hans i denne kampen.

På spissplass er det knyttet litt usikkert til om Brian West eller Martin Wiig starter ved Brenne sin side. Men ettersom West har trent for fullt og fått klarsignal fra det medisinske apparatet til å starte kampen, så vil neppe Drillo ta sjansen på å spare ham i en så viktig kamp. Derfor blir West trolig valgt på bekostning av Wiig. Øyvind Hoås skal fremdeles være slått ut med influensa.

Antatt lagoppstilling i 4-4-2-formasjon:

Alexander Lund Hansen

Pål André Czwartek - Roger Helland - Raio Piiroja - Trond Erik Bertelsen

Dagfinn Enerly - John Anders Bjørkøy - Hans Erik Ramberg - Raymond Kvisvik

Simen Brenne - Brian West

Når det gjelder gjestende fra Aalesund, så er islendingen Haraldur Gudmundsson tilbake etter karantene. Trond Fredriksen er imidlertid suspendert, mens Joakim Austnes er usikker grunnet lårskade.

Kampstart er kl 1800. Sted: Fredrikstad Stadion. Møt opp! Dette er årets viktigste kamp, en "cupfinale" om du vil, og det er FFK trenger deg.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340